Dodaj do ulubionych

Nintendo DS czy Sony PSP?

01.06.11, 16:44
Witam, mam swojego poczciwego X360 i jestem z niego w pełni zadowolony, jednak chciałbym zakupić jakąś konsolkę przenośną. Dodam tylko, że mam 16 lat, a w grę wchodzą PSP/PSP GO (nie PSP2) i DSlite/DSi/DSxl (nie 3DS). Chciałbym żeby ktoś opisał mi różnice poszczególnych wersji i różnice między konsolami ( funkcjami dodatkowymi i grami ) wink
Obserwuj wątek
    • google Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 17:22
      nie ma sensu tłumaczyć, kup obie, sam sprawdzisz, ale zacznij od dsa, ja zaczynałem od psp i żałuje tego smile
      • zappelin Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 20:43
        @google: "kup obie" tak by było najlepiej ale no wiesz jako 16-latek nie zarabiam, a moje fundusze są dość ograniczone tongue_out
        • michaelius Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 02.06.11, 00:50
          Jak fundusze sa ograniczone to w zasadzie tylko PSP wchodzi w gre bo gry na nie sa stosunkowo tanie w porownaniu tych na DSa.
          Do tego sa latwo dostepne w Polsce, a soft do sprzetu Nintendo trzeba sciagac z zagranicy albo placic kosmiczne ceny w kraju.
    • soultimer Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 18:25
      Ja też mam PSP i gdybym miał dzisiaj wybierać - zapewne kupiłbym DS'a. Wg mnie ilość oryginalnych gier jest większa.

Funkcje multimedialne, które kiedyś robił spore wrażenie - np. w miarę duży ekranik do obejrzenia jakiego filmu w drodze - mam teraz w komórce.

Jak już to lepiej kupić PSP - Go to nieudany eksperyment.

Zastanów się nad 3DS - o ile się nie mylę ma wsteczną kompatybilność plus możesz grać bez efektu 3D - a masz de facto całkiem nową konsolę na którą ukaże się zapewne multum interesujących pozycji.

• zappelin Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 20:46
        @soultimer: to już nie chodzi o efekt 3D, nie przeszkadzał by mi jednak na 3DS'a bym musiał więcej zbierać... nie wiem, pomyślę, może na razie sobie daruję - poczekam aż 3DS stanieje, a w tym roku zaopatrzę się w Saints Row 3 i xbl gold bo mam do 13.06 uncertain
        • reven Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 22:16
          DS jest super, tylko niestety dostępność gier jest o wiele mniejsza. PSP też ma fajne gry, ale niestety mniej "oryginalne". W większości to tasiemce z dużych konsol...
    • korto Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 22:33
      Zero wątpliwości - DS.

Jeżeli szukasz opcji "budżet" to czemu nie stary dobry DS Lite - ma wszystko czego potrzeba, nie ma co kombinować z DSi chociażby.

I trzeba pamiętać, że to nie jest tak, że np. PSP jest dobre w tym, a DS w tym, a PSP ma takie gry, a DS ma siakie. Że są różne, dla różnych odbiorców.
      Nintendo zrobiło konsolę niemalże idealną, PSP zdaje się przy niej kiepskim żartem. Z całym szacunkiem oczywiści, bo w GTA, MGSa, czy GOW zawsze warto zagrać.
      • g2300 PSP 3000 03.03.12, 20:34
        Tu jest strona o PSP 3000
    • tomx1989 Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 01.06.11, 23:53
      Zalety ds-a ____________ Wady
      -dużo gier jrpg _____________ niska rozdzielczość
      -dobra bateria ______________ kiepski krzyżak
      Zalety Psp
      -duży wyświetlacz ______________ słaba bateria
      -emulatory _______________ niewygodny analog
    • angh Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 02.06.11, 04:16
      Sprawa jest prosta - zastanow sie, w jakie gry chcialbys pograc, co Cie interesuje, potem przeczytaj ich recenzje na oba sprzety, oraz sprawdz fragmenty rozgrywki na youtube. Ja wybralem psp, dla: patapona, valkyria chronicles 2, final fantasy z ps1 - 7, 8, 9, valkyria (juz ta normalna), gt5, persona 3, 3rd birthday, final fantasy tactics. Poza tym tytulem ponoc swietnym jest monster hunter, nie wiem, nie gralem. DS ma rowniez kupe swietnych gier, wiekszy wybor, ale ja nie mam czasu ani kasy kupowac/grac w to wszystko, a niestety grafika na ds mi nie pasuje juz.
      I zastanow sie, czy chcesz kupowac to teraz - w wakacje bedziesz mial co robic, a cena sprzetu na jesien/swieta spadnie, byc moze bedzie juz ngp (i nie mowie, zebys bral ngp, ale cena reszty, w tym 3ds, spadnie znaczaco), a jezeli koszta sa problemem moze warto poczekac, w miedzyczasie zapoznac sie z biblioteka gier na obie platformy.
      • zappelin Re: Nintendo DS czy Sony PSP? 02.06.11, 14:56
        dzięki, jak pisałem mam xboxa, więc na razie poczekam na ngp wtedy wszystkie przenośne powinny stanieć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka