Dodaj do ulubionych

Ps3-przegrzewanie

02.05.12, 15:27
Mam następujący problem, kiedy gram na psie w godzinach pomiędzy powiedzmy 12 a 17 czyli kiedy temperatura jest najwyższa (do tego strasznie duszno) po kilkunastu minutach chłodzenie w playu wchodzi na najwyższe obroty, po chwili pewnie wywaliło by komunikat o przegrzaniu konsoli.Jest to 5 letni fat 40 gb, więc boje się zbliżającego się yloda co nie jest na rękę, jako, że konsolę mam może z 2 miesiące (przesiadłem z również starego xa).Pytanie brzmi czy coś takiego można naprawić w serwisie, ile może to kosztować i ile konsola da radę pociągnąć
Obserwuj wątek
    • ff_fan Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 16:11
      Ja bym zaczal od sprezonego powietrza lub jezeli nie masz odkurzacz tez powinien wystarczyc.
      • sirmadness Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 16:18
        Fan testa robiłem i odkurzacz też poszedł w ruch, o ironio wieczorkiem jak temperatura zelży i powietrze lepsze można normalnie grać, no ale użytkowanie pleja od 20 do 7 rano to raczej nie jest satysfakcjonująca opcja
        • Gość: bone Re: Ps3-przegrzewanie IP: 195.226.198.* 02.05.12, 17:24
          Za goraco w pokoju masz i tyle, ogranicz temperature
        • soultimer Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 17:37
          A może najprościej - ustaw na konsole wentylator? Tak, aby sprzęt mógł spokojnie odprowadzać powietrze, a jednocześnie aby otrzymywał odpowiednie chłodzenie.

Ew. możesz kupić podstawkę chłodzącą, są chyba nawet specjalne pod konsole. Ale te do laptopów też powinny być ok, np. Modecom Silent Fan CF10, Logitech N100.

Sprawdź też, czy konsola nie jest czymś obudowana, np. nie stoi w regale, gdzie nie ma cyrkulacji powietrza. Część osób proponuje też podłożyć coś POD konsolę, tak aby na dole było miejsce na ruch powietrza.

Możesz też poczytać tutaj
          • soultimer Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 17:38
            Oczywiście wentylator nie NA konsolę, tylko tak, aby ją schładzał.
    • angh Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 17:46
      Widzialem kiedys do ps3 taki dodatkowy wnetylatorek ... zreszta, rzuc okiem tutaj:
      www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=ps3+fan
      dodatkowo, latwo mozna ja rozebrac i docisnac wentylatorki/dac lepsza paste.
      Jezeli konsola nie jest na gwarancji to istotnie moze lepiej nie szarzowac z nia, dodatkowo faty maja nieco wyzsza temperature niz slimy.
      Z drugiej strony moze nei warto tak sie martwic, ps3 ma dosc duza wytrzymalosc na temperature.Sproboj tez zastnowic sie jak obnizyc temperture w pokojuwink
    • Gość: Yakkaimono Re: Ps3-przegrzewanie IP: *.centertel.pl 02.05.12, 18:44
      Mialem podobny problem... Sproboj postawic konsole pionowo, o ile masz miejsce, bedzie wieksza cyrkulacja powietrza, wentylator moze glosno chodzic ale konsola nie powinna sie przegrzac. Mi pomoglo, a pokoj mam na poludniowy zachod.
    • sirmadness Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 19:46
      temperatura w pokoju waha się pomiędzy 25-30 stopni, konsola leży poziomo, ma sporo luftu, spróbuję z podstawką chłodzącą pod lapka i z ustawieniem jej w pionie
      • Gość: bone Re: Ps3-przegrzewanie IP: 195.226.198.* 02.05.12, 19:59
        pion moze pomoc, to bardzo dobra opcja
    • sirmadness Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 21:27
      www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=107605 co myślicie o tym ?
      • don_wroc_love Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 22:13
        a) odpal może po prostu klimę w pokoju
        b) 20 to późna pora na granie...eeech, dla mnie jak się uda przed 22.00 to jest super....
        c) może nawet zwykły wentylator pokojowy pomoże? spróbować zawsze można
        • sirmadness Re: Ps3-przegrzewanie 02.05.12, 22:31
          Nie chodzi o to, że 20 to późna pora, to świetna pora, ale dla mnie, a ja gustuje w graniu w coopa z ludźmi, którzy o tej porze na grę pozwolić sobie nie mogą, klimatyzacji niestety brak, spróbuję na razie z normalnym wentylatorem i kupie ten coolpad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka