Resident Evil 7: Biohazard to nowa produkcja Capcomu która zostanie wydana już na początku 2017 roku. Początkowo miała być wypuszczona jedynie na platformę PS4 lecz na nasze szczęście pojawi się również na komputery stacjonarne.
W siódmej już odsłonie tego popularnego survival horroru nie przyjdzie nam walczyć z nieumarłymi znanych z poprzednich części. Twórcy skupili się bardziej na narobieniu nam czyli graczom niezłego stracha. Jestem po pierwszych testach gdy i mimo wielu niedociągnięć (nie jest to oficjalna wersja a jedynie kilka pierwszych aktów) jestem pod sporym wrażeniem.
Fani częsci 1-3 z pewnością się nie zawiodą i znajdą coś dla siebie.
Jest to odejście od (wg. mnie) nudnego shotera którego mogliśmy nabyć w ostatnich epizodach.
Odchodząc od oficjalnych treści, chciał bym się zapytać Was czyli po prostu graczy, jak Wy widzicie te jak gdyby nie patrzeć ostatnią część która ma być wypuszczana już w pierwszym kwartale 2017 roku.
Dodatkowo wszystkich zainteresowanych zapraszam na oficjalnego bloga poświęconemu siódmej części
Resident Evil 7: Biohazard którego można znaleźć pod adresem
FaniResidentEvil.pl/ i na którym z pewnością znajdziecie wiele ciekawych informacji na temat RE.