Dodaj do ulubionych

Ciekawe MMO F2P

06.05.12, 10:11
Witam.

Mam ochotę zrobić kolejną próbę podejścia do MMO, jednak jest tego tyle że za bardzo nie wiem w co jest warto zacząć grać. Nie jestem człowiekiem, który się wciąga w tego typu rozgrywkę łatwo, dlatego preferuję system F2P, kiedyś próbowałem kilka MMO (MU Online, Cabal, WoW), jednak żadne mnie nie przykuło na dłużej (WoW był najbardziej przekonujący, ale opłaty mnie trochę zniechęciły). Czego szukam? Nie musi to być stricte fantasy, ani nic w podobnego do tego co grałem. Chciałbym żeby, był ciekawy, fajny i wciągający świat gry (bo po rozgrywce za dużo nowości raczej się nie spodziewam). No i fajnie by było jakby było z kim w to pograć smile.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mrowa52 Re: Ciekawe MMO F2P 06.05.12, 11:52
      Aion jest teraz F2P, możesz spróbować. Ogólnie gry, które od początku są robione jako F2P są kiepskie więc wątpię żebyś znalazł coś ponad przeciętność
    • larryadler Re: Ciekawe MMO F2P 06.05.12, 12:32
      Mam podobnie jak Ty, tyle że od początku zaliczałem rzeczy darmowe, a teraz ciągnie mnie ku płatnym. Dobrym klonem WoWa jest Runes of Magic, niestety strasznie zbugowany, dlatego polecam MMO od nexonu (www.nexon.net/); grałem w ich Vindictus i naprawdę była to świetna zabawa; mają też sporo innych, ciekawych produkcji, więc ze szczerego serca polecamwink
    • zbajchu Re: Ciekawe MMO F2P 06.05.12, 13:17
      @morwa52 domyślam się że ciężko o dobre typowe F2P, a ten Aion wygląda dość ciekawie, więc może się zainteresuje gra ktoś tam może? Przez chwilę myślałem trochę nad LOtRsurprised bo to też niedawno poszło w F2P, jednak jak poczytałem różnice między płatnymi a darmowymi kontami to trochę się zacząłem zastanawiać.

A może jest coś innego niż fantasy? (w co dość bardzo wątpię)
      • mrowa52 Re: Ciekawe MMO F2P 06.05.12, 13:47
        W Aiona gra multum osób. Do lutego tego roku gra była płatna, teraz po przejściu na model F2P jest graczy od groma. Co prawdą są jakieś mikropłatności ale nie kupisz sobie przewagi nad innymi graczami wink Jest dużo ludzi z Polski (nie wiem jak teraz ale na serwerze Spatalos polski legion był na 1 miejscu)
    • shokako Re: Ciekawe MMO F2P 06.05.12, 13:18
      Mnie gry F2P zazwyczaj odstraszają niż przyciągaj. Polecam ci jednak grę która jeszcze kilka miesięcy temu była P2P czyli Age of Conan - jedno z najlepszych mmo, ale potencjał niestety zrąbana przez developerów. Fajny oryginalny system walki (klasy melee) i mroczny świat a nie koreańskie dziecienno-pedofilskie fantasy.
    • bakanin Re: Ciekawe MMO F2P 11.05.12, 00:43
      (Ja aktualnie gram właśnie Aion F2P)
      Aion jest bardzo dobrą grą, skoro nie tylko ja proponuję - obadaj. Ale na dłuższy dystans bez abonamentu trza się nieźle nalatać za kasą.
      Gladiator 31lv. tongue_out

Polecam jeszcze Dragon Nest-a.
    • angh Re: Ciekawe MMO F2P 11.05.12, 11:50
      Aion z cala pewnoscia sie nada, gra jest caly czas rozwijana, niedlugo wyjdzie patch 3.0, dodajacy naprawde wiele elementow do rozgrywki. Dodatkowo, ta gra byla produkowana jako p2p i nie ma wielu brakow gier f2p, ktore zwykle sa niskobudzetowe.
      Z innych mozesz sprawdzic forsaken world, gra tez w miare dopracowana
      b2p to guildwars. Jak dla mnie warta swojej ceny, tym bardziej, ze czesc pierwsza jest bardzo teraz tania. Warto wziac przed premiera dwojki.
      A ja i tak wole placic i grac w TERA aktualniewink
      • bid Re: Ciekawe MMO F2P 12.05.12, 17:45
        Aion jest ok ale jak sie ma konto veteran.
        Akurat mam takie do sprzedania,jak co to piszcie kto chce.
    • kmh Re: Ciekawe MMO F2P 11.05.12, 16:51
      Ja spróbowałem zagrać w Runes of Magic. Po godzinie stwierdziłem, że gdybym miał grać w tego typu grę, to już chyba wolałbym zapłacić za World of Warcraft.
      • ver Re: Ciekawe MMO F2P 11.05.12, 17:49
        Grałem w Age of Conan, nie było złe, ciekawa mechanika walki. Ale nie wiem jak się sprawdza jako F2P. Dużo dobrego słyszałem też o Dungeons&Dragons, lecz nie próbowałem
      • soultimer Re: Ciekawe MMO F2P 17.05.12, 15:50
        Jest aż tak źle, miałem właśnie pytać o tę grę, bo wygląda ciekawie.

Grał ktoś? Jak wrażenia?
        • soultimer Re: Ciekawe MMO F2P 17.05.12, 15:54
          Chodziło mi o Runes of Magic.
      • zbajchu Re: Ciekawe MMO F2P 26.05.12, 18:49
        @kmh co do Runes of Magic to miałem podobne wrażenie. Dużo osób i rankingów umieszcza ją nawet w Top 5 gier f2p, jednak jakoś tak mnie bardzo szybko odstraszyło. Tym bardziej że przez jakiś czas grałem w WoWa, jeszcze jak mieszkałem u kolegi i jeśli ktoś powie, że WoW wygląda jak gra dla dzieci, to RoM jeszcze bardziej taką grę przypomina. Jednak są różne gusta, może po prostu mi nie pod pasowało. Jak na razie skończyło się na WoW'ie i ich limitowanej oferty f2p (czy raczej Free Trial jak to się nazywa tam), na razie starcza, a przy okazji będę wiedział czy wciągnie mnie to na tyle. Choć nie powiem, intryguje mnie dość bardzo EVE Online, ale boję się że jest na tyle skomplikowana, że będę musiał się za bardzo wkręcić, a jednak jakieś tam życie jeszcze posiadam big_grin.
    • ezronymius Re: Ciekawe MMO F2P 27.05.12, 18:41
      ciekawe MMO... może sci-fi MMOFPS , F2P połączony ze światem EvE Online... Dust, choć tylko na PS3:

graniaczas.blogspot.com/2012/05/py-sie-podnosi.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka