Dodaj do ulubionych

Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings

10.02.11, 17:00
Hej ho!cool

Mam od niedawna nowego lapka i nadrabiam zaległości. Ostatnio dużo się mówiło o LOTR ONLINE, no i jakoś wkrótce chyba ruszają zdjęcia do filmowego Hobbita.
Z tego wszystkiego zachciało mi się zagrać w coś LOTROWEGO właśnie. Tylko że nie jestem fanem MMORPG. Zacząłem szukać i okazało się że sporo było gier osadzonych w tolkienowskim świecie... Zatem , no właśnie... Wrzućcie jakieś sugestie, proszę.

Ostatnio znalazłem na GC taki tekst o grach ze świata Star Wars, w które wolelibyście pograć zamiast w Old Republic. I to było bardzo pomocnesmile (Odkryłem KOTORA !)
Więc może coś podobnego tylko o władcy pierścieni. Albo po prostu napiszcie w co się fajnie gra.
Dodam tylko, że bardziej mnie zawsze cieszyło singlowe granie niż sieciowe. Wiem, że mamy już inny model grania, ale ja i tak nie mam dobrego połączenia.
Z góry dzięki za opinie!

Trzymajcie się!
Obserwuj wątek
    • mathiuss Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 10.02.11, 17:22
      Mi sie podobaly nawet rtsy- Battle for Middle Earth 1 i 2.
      Dwojka lepsza, wiecej jednostek itd.
      • manowar_maniac Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 10.02.11, 20:44
        Polecam Powrót Króla. Naprawdę świetny TPP
    • kattoo Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 10.02.11, 23:54
      To może chronologicznie:

Ze światem Tolkiena poznałem się jakoś w '92 roku, kiedy jako siedmiolatek 'bawiący się' Amstradem CPC 6128 natrafiłem na dyskietkę [tak, mieliśmy napęd na takie fajne dyskietki] z grą Hobbit. Prosta tekstówka, ale przy odrobinie wyobraźni była potwornie wciągająca, choć przeszedłem ją długie lata po odkryciu, kiedy znajomość języka osiągnęła wymagany poziom.

Parę lat później, jakoś w '99, odkryłem taką fajną składankę różnych gier w jednej zwaną Riders of Rohan, łączącą w sobie symualtor taktyczny [powooolny], bijatykę i coś w stylu point and shoot, wraz z elementami fabularnymi i dialogami, w których każda odpowiedź waży na losach dalszych przygód.

Jakoś krótko po tym odkryciu, natrafiłem na chyba najlepszy singlowy RPG w dziejach LOTR'a, The Lord of the Rings, Vol I, wydany przez Interplay [Ci od Fallouta 1 i 2, ale to wiedziałeś ;P]. Nie ma co opowiadać, trzeba by zagrać [ściągnij uprzednio DosBOX]... Polecam gorąco.

W pierwszej dekadzie XXI wieku pamiętam, że grałem w kilka kolejnych gier, wydanych już po premierze Drużyny Pierścienia, m.in. LOTR: THe Fellowship of the Ring - pamiętam granie w Media Mark'cie w Gdańsku, czy LOTR: The Third Age - taki pseudo RPG w stylu FF. Oczywiście oba tytuły na wyszły na konsole. Pograłem trochę, ale nie byłem nimi szczególnie zachwycony - jeżeli masz PS2, są do znalezienia na allegro bodajże.

Lista wszystkich gier jest oczywiście dłuższa, ale pominąłem te, w które nie grałem i wymienione w poprzednich postach. Myślę, że na chwilę obecną najlepiej pograć w LOTRO, czekając na
      War in the North smile
      • el_nerdo Re: Najlepsze gry ze świata Lord of the Rings 11.02.11, 15:22
        wielkie dzięki.
        myślę że dam szansę powrotowi króla. rts'y może na desersmile

kattoo dzięki za info, ale gry o których wspominałeś są starsze. a , jak napisałem wcześniej, mam nowego laptopa, więc chciałbym coś co zostało wydane po 2001.
        raz jeszcze dzięki. mam coś co wypełni mi czas do premiery war in the north.
    • zezz Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 14.02.11, 12:26
      mod MERPG do diablo1, mod Third age:total war do medievala II
      • kds71 Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 14.02.11, 14:43
        Gdzie można znaleźć ten mod do Diablo 1? Próbowałem szukać googlem, ale bez rezultatów.
        • kattoo Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 14.02.11, 23:37
          O tutaj.
          Jest nawet polska wersja do ściągnięcia :]
          • kds71 Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 15.02.11, 12:39
            Dzięki smile
    • havokkk middle earth 14.02.11, 13:36
      en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth_in_video_games
      W tej tematyce grałem tylko w to en.wikipedia.org/wiki/War_in_Middle_Earth_%281988_computer_game%29

• betterstranger Re: Najlepsze gdy ze świata Lord of the Rings 14.02.11, 15:08
      kolega wymienial moda do TW MEII ale ja osobiscie polecilbym moda LoTR: Total War do Rome: alexander TW. moim zdaniem o wiele fajniejszy niz wersja do MEII

dorzucilbym do tej listy Last Days Of Middle Earth - moda do mount&blade'a 0.808 (wersja do plenego M&B robi sie od 2 czy 3 lat...) - funduje super zabawe ten mod, a jest w dodatku oparty o ksiazke.

pzdr wink
    • el_nerdo Re: Najlepsze gry ze świata Lord of the Rings 21.02.11, 09:38
      dzięki za wszystkie propozycje! na pewno sobie coś wybiorę...
      właściwie to już zacząłem grać w powrót króla i jest całkiem przyjemny.
      wątek można zamknąć... albo zachować dla przyszłych pokoleń. jak wolicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka