Dodaj do ulubionych

Pigułka informacji o Gothic 4

IP: *.elektrosat.pl 19.05.08, 14:29
WOW!! Juz sie nie moge doczekac. Przyznam ze zawiodlem sie na Gothicu III ktorego potrafilem przejsc tylko raz! (taka prosta i banalna gieraka) podczas gdt gothica II przeszedl dziesiatki razy! Mam nadzieje ze gothic 4 bedzie ciekawszy pod wzgledem fabulu i zeczywiscie zrobia jakis ladny sensowny tryb walki bo ten z Gothic 3 to byla ze-na-da. Jako wielki fan RPG nie moge sie doczekac big_grin big_grin
Obserwuj wątek
    • Gość: Synonymous Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.wip.pl 19.05.08, 15:34
      Z tym mroczniejszytm światem w Europie chodzi po prostu o to, że w wersji USA będzie użyty efekt bloom, a u nas podkręcony kontrast na minimum.
    • Gość: sa Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.com.pl 19.05.08, 16:05
      będzie łatwiejszy od swoich poprzedników za sprawą uproszczonego interfejsu i rozbudowanego systemu podpowiedzi - JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC, juz mam 1-klawiszowa klawiature to naciskania FIRE
    • Gość: vlk Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 23:30
      Degeneracja gier rpg postępuje, tes4:oblivion, gothic4, fallout3, już chyba nie pozostała żadna seria, którą można by wykończyć. Next-gen rpg to teraz zręcznościowy fps/tps ze szczątkowymi statystykami, uproszczony do granic absurdu i praktycznie pozbawiony fabuły ale za to z rozbuchaną grafiką.
    • Gość: nanook Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.pronet.lublin.pl 20.05.08, 19:05
      obyś się mylił vlk
    • Gość: Mike Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.teleton.pl 20.05.08, 19:34
      Hmm to Fallout 3 juz sie pokazal i wiadomo ze to kiszka?? Najpierw niechsie ta gra pokaze i dopiero wowczas bedziemy mogli stwierdzic czy to kiszka czy nie. Podobnie w przypadku Gothica 4. Co prawda Gothic 3 i Oblivion za bardzo nie wyszly ale moze autorzy tych gier wyciagną z tego jakies wnioski. Oczywiscie Fallout 3 to bedzie juz zupelnie inna gra niz poprzednie produkcje z tego cyklu, ale to wcale nie znaczy ze automatycznie oznacza to ze bedzie to gra zla.
    • Gość: hammerhead Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.chello.pl 20.05.08, 20:34
      Skoro ma toto wyjść na konsole, to oczywistym jest, że to nie będzie RPG. Uproszczony interfejs, podpowiedzi - śmieć dla konsolowych półmózgów i tyle.
    • Gość: damian Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 20:46
      Z taką grafiką to potrzeba co najmniej GF 9800 żeby nie było slideshowu że o procku ponad 2,5GHz i 2GB ramu nie wspomnę. Czy warto ładować w nowy komp 3 tysiaki żeby sobie pograć w nową odsłonę już wyeksploatowanego tytułu?
    • Gość: Ford Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:04
      Jakie to szczescie ze mam Xboxa bo na kompa pewnei znow bedzie hardkor nawet na najlepszej karcie graficznej ;]
    • Gość: franki Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 22:50
      prawdziwe RPG to juz sie skończyło dla tego ja gram teraz tylko w te stare gierki które wymagają myśleni
    • blq Re: Pigułka informacji o Gothic 4 21.05.08, 00:20
      no i niestety kontynuacja wskazuje na to że oficjalnie została wybrana najbardziej nonsensowna ścieżka scenariusza. ta, w ktorej się wspolpracuje z tym magiem, a potem ucieka ze "swojego" świata. bez sensu.

a jeszcze teraz okaże się, że główny bohater poprzednich gier jest w sumie złą postacią. oj ciężko mi będzie sie odnaleść w tej grze uncertain
    • Gość: q Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.08, 09:53
      Fajnie, że zakute łby są w stanie skreślić Fallout'a 3 pół roku przed premierą. Kocham całym sercem dwa Fallouty, to najwspanialsze gry w jakie grałem, ale to, że ktoś wypchnął grę z izometrii na rzecz 3D nie znaczy, że będzie ona słaba. W Falloucie zawsze najważniejsza była fabuła i klimat. Jeśli tego nie zepsują gra może być wspaniała. Oczywiście zakute łby już wiedzą swoje i choćby dostali doskonałą grę to będą marudzić, ale takie już ich prawo.
    • Gość: hermanek Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.05.08, 12:23
      po pierwsze to ze tobie sie oblivion nie podobal nie oznacza ze byl zly - dla mnie to jedna z najlepszych gier rpg w jakie gralem, po drugie tez uwazam ze trzeba byc kretynem zeby skreslac gre ktorej jeszcze nie ma(fallout3).
    • Gość: Kisć_Granatów Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 12:42
      >"po pierwsze to ze tobie sie oblivion nie podobal nie oznacza ze byl zly"

Ależ Oblivion był zły, miał żenująco słabą fabule, a to jej jakość IMHO jest podstawowym czynnikiem stanowiącym o ocenie crpg.(dodatek Shivering Isles był niezły)

Co do Gothica IV, mam nadzieję, że nie skopią silnika tak jak w trójce. Ta gra w czasie premiery chodziła nędznie nawet na high-endowym sprzęcie, a patche niewiele zmieniały.
    • Gość: gość Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.net.autocom.pl 21.05.08, 12:54
      W oblivionie największą beznadziejna cecha było to że poziom przeciwników dostosowywał sie do poziomu bohatera, przez co walki stawały sie monotonne i nudne (przynajmniej dla mnie) odbierało to frajdę z wchodzenia na "trudniejsze tereny" i kombinowania jak sobie poradzić z trudniejszymi przeciwnikami jak i powrotu na "łatwe" tereny i sporządzenia młócki smile, ot tak dla rozrywki (jak to można było zrobić w fallout, sacred, Baldur's Gate, Fable czy w im podobnych smile )
      . Jeżeli fallout 3 będzie w tej dzialce podobny do obliviona to powieje nuda (no bo po cholerę podnosić poziomy, skoro i tak zawsze bedzie tak samo trudno indifferent)
    • Gość: Gość Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.cust.tele2.pl 23.05.08, 01:31
      Wszystko przez te gów.niane konsole.
      Gdyby nie one, to gry na PC nadal trzymałyby poziom.
    • Gość: Irdorath Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.08, 16:15
      Czy nie można było pozostawić Gothica po skończeniu dwójki? Czy scena w której Bezimienny odpływa z ekipą w stronę zachodzącego słońca nie byłaby świetnym zakończeniem sagi?
    • Gość: Wraith Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: 84.38.160.* 25.05.08, 09:21
      Ja jestem fanem tej serii ale już w to grał nie będę.
      A dlaczego?
      Bo zmienili glównego bohatera...
      Czyli to jakby była już zupełnie inna gra (nie z serii gothic)
    • Gość: Gęsior Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: 83.1.81.* 25.05.08, 12:07
      Omg zwała
    • Gość: Gość Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: 80.54.173.* 19.09.08, 23:14
      Mam nadzieje że będzie możliwość dołączenia do jakiejś gildii/ grupy bo tego mi brakowało w G3
    • Gość: "JA" Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.09, 19:49
      "Czwarty Gothic będzie łatwiejszy od swoich poprzedników za sprawą uproszczonego interfejsu i rozbudowanego systemu podpowiedzi, który wskaże graczowi co zebrać, znaleźć lub gdzie się udać."

Nie wiem po co to robią. Pokazywanie jak przejść grę odbiera frajdę i satysfakcję z jej ukończenia.

Dzięki Bogu da się to wyłączyć ;P
    • Gość: gość Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.gprs.plus.pl 01.04.09, 18:02
      jaki żal. uważam, że mimo słobej grafiki ( jako że to stare gry ) gothic 1 i 2 były najfajniejsze. fabuła, ten sam świat i wogóle super.
    • Gość: titol Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 18:18
      super!!!!!!!!!!! GOTHIC 4 na pewno będzie fajny już się nie mogę doczekać tylko ciekawe czy mi pójdzie????????
    • Gość: DraK Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: 195.88.115.* 26.09.09, 21:43
      ej ty gosc na początku nie jestes fanem gothika bo nielubisz 3 a mi sie wydaje ze jest fajnasmile wszystkie gothiki są fajne kapisz moje gg 13580041 heheeh titol nie martw sie jak nie to cos dokupiusz heheeh
      Pozdro
    • Gość: Drak Re: Pigułka informacji o Gothic 4 IP: 195.88.115.* 26.09.09, 21:48
      ja tez niemioge sie doczekac gothika 4 tylko szkoda ze ma zając tsk mało czasu tylko gdzies 70 godz 80 lub 60 sad gg 13580041

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka