Dodaj do ulubionych

Nowy Alien

08.09.05, 15:47
www.7jigen.net/7jigen/game/reloaded.html
Obserwuj wątek
    • annapl Re: Nowy Alien 08.09.05, 16:37
      gra ktoś?
      ja krążę po tych korytarzach i co? znalazłam jedną kartę której użyłam i drugą
      której nie mam gdzie użyć.
      jest kilka zamkniętych drzwi, przyciski do otwierania drzwi gasną jak wychodzę z
      korytarza, może ktoś poratuje?
      • gumowe_ucho Re: Nowy Alien 08.09.05, 16:39
        ja chodzę z nożem ,kartki widziałam ale nie wiem gdzie je wykorzystać...
        • annapl Re: Nowy Alien 08.09.05, 16:52
          a gdzie jest nóż?
          • gumowe_ucho Re: Nowy Alien 08.09.05, 16:59
            w donicy smile
            • annapl Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:03
              z jednej donicy wyjęłam kartę a druga była pusta.
              może masz więcej otwartych korytarzy? ja mam chyba 3
              • annapl Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:04
                o już mam
                nie wiem czemu go nie zauważyłam
              • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:04
                ja sie doliczylam 4
                • annapl Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:06
                  weszłam do jakiegoś pokoju
                  jest tam telefon, ale nie działa
                  • gumowe_ucho Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:11
                    jak to zrobiłaś,ja chodziłam w kółko i musiałam dać sobie spokój sad
                    • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:36
                      mnie denerwuje to chodzenie po korytarzach, ale pozatym gierka fajna
                    • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:36
                      najlepiej rozpisac sobie na kartce...
                      korytarzy jest 5
                      mialam noz...wykorzystalam w pokoju ze znakiem zapytania..sa tam 2 pudla
                      do d0ostania woda i smith suit?
                      poza tym znalazlam 4 kawalki puzzla
                      w pierwszym korytarzu jest wysjcie

okropne jest to ze drzwi sa czasowo otwarte...latanie po korytarzach jest
                      ogolnie meczace
                      • gumowe_ucho Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:44
                        ja niestety nie wiem o jakich pokojach mowa,krążę po korytarzach i to wszystko
                        na co mnie stać...
                        (podobno można dobrać się do tego robota)
                        • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:46
                          zauwaz ze sa drzwi ze znakami...i sa cos mniejszego sluzy do otwarcia jak
                          klikniesz to swieci sie na zielono...przypasuj je ze soba
                          najlepiej na kartce narysuj sobie co gdzie jest
                          a bieganina i tak bedzie

robot jest gdzies w 4 korytarzu..ale jeszcze sie za niego nie dobralam
                          • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:48
                            aa i gdzies w ktoryms z pokoi jest kartka...mowa jest o czerwonych tabletkach
                            ciekawe o co chodzi
                        • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:52
                          pokoji jest chyba osiem, we wszystkich byłem ale mam tylko shmita wode i cztery
                          pudełka
                          • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 17:57
                            dobrałem sie do robota, ale w środku jakies znaczki.
                            • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:04
                              czym potraktowales go?
                              • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:20
                                baterią wink)
                                • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:23
                                  właśniesmile
                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:23
                                    ja mam pięć pudełek, smitha, nóż - nie wiem gdzie go wykorzystać i jak. no i
                                    gdzie jest woda?
                                    • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:26
                                      nie wykorzystalas noz do pudla?
                                      woda byla tam gdzie smith...w tym samym pokoju
                                • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:25
                                  mala podpowiedz..a baterie to gdzie? bo reke mnie boli od klikania
                                  zaraz oczoplasu sie nabawie
                                  • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:29
                                    poza tym znalazlam jakies kable
                                    • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:31
                                      Kable? Matko! a gdzie?
                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:30
                                    wodę mam i 6 puzzli. bateria chyba tam gdzie smith za prawnym kartonem - w tym
                                    pokoju dużo było rzeczy!
                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:32
                                    baterie w pokoju z pudłami po prawej od prawego pudła, a tymczasem ja znalazłem
                                    kable.
                                    • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:36
                                      kabel w kabinie pilota
                                      • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:39
                                        dzięki, już mam 7 puzzli idę znaleźć kable!
                                      • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:40
                                        wlasniewink

ja zas mam problem z kodem u robota...wrocilam i porownalam z tym co bylo w
                                        pokoju z fotelami..ale nie pasuje nic
                                        • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:42
                                          mam ten sam problem! na pewno ma to ze sobą jakiś związek! tylko jaki??
                                          • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:44
                                            wykorzystałam kabelki - zobaczymy czy to w czymś pomoże??
                                            • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:45
                                              znalzlam jeszce jeden klucz- card key
                                              • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:51
                                                gdzie było?
                                              • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:51
                                                heh a gdzie jeśli można spytać ?? wink)
                                        • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:46
                                          zadzwoniłem do ninja ale on mi coś mówi o puszce pandory i jakiejs planecie.
                                          • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:50
                                            kosmitka mówi jeszce mniej
                                            • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:53
                                              chyba 3 korytarz..gdzies gdzie moga byc schowki
                                            • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:54
                                              probowalam na poczatku dzwonic, ale ani jeden numer ani drugi nie pasowal
                                              • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:55
                                                prosze o podpowiedz..gdzie sa inne puzzle niz w tych pokojach na widocznym
                                                miejscu?
                                                • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:59
                                                  jeden jest przy wyjściu za ścianka inny w pokoju z sofami pod sofą
                                                • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:02
                                                  heh prawie w każdym były puzzle czasami nawet dwa. na pewno były:
                                                  1. tam gdzie jest wyjście ewakuacyjne
                                                  2. w pokoju pilota
                                                  3. tam gdzie był smith
                                                  4. w pokoju z transformatorem
                                                  5. tam gdzie pisze o pigułce
                                                  czyli prawie wszędzie sad
                                                  a gdzie dokładnie ta karta? na pewno na 3 piętrze?
                                              • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 18:55
                                                trzeba podłączyć kable w elektrowni i opuścić wajche, potem działa
                                                • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:02
                                                  w pokoju z sofą można wykorzystać karte
                                                  • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:08
                                                    napewno 3 korytarz
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:13
                                                    mam ziarno
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:15
                                                    kartę znalazłam, jakie ziarno?
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:19
                                                    karta+czytnik w pokoju z sofami, rozwiąż zagadkę to dostaniesz.
                                                  • nguyet Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:23
                                                    niechcaco zamknelam system...a nie chce mi sie biegac od nowa wiec dzisiaj
                                                    sobie daruje..bede wam kibicowacsmile
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:28
                                                    po co mi okulary?
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:30
                                                    jakie okulary? ja sie jeszcze męczę z krzyżówką sad
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:35
                                                    po krzyżówce dostaniesz ziarno, włóż je do doniczki, kwiatek wyrośnie weź go
                                                    zadzwoń do kosmitki i daj jej to da ci okulary.
                                                    a swoją drogą już wiem do czego i mam czerwoną pigułkę. ale do czego ona może być?
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:41
                                                    może nakarmić kosmitę? ta krzyżówka mnie dobija, jakas wskazówka? wiem jak robi
                                                    się takie krzyżówki, ale ta jest ciężka!
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:47
                                                    Góra i dół to pięć to te środkowe. nie mogę opisać, ma wyjść głowa kosmity.
                                                    Gdzie w generatorze było pudełko? zrobiłeś coś ze shmitem? musze mieć dziewieć
                                                    pudełek w sumie. Z tabletką już przeszedłem.
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:50
                                                    > Góra i dół to pięć to te środkowe. nie mogę opisać, ma wyjść głowa kosmity.
                                                    to już wymyśliłamsmile
                                                    > Gdzie w generatorze było pudełko?
                                                    za którymś z tych postumentów, chyba za tym po prawej
                                                    zrobiłeś coś ze shmitem?
                                                    tak jak dzwoniłam to dałam mu garnitur i jestem od tego czasu w klubie wink
                                                    musze mieć dziewieć
                                                    heh ja mam 8
                                                    > pudełek w sumie. Z tabletką już przeszedłem.
                                                    dalej walczę z krzyżówką!
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:51
                                                    Lewa i prawa 5 to też po srodku?
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:56
                                                    na srodku jest łatwo, 1 5 5 1 tam tylko w jeden sposob sie zmieści
                                                  • tweety8 Re: Nowy Alien 08.09.05, 19:59
                                                    wiem chodzi mi o lewą i prawą 5!
                                                  • conry Re: Nowy Alien 08.09.05, 20:01
                                                    nie pamiętam, przeszedłbym już, ale wybuch mi statek sad może jutro zdąze... nie
                                                    mogłem znaleść głupiego przycisku...
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 09.09.05, 00:41
                                                    lewa i prawa piątka są jedną kostkę wyżej niż po środku
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 09.09.05, 00:50
                                                    Co z tymi okularami?
                                                    I brakuje mi ciągle puzzli, bo mam tylko 7.
                                                    mam tylko smitha i okulary,
                                                    co dalej? bo nic już nie mogę zrobić.
                                                    brakuje mi chyba karty (z tymi zielonymi światełkami) która pasowałaby do pokoju
                                                    gdzie jest stolik, takie koło ze szlaczkiem i kartka z informacją o czerwonej
                                                    pigułce.
                                                    i nie mogę wydostać puzzla z pokoju gdzie są dwa pudełka, gdzie on dokładnie jest?
                                                    dużo pytań, ale niech ktoś podpowie sad
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 09.09.05, 01:00
                                                    mam już czerwoną pigułkę
                                                    Ale ciągle brakuje mi tych puzzli
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 09.09.05, 01:10
                                                    ok, brakuje mi tylko jednego puzzla, nie mam pojęcia skąd go mam wziąć,
                                                    zostały mi tylko okulary i SMITH,
                                                    daleko jestem od końca?
                                                    na dole żeby otworzyć drzwi potrzebny jest chyba jakiś klucz?
                                                    a może nie tamtędy się wychodzi?
                                                    i co tam komuś wybuchło?
                                                  • conry Re: Nowy Alien 09.09.05, 11:55
                                                    mi wybuchł cały statek, a kosmita razem z nim. po ułożeniu puzzli idostaniu
                                                    klucz ma się tylko 60s. na opuszczenie statku, bo inaczej... uncertain
                                                  • conry Re: Nowy Alien 09.09.05, 12:35
                                                    zdążyłem do wyjscia ale znowu wybuchłem... nie znałem jakiegoś głupiego kodu
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 09.09.05, 15:11
                                                    Może kod to jest to coś co było gdzieś na jakiejś kartce zapisane (nie pamiętam
                                                    gdzie): "Don Vito Smith 66765"
                                                    Może chodzi o ten numer?
                                                    Mi nie chce się już drugi raz krążyć, więc pewnie nie będę grać do końca, może
                                                    kiedyś...........
                                                  • conry Re: Nowy Alien 09.09.05, 15:38
                                                    zapewne ten...
                                                    mi też już sie nie chce
                                                    tymczasem www.muzgol.funtest.pl big_grin
                                                  • annapl Re: Nowy Alien 10.09.05, 00:37
                                                    dobry teścik, rozszyfrowałam go, ale kilka pytań jest dla mnie baaaaaaaaaardzo
                                                    nie jasnych smile
                                                  • conry Re: Nowy Alien 10.09.05, 17:42
                                                    na przykład? mogę zawsze wyjaśnić...
                                                  • babushka33 Re: Nowy Alien 10.09.05, 21:52
                                                    Kod do wyjścia podany jest na ekranie komputera w obserwatorium.
                                                    Za każdym razem jest niestety inny. Gdy grałam 3 raz zdążyłabym chyba uciec,
                                                    ale pomyliły mi się notatki i wpisałam kod z poprzedniej rozgrywki.
                                                    Niestety poprawnego już nie zdążyłam wpisać.
                                                    A czy ktoś skończył całość?
                                                    Jakie jest zakończenie?
                                                  • katg1 Re: Nowy Alien 27.10.05, 16:03
                                                    niech ktoś mi pomoże bo zaczynam dopiero. Mam tylko nóż i nie wiem gdzie go
                                                    użyć.
                                                  • agniecha831 Re: Nowy Alien 30.11.05, 14:14
                                                    Niech ktos dokładnie napisze jak rozwiazac ta krzyzowke! Prosze!
                                                  • katg1 Re: Nowy Alien 30.11.05, 19:43
                                                    jeszcze nie doszłam do krzyżówki, daj znać jak ci wyjdzie
                                                  • agniecha831 Re: Nowy Alien 30.11.05, 20:27
                                                    Juz trace nadzieje ze cos mi z tej krzyzowki wyjdzie sad
                                                  • katg1 Re: Nowy Alien 30.11.05, 22:10
                                                    już tracę siły - środek mam, ale góra i dół rysunku mi nie chce wyjść - niech
                                                    ktoś pomoże !
                                                  • katg1 Re: Nowy Alien 01.12.05, 11:01
                                                    ok, rozwiązałam krzyżówkę
                                                  • katg1 Re: Nowy Alien 01.12.05, 12:12
                                                    przeszłam grę nareszcie !
    • gniru Re: Nowy Alien 26.03.06, 12:50
      Odswiezam watek bo utknelam na dobre
      mam 8 puzzli, otwartego robota, wode i karabin
      nie mam natomiast okularow, ziarna i jeszcze jednego puzzla
      ktos chetny do podpowiedzi? Bo od jakiegoś czasu nic nowego nie
      wynalazłam indifferent
      • gniru Re: Nowy Alien 26.03.06, 14:22
        no ok wylazlam
        heh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka