slon.vel.ciocia 03.05.05, 19:21 www.fasco-csc.com/works/viridian/index_e.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nucleus Re: viridian room 06.05.05, 17:06 Mam pytanie: w jaki sposób wydostać zapalniczkę spod kosza??? Próbowałem już różnych tricków, ale nic nie wychodzi. Mam już wszystkie możliwe przedmioty, które można było znaleźć, odblokowanego kościotrupa i przeczytany pamiętnik. Jaki jest związek pomiędzy tym, co było w koszu, a tym co jest pod nim? Obklikałem cały kosz i żadnego efektu. Proszę o pomoc! N. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpanther Re: viridian room 06.05.05, 17:24 musisz nacisnąć na ta kartkę z włosami i wtedy klikać na kosz Odpowiedz Link Zgłoś
taskussani Re: viridian room 06.05.05, 17:44 a kod do łańcucha rowerowego? data ostatniego wpisu z pamiętnika mi nie wchodzi, więc co? Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: viridian room 06.05.05, 18:36 data do kodu to data NA CZTERY DNI PRZED DZISIEJSZA DATA! czyli np. jak grasz dzisiaj, to wpisz 2 maja czyli 0205 (lub 0502, juz nie pamietam czy dzien czy miesiac najpierw) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: viridian room 27.05.05, 12:57 Boze, a skad ty wiesz takie rzeczy? Jak sie tego domyslilas? Odpowiedz Link Zgłoś
opentana_nuda Re: viridian room 13.06.05, 21:03 PLIS jaki jest kod do tego łańcucha na nogach kosciotrupka ... prubowałam wszystkiego co napisaliście i nic BŁAGAM o konkretny czterocyfrowy kod !! (no i jak ułożyć kostkę ) męcze się z tą grą już jakis miesiąc i staje na tym samymym - łańcuch , kostka no i nie wiem gdzie są tabletki... błagam dobrych ludzie o pomoc !! Odpowiedz Link Zgłoś
nucleus Re: viridian room 06.05.05, 18:59 To jest jeden z tych tricków, który próbowałem Klikałem na kosz zanim zabrałem, kartkę, która w nim leży - nic nie dało, następnie kliknąłem na tę kartkę, która się "podniosła", później na kosz - też bez efektu, później znowu kliknąłem na tę kartkę, która tym razem się otwarła ujawniając zawartość (włosy), ale przysłoniła cały kosz, więc nie mogłem na niego klikać. Po ponownym kliknięciu na kartkę wskoczyła ona do bocznego paska, zacząłem klikać na kosz - bez skutku. Kliknąłem na kartkę z włosami z boku, zeby ją zaznaczyć (pojawia się żółta ramka), następnie na kosz i znowu nic z tego. Jestem bardzo ciekaw, co się dalej będzie działo, ale bez zapalniczki jestem uziemiony... Co ja mogę robić źle???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angoulene Re: viridian room 06.05.05, 19:09 wez ta kartke i 'about the item' i wtedy ona sie zrobi duza, wtedy na nia kliknij. a opzniej kliknij na kosz i sie podniesie i bedzie zapalniczka Odpowiedz Link Zgłoś
taskussani Re: viridian room 06.05.05, 19:15 no dobra, a ja mam chyba wszystko, ale mi mówi, że czegos jeszcze brakuje... otworzył mi się łańcuch rowerowy, ale nie moge go ani podnieść, ani poruszyć kościotrupa... tak jakby to było w ogóle nie potrzebne mam zdjęcie w ramce (faceta), płyte w okładce, schłodzone piwo i ciągle czegoś brakuje! CZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
aimine Re: viridian room 18.05.05, 14:38 zeby otworzyc pamietnik, musisz podejsc do kosciotrupa i pogrzebac w jego lewej rece,a tam znajdziesz kluczyk Odpowiedz Link Zgłoś
aimine Re: viridian room 18.05.05, 14:43 zapomnialam o lancuchu... musisz zdjac plachte z kosciotrupa i tam znajdziesz lancuch zawiazany u jego nog =) Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: viridian room 26.05.05, 16:54 Czy ktoś jeszcze w to gra? Czy coś odkryliście? Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: viridian room 26.05.05, 17:21 Udało mi się złożyć kostkę z krzyża, czy wiecie co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: viridian room 27.05.05, 13:22 No dobrze, a co z tymi pigulkami nasennymi? czy one nie powinny byc w sypialni? A to mieso? spalic? BOZESZ! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone POMOCY!!! 27.05.05, 14:10 Gdzie jest kadzidelko? wszyscy maja problem z zapalniczka, a to byla pierwsza rzecz jaka znalazlam...mam tylko 5 kartek i nie mam pudelka na dusze zmarlych...POMOCY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: POMOCY!!! 27.05.05, 14:12 czy pudelko na dusze to jest to na polce? No i czy ktos tu jest na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: POMOCY!!! 27.05.05, 14:36 Ja ja mam ściągnąć tą płachtę z kościotrupa!!! Podpalić? Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flinstone Re: POMOCY!!! 27.05.05, 15:13 Nogi ma zwiazane lancuchem. jak na niego klikniesz, to placzta sama zlecdi. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: POMOCY!!! 27.05.05, 15:37 Ściagnełam,mam płachte,z której wyleciała kostka ,ale rozłożona! Jak ją złożyć? jakie kadzidełko? Rany siedzę w pracy i zamiast pracować odkrywam jakiegoś kościotrupa! Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: POMOCY!!! 27.05.05, 23:01 Kostkę składa się z zielonego krzyża. Jak już znajdzie się wszystkie karty z japońskimi znakami, trzeba je ułożyć na krzyżu we właściwy sposób i wtedy kostka sama się złoży. Sposób ułożenia znaków jest na kartce z włosami. Trzeba potraktować ją kilka razy zapalniczką i ukażą się na niej znaki z ilością oczek z kostki. Tę kartkę trzeba porównać z kartką w pudełku po pigułkach. Wtedy będzie wiadomo w jakiej kolejności układać znaki na krzyżu. Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: POMOCY!!! 30.05.05, 15:55 Ja niestety nie mogę.Złożyłam kostkę,zapaliłam kadzidełka i nie wiem co dalej! Co z tymi tabletkami? a co z tymi drzwiami? Nic nie wiem !!! Rany ale te pokoje wciagają! Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: POMOCY!!! 04.06.05, 12:36 trzeba cos zrobic z ta ramka i z tymi zdjeciami Odpowiedz Link Zgłoś
bomba25 Re: POMOCY!!! 22.11.05, 08:41 hej jeste ktos tutaj? Potrzebuje pomocy.Mam juz wszystko prócz kostki która rzekomo ma wypaść z pledu jak sie go zdejmuje z kosciotrupa ale mi nic nie wypadło.Gdzie on jest?dzieki za wasze wskazówki i proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: viridian room 02.06.05, 22:28 Czy ktoś z was wyszedł z tego pokoju???? Prosze o pooomoc ((( Jestem na samym koncu Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 04.06.05, 12:35 czesc jestem nowy i troszke skorzystalem z waszych podpowiedzi ale tez posiedzialem troche nad "viridian room" i najprawdopodobniej przeszedlem zeby to zrobic trzeba polozyc obok kadzidelek piwo (koniecznie zimne), plytke cd w opakowaniu, ten przedmiot ktory jest bialy i zakonczony czarnymi czesciami pozniej kliknac na zapalniczke i na ten przedmiot i wtedy zapali sie kadzidelko dalsza czesc a raczej koncowke pozostawiam do wyjasnienia wam Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 09.06.05, 18:44 sorki ze nie odpisuje ale mnie troche nie bylo na polce musisz miec koniecznie zimne piwo plytke cd te patyczki do kadzidelka w ramce nie moze byc zdjecia i musisz raz zadzwonic tyle Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 09.06.05, 18:50 i jeszcze musisz zapalic kadzidelko zanim zadzwonisz Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 09.06.05, 18:51 i kosciotrup sam polozy kostke na polce Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 04.06.05, 12:43 przeszedlem ale jeszcze do konca nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: viridian room 04.06.05, 13:00 Zrobiła tak i dalej du..sza! Nic się niedzieje! A co z tymi tabletkami zrobiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 04.06.05, 12:59 teraz juz wiem jak to zrobic jesli chcecie wiedziec to odpiszcie na forum jesli chcecie sie jeszcze troche pomeczyc to tez napiszcie tylko zebym nie dawal odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: viridian room 04.06.05, 13:12 Ja nie chcesz napisać na forum to napisz mi na priv(gazetowy),bo nerwicy mogę sie nabawić! Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: viridian room 04.06.05, 14:21 Podpowiedzcie tu na forum chociaż troszkę. Tyle się nad tym męczyłam i chciałabym doprowadzić grę do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
mariq_1985 Re: viridian room 04.06.05, 16:55 ja także ukońvzyłem gę jak ktoś chce znać odpowiedz to niech naisze mi na maila a ja z chęcią odpiszę pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariq_1985 Re: viridian room 04.06.05, 16:58 mariq_1985 napisał: > ja także ukońvzyłem gę jak ktoś chce znać odpowiedz to niech naisze mi na ma > ila a ja z chęcią odpiszę pozdrawiam wwww sorka klawiatura mi sięcoś popsuła no więc... ja także ukończyłem grę jeżeli ktoś chce poznać dalsze kroki to czekam na wasze maile a ja z chęcią odpiszę Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: viridian room 04.06.05, 22:58 Ja nie przezszłam, rezygnuje Mam wszystko: piwo odpowiednio schlodzone, płyte Cd na komodzie, zdjęcie faceta w ramce, kadzidelko się pali a ja dzwone w to złote. I ciągle mi pisze że cos brakuje pudełko trup ma podobno sam postawić na komodzie. Zdjęcie lasencji pozostaje niewykorzystane echhhh Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 05.06.05, 21:17 sorki ze mnie tak dlugo nie bylo ale nie mialem dostepu do kompa zeby kostek sam polozyl kostke na szafce trzeba spelnic odpowiednie warunki: 1. schlodzone piwo 2. to takie bialo-czarne zeby sie zapalilo 3. plytke CD 4. w ramce NIE MOZE BYC ZADNEGO ZDJECIA (TA KSIAZKA TO TYLKO DLA ZMYLY WCALE NIE TRZEBA JEJ RUSZAC) 5. trzeba stuknac zeby zabrzeczalo Odpowiedz Link Zgłoś
georg90 Re: viridian room 05.06.05, 21:18 mam prosbe jesli znacie jakies podobne gry to wyslijcie mi na maila albo napiszcie na tym forum z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
babushka33 Re: viridian room 06.06.05, 23:53 Zrobiłam wszystko co trzeba, ale trup się nie ruszył. Czy tą ramkę trzeba gdzieś umieścić, czy tylko ją posiadać. A jak te zdjęcia wyjęłam z książki, to nie uda się skończyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: viridian room 07.06.05, 17:23 ja mam dokłdnie to samo Czy wystarczy zadzwonić raz, czydzwonic w nieskończoność ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gumowe_ucho Re: viridian room 15.08.05, 17:03 A ja nie mam jednej karteczki i nie wiem gdzie jej szukać Odpowiedz Link Zgłoś
irrena12 Re: viridian room 18.11.05, 22:18 gra jest git! wlasnie ja przeszlam niestety musze przyznac ze bez waszych podpowiedzi pewnie bym tego nie dokonala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bomba25 Re: viridian room 25.11.05, 12:03 hej mam zapalniczkę, kadziedło piwo tabletki kluczyk ramke kostke.Jak podpalić te włosy żeby pokazały jak ułożyć kostke? Odpowiedz Link Zgłoś
mimipo Re: viridian room 27.11.05, 20:23 klikasz na kartke z włosami naciskasz"about..." i zapalniczka podpalasz tak długo aż pojawią się klocki na kartce Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna341 Re: viridian room 28.11.05, 13:25 czy ktos mi powie co robie nie tak,na polce mam piwo , pali sie kadzidelko,ramke,plytke w etui, dzwonie i nic, moze dlatego ze nie umiem pozbyc sie lancucha z noig kostka? jak go sciagnac,wpisuje rozne daty i nic? Odpowiedz Link Zgłoś
ewus73 Re: viridian room 27.07.06, 14:22 Ja się poddaję, jaka płytka, nie mam żadnej płytki, i to coś z końcami co ma się zapalić, tego też nie mam ((( Odpowiedz Link Zgłoś
monia9221 Re: viridian room 07.01.07, 10:39 Nie umie sciagnac tego cholernego koca!!POMOCY!!Klikalam juz chyba wszedzie!! Odpowiedz Link Zgłoś