Dodaj do ulubionych

cos podobne do SWAT 4?

16.12.06, 23:20
Szukam gry podobnej do SWAT 4. Oto cechy na jakich mi zalezy:
- ogolnie FPP, najlepiej wspolczesne (a wiec nie zadna z I czy II wojny sw.)
- multiplayer, a konkretnie mozliwosc gry w 2 osoby tak, aby mozna bylo
przechodzic te same misje co w single-player w trybie wspolpracy
- spory realizm (w SWAT mozna zginac od 1 strzalu, trzeba sie skradac,
pamietac o przeladowaniu broni, skuwac nawet zakladnikow etc)
- gra, ktora jednak nie polega wylacznie na skradaniu sie i unikaniu wykrycia
(probowalem Splinter Cell ale nie dalem rady, wole jednak strzelac do
przeciwnikow niz lazic w cieniu z nozem smile) )
Obecnie zakupilem Rainbow Six: Lockdown i nie jest zla, ale SWAT 4 bardziej mi
sie podobala, byla bardziej realistyczna, zas Rainbow Six to bardziej shooter,
taktyka malo sie tam przydaje. Zastanawiam sie jeszcze nad Ghost Recon. Ktos
gral? Co jeszcze moze byc podobne do SWAT? Ostatecznie poprosze o podanie
tytulu, ktory spelnialby wymagania oprocz pierwszego, czyli bylby wojenny smile Z
gory dzieki bardzo za pomoc!
Obserwuj wątek
    • jsatriani Re: cos podobne do SWAT 4? 17.12.06, 20:12
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=60129 moze ta Ci sie spodoba
      • jayamez Re: cos podobne do SWAT 4? 02.01.07, 20:15
        > s11.bitefight.pl/c.php?uid=60129 moze ta Ci sie spodoba

Czy ktos jeszcze daje sie nabrac na te linki do gierki o wampirach i
        wilkolakach? uncertain Zalosny jestes...
    • pocominowymail Re: cos podobne do SWAT 4? 02.01.07, 17:38
      trochę późno wiec jeżeli to miał być zakup na święta to po sprawie ale mimo
      wszystko się wypowiem:
      ghost recon: advanced warfighter jest gra jest wojenny w niedalekiej przyszłości
      ale świetnie za to jest połączenie taktyki z trybem fpp (wydajesz rozkazy i
      jednocześnie naparzasz) plus dobry multiplayer.

gra bardzo podobna do swat to The regiment w którym wcielasz się w oddział SAS.
      gra bardzo szybka z dobrym mp.

myślę ze te dwie gry będą wystarczająco dobre aby zająć tobie kilkanaście godzin
      z życia.
      nie wiem czy regiment mp pozwala skończyć grę w dwie osoby ale gr:aw ma taka
      opcje aż do 16 zawodników

pozdrawiam
      • jayamez Re: cos podobne do SWAT 4? 02.01.07, 20:16
        Nie, to nie mial byc zakup na swieta tylko do pogrania smile Dzieki za odpowiedz,
        poczytam o tych grach, ktore polecasz i kto wie smile
      • jayamez Re: cos podobne do SWAT 4? 02.01.07, 20:25
        A jak stoi Ghost Recon z kwestia fizyki i realizmem np. strzelania, zachowania
        przeciwnikow etc? Tak jak pisalem w pierwszym poscie kupilem Rainbow Six:
        Lockdown i to zupelna pomylka: zero realizmu, bron nie ma odrzutu i jakos tak
        'beznamietnie' sie z niej strzela smile Nawet odglos strzalu jest kiepski. Wchodza
        do niej niesamowite ilosci amunicji. Do tego przeciwnicy wypadaja nagle z kilku
        par drzwi na raz (z roznych pomieszczen) bez halasu z mojej strony, a wiec
        ewidentnie bo tak maja w skrypcie a nie bo tak wynika z mojego zachowania.
        Zarowno oni jak i gracze poruszaja sie nieziemsko szybko, w trybie biegu wrecz
        sie leci jak rakieta. Przeciwnicy wygladaja prawie tak samo i sa ich takie
        ilosci, ze ma sie wrazenie strzelania do armii klonow smile Szybko znika adrenalina
        (a w SWAT zabicie jednego wroga to byla cala akcja podchodow i nerwowki, ze
        sledzeniem jego ruchow itp) i ogolnie gra bardzo rozczarowuje. Do tego grafika
        jakas taka 'plaska', niby sporo szczegolow ale ma sie wrazenie ze wszystko jest
        narysowane w 2D, ciezko sie wczuc. Ulica wyglada jak ze starych filmow
        westernowych - jakby budynki byly tylko 2D modelami ze sklejki. Spory zawod, po
        3 misjach przestalo chciec mi sie w to grac. Ghost Recon jest tez gra z serii
        Tom Clancy's, dlatego pytam czy przypadkiem nie jest zbyt do Rainbow Six podobna...
        • mntr Re: cos podobne do SWAT 4? 05.01.07, 21:30
          Nie polecam GRAW. To tak jak lockdown porażka. Proponuje poprzednie Rainbowy
          Six. Ew. moze tez byc Full Spectrum Warrior, ale to nie jest fps
          • jayamez Re: cos podobne do SWAT 4? 07.01.07, 15:18
            > Nie polecam GRAW. To tak jak lockdown porażka. Proponuje poprzednie Rainbowy
            > Six. Ew. moze tez byc Full Spectrum Warrior, ale to nie jest fps

Niestety poprzednie Rainbowy maja juz za slaba grafike, jakos nie chce mi sie
            grac w cos tracace pixeloza wink Co do FSW to czytalem o tym i to zupelnie nie to
            o co mi chodzi - to gra czysto taktyczna i do tego ma dosc kiepskie recenzje
            (np. zarzut ze jest zawsze ten sam sposob przechodzenia misji).

A z kolei czy gral ktos w America's Army? Co mozecie o tym powiedziec? smile
            • pocominowymail Re: cos podobne do SWAT 4? 08.01.07, 17:24
              GRAW: grafika jest dobra - jeżeli spojrzysz w dół to zobaczysz nogi postaci,
              którą biegniesz (lepsza niż w rainbow six); fizyka wydaje się być rozwinięta
              (podoba mi się moment zastrzelenie przeciwnika, który jest w pełnym biegu i jego
              upadek)z broni nie trafisz przy każdym strzale - odrzut całkiem dobrze oddany
              (chociaż nigdy nie strzelałem z prawdziwej broni). przeciwnicy zachowują się jak
              komputerowi przeciwnicy - inteligencją nie dorównują człowiekowi, ale głupi też
              nie są. szukają osłony i nie da się ich zabić frontalnym atakiem.

jeżeli chcesz nerwówki jak w SWAT to zdecydowanie polecam The Regiment - gra
              jest bardzo szybka i niekiedy można spaść z krzesła kiedy wyskoczy przeciwnik,
              który błyskawicznie reaguje na obecność oddziału SAS (ale tylko gdy cię zauważą
              lub usłyszą).

Grałem także w AA ale nie byłem zadowolony z gry. opcja tylko mp i na dodatek
              nie ma opcji spawn (nastawienie na realizm) co powoduje, że po odpadnięciu z
              rozgrywki należy czekać sporo czasu na dołączenie do bitwy. gra nastawiona na
              realizm więc najpierw przechodzisz szkolenia, których ukończenie otwiera
              dodatkowe mapy (strzelec, snajper, powietrzno-desantowy, medyk i coś jeszcze
              bodajże ale nie pamiętam). jednak jako, że gra jest darmowa można spróbować.

pozdrawiam
              • jayamez Re: cos podobne do SWAT 4? 14.01.07, 18:11
                > jeżeli chcesz nerwówki jak w SWAT to zdecydowanie polecam The Regiment - gra
                > jest bardzo szybka i niekiedy można spaść z krzesła kiedy wyskoczy przeciwnik,
                > który błyskawicznie reaguje na obecność oddziału SAS (ale tylko gdy cię zauważą
                > lub usłyszą).

Wlasnie tez czytalem, ze fajna gra, ale niestety nie wyszla w Polsce sad Nie moge
                jej nigdzie do kupienia znalezc a jakos nie jestem fanem sciagania gier z sieci uncertain
                Dzieki za odpowiedz smile
    • mp84 Polecam Delta Force Black Hawk Down 22.01.07, 21:03
      albo Delta Force 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka