Dodaj do ulubionych

Odświeżone Final Fantasy VII?

16.05.12, 20:04
Przed chwilą przeczytałem o tym, że Square Enix ciągle nie ma w planach stworzenia nowej wersji zacnej siódmej części Final Fantasy. Tak się składa, że kilka dni temu zacząłem odświeżać sobie wspomniany tytuł. Z racji tego, że była to pierwsza gra na PlayStation, która odcisnęła na mnie tak wielkie piętno i w pewien sposób wykształciła upodobania w doborze gier, naszła mnie pewna myśl. Czy taki remake jest nam na prawdę potrzebny? Osoby, które jRPGi mają "w poważaniu" pozostaną niewzruszone, natomiast osoby kochające tą grę mogą mieć jasne obawy, że wszystko zostanie spartolone. Wydaje mi się, że nawet jeśli czas produkcji trwałby latami to w efekcie dostalibyśmy tylko okraszoną HD namiastkę czegoś, co robiło wrażenia lata temu. A co z graczami, którzy nie mieli okazji zagrać? Jeśli nie przełkną oryginału to ich sprawa, inne klasyki też w dużej mierze leżą w grobie i nie prędko ktoś zabierze się za ich nekrolifting. Może lepiej nie ruszać wspomnień, bo odgrzane mogą okazać się niestrawne. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • ff_fan Re: Odświeżone Final Fantasy VII? 17.05.12, 07:04
      Mysle ze masz racje, calkiem mozliwe ze w duzym stopniu gra miala taki wplyw na gracza ze wzgledu na to ze grafika pozostawiala wiele naszej wyobrazni co przy obecnych standatach juz nie jest mozliwe.
    • henrar Re: Odświeżone Final Fantasy VII? 17.05.12, 09:56
      Nie ruszać, nie ruszać i jeszcze raz nie ruszać. Tej grze przejście w HD może całkowicie zaszkodzić (mówię o designie artystycznym, nie samej fabule). To nie gra z PS2, która do HD skaluje się łatwo (pomijam Silent Hille).

A jak ktoś sobie chce w tytuł zagrać to jest na PSS i na nowych platformach działa dobrze.
    • angh Re: Odświeżone Final Fantasy VII? 17.05.12, 12:05
      Chetnie pogralbym w ff7 na silniku ff13. Skonczylem, mam to na pss, ale z checia przeszedlbym to raz jeszcze z lepsza grafika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka