Dodaj do ulubionych

Gry na PS 3 - dla Ojca.

10.02.11, 20:34
Cześć,

Z dużym zaskoczeniem podczas dzisiejszej wizyty u swojego staruszka odkryłem iż kupił on sobie PS3 - dorzucili mu go w promocji jak kupował sobie nową Bravie 3D - oczywiście pod pretekstem odtwarzacza Blue - Ray.

Wpadłem na niecny plan - pora ojca wciągnąć w granie. Czy możecie polecić mi jakieś nietrudne, dobre gry akcji na PS 3 (idealnie z polską wersją językową). Dla ułatwienia podam iż ojciec jako emerytowany pilot wojskowy jara się militariami i lotnictwem (Birds of Prey jest już na mojej liście).

Ponieważ nie chcę żeby się zniechecił do grania, a wrecz przeciwnie, wciągnął, ważne jest to żeby gra byłą nietrudna - lub miała tryb casual - od czegoś przecież trzeba zacząć.

Pytam Was o dobre gry na PSa gdyż sam jestem od lat 20ty zagorzałym PC-towym gamerem (tak, tak, wiem że jestem heretykiem wink) - i nie bardzo orientuje się w konsolowym rynku (poza multiplatformami).

Dzięki za pomoc panowiesmile
Obserwuj wątek
    • miki77 Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 21:42
      Jak lotnictwo to może HAWX?
      • miki77 Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 21:45
        Ewentualnie traktujące ogólnie o militariach wojennych Battlestations. Wydaje mi się, że dwójka (Pacific) wyszła też na PS3.
        • prawdak Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 21:55
          Apache: Air Assault
          • prawdak Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 21:56
            IMHo nic dziwnego że Ps3 goni Xboksa jak się go sprzedaje jako odtwarzacz Blu Ray
            • paulinea Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 22:21
              A xboksa jako kaloryfer... Nie kupuj w ciemno, posciagaj mu dema, chyba ma internet? tongue_out
              • nurse_aenima Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 22:37
                No ma....

Dema to dobry pomysł..
            • dobressie Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 22:49
              xbox za to się w ogóle nie sprzedaje
    • kemiru Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 10.02.11, 23:18
      Uncharted 2: Among Thieves - Jedna z najlepszych gier tej generacji, bazująca na kinie przygodowym.
      Gra jest w pełni zlokalizowana, tak więc nie będzie żadnych problemów ze zrozumieniem fabuły.
    • kingjulian Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 07:23
      no to ciekawy temat. Mój probował na padzie coś robić ale się zniechęcił szybko smile Za to w przypadku move'a to spodobało mu się, zwłaszcza ping-pong w sports champions.

Z innych gier - strategia wojenna - R.U.S.E.?
      • pawepek Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 09:04
        hah i wyszło czemu PS3 powoli dogania iksa a a gra na nim wciąż o wiele wiecej ludzi.
        @paulinea kiepska prowokacja tak sobie mogłaś mowic w 2006 roku o ile wtedy mowic umiałaś .
        Co do ojca to kup mu może Heavy Raina.
    • yupikpl Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 09:56
      Ciężki orzech do zgryzienia.

Mój tata lubi sobie popatrzeć na FPS i się ponabijać z "realizmu" broni. Jest emerytowanym żołnierzem i zajmował się uzbrojeniem, więc wie o czym mówi. Niestety to zamiłowanie nie przeniosło się na chęć zagrania w jakiegoś FPS poza oglądaniem (właściwie to bardziej jest zaintrygowany grafiką, detalami otoczenia itp).

Bardzo lubi samochody ale dla niego GT5 to raczej po prostu encyklopedia samochodów - każdy ma dłuższy opis, jest muzeum, można zobaczyć parametry. Samo ściganie się to nie dla niego. Muszę go kiedyś namówić na jazdę nie w wyścigach tylko na torach próbnych, bez przeciwników, może się przełamie i będzie walczył ze swoim ghostem wink Może pierwsze TDU mu się spodoba?

Ściągnij dema i niech testuje. Może mu się spodobać jakaś gra lotnicza, ale może się okazać, że woli coś pokroju pecetowego Flight Simulator niż lotniczą "strzelankę".
      Na x360 było by łatwiej, bo dem gier jest zdecydowanie więcej niż na PS3.

Spróbuj jakieś strategie, może Heavy Rain, może spodobają mu się gry sportowe na move (i przy okazji Twojej mamie wink)
    • annholy Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 10:23
      Jeżeli lubi westerny (szczególnie w stylu Bez Przebaczenia czy Niesamowity Jeździec) to polecam Red Dead Redemption. Świetna fabuła, niezapomniane dialogi (dobra znajomość angielskiego mile widziana) i poczucie wolności na grzbiecie mustanga (którego własnorecznie łapiemy i ujeżdżamy).
      • gryfa Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 11:40
        A może strzelanie, bo Sniper Ghost Warrior wyszedł właśnie na PS3.
        Grałem i naprawdę szok, że to nasi rodacy zrobili smile. Ma sporo poprawek w porównaniu do wersji na PC.
        Co ciekawe w Niemczech są nieźle zajarani tą grą smile
        www.live-emotion.de/images/coverplayblu022011.jpg
    • reven Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 11.02.11, 11:46
      Mój gra praktycznie tylko w wyścigi (na kierownicy), ma problemy z padem. Choć Heavy Rain przeszedł smile
    • donkulfon Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 12.02.11, 00:55
      ja polecam RDR ze względu na to że każdy może po prostu usiąść przy padzie i w tę grę wsiąknąć. No i oczywiście Uncharted 2, gra jest świetna i co najważniejsze zlokalizowana a poza tym twoja matka może oglądać jak ojciec gra i też mieć z tego dużo frajdy.
    • hienamas Re: Gry na PS 3 - dla Ojca. 12.02.11, 20:23
      na twoim miejscu kupił bym jemu tani odtwarzacz bluray a sam wziął konsolęsmile
      a tak na poważnie kup mu killzona 3 jak ma bravie 3d to sprawdzi przy okazji jak wygląda to w 3d

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka