Gość: borewicz IP: 195.47.201.* 06.05.08, 14:05 SZACUN ID SOFTWARE. Jest jeszcze quake!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j_uk_dev Re: Słodka szesnastka IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 06.05.08, 15:50 Tak, ten sam sentyment mam do starego Wolfenstein3D, grałem jeszcze na starutkim 286 Jakiś czas temu z nudów podjąłem próbę reanimacji tej gry na platformę J2ME Ale chyba ID Software mnie wyprzedzi w tym, choć ich DoomRPG jest wręcz żałosny. Troszkę mi jednak brak czasu na doprowadzenie projektu do końca, a poza tym to raczej sztuka dla sztuki Tak czy siak, Wolf3D to już kultowa gra Wiwat na 16 urodziny dla kamienia milowego ( aczkolwiek nie pierwszego ) w shooterach FPP! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Słodka szesnastka 06.05.08, 19:44 Oh, yeah! Pierwsza dziewczęca fascynacja strzelanką, wydzieranie starszym komputera szantażem i podstępem, pierwsze próby pisania hacków do gry (w Turbo Pascalu! Boże!) i ogólnie wspomnień czar... Nawet i teraz chętnie bym zagrała... tak jak i w pierwszych Settlersów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwaszez Re: Słodka szesnastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 20:53 trzeba bylo sobie wtedy kupic, to teraz byscie zdejmowali z poleczki i odpalali na wyciagnietym z piwnicy 486 z windowsami 3.11 - dos nawigator obowiazkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abm Re: Słodka szesnastka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:58 dlatego ja trzymam atari 800, amige 500/1200 moze sie kiedys jeszce przyda Odpowiedz Link Zgłoś