Gość: ja IP: *.chello.pl 24.06.08, 15:43 chciałbym zauważyć, że autor tekstu wykazał się małym profesjonalizmem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radek.zaleski Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne 24.06.08, 15:53 to prawda, pisał pod wpływem emocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 24.06.08, 16:01 emocje to zły doradca zidane pod wpływem emocji przestał być bogiem i stał się pogromcą materaccciów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidgin Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 24.06.08, 18:28 Fifa. Dlaczego? Bo ma więcej fun'u. PES to gra dla geeków, lolz. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_sasek Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne 24.06.08, 18:58 Głosowanie mówi samo za siebie. A to że autor pisał pod wpływem emocji to chyba dobrze. Widać PES mu ich dostarcza, czego nie mógł powiedzieć o FIFIE. A to że Zidane pod wpływem emocji przyłożył meteracowi, to dobrze. Gdyby ktoś w ten sposób powiedział o mojej siostrze zrobiłbym to samo. Anyway! PES "rzondzi"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 24.06.08, 19:42 Wyniki mówią same za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.aster.pl 24.06.08, 19:49 a ja proponuje zrobić jeszcze pytanie czy grę którą wybrałeś jaką lepszą masz oryginalną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.ghnet.pl 24.06.08, 20:05 PES SSIE taka jest prawda jak chce popykac na kompie to tylko FIFA jak chce pograc w pilke to IDE NA HALE LUB NA BOISKO Z KUMPLAMI I TYLE W TEMACIE Odpowiedz Link Zgłoś
fiksiu99 Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne 24.06.08, 23:27 99% komentarzy to rozgoryczeni fani FIFY. Tez kiedys nim bylem ale nawrocilem się na PESa. BEZ POROWNANIA LEPSZA GRA. Moim zdaniem powinny nieco inaczej wygladać pytania. Oto one i moje odpowiedzi: 1. Która gra ma wiecej miodu? (p) 2. Która nma lepsza muzyke? (f) 3. Która ma wiecej lig, zespołów itp? (f) 4. Która ma lepsza grafike? PES 2008 czy FIFA 08 (f)* 5. Aktualność składów (f) 6. Fizyka (p) 8. Gra online (f) 9. Gra w wielu przy jednej konsoli/pc (p) 10. Która jest lepsza? (p) *w wersji na konsoli, na pc wygrywa pes A wiec PES przegrywa 4 do 5 lub tez wygrywa 5:4 w zaleznosci od naszej maszyny do grania. Dla mnie wygrywa jednak jednogłośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 25.06.08, 09:19 to wszystko to kwestia gustu bo każdy ma inne oczekiwania wobec gry. jeśli ktoś chce mieć bardzo trudny do opanowania gameplay oferujący jednocześnie bardzo dużo możliwości kontroli tego co się dzieje na boisku to tylko PES. jeśli kogoś interesuje gra, które bliżej do arcade niż "symulatora" to tylko FIFA obie gry maja swoje plusy i minusy. każdy gra w tę grę która mu bardziej odpowiada. na koniec zanim ktoś zacznie oceniać jakąś grę powinien w nią pograć. ponieważ ja w obie pozycje grałem wiem co mi się podobało a co nie ... do moich preferencji bardziej przemawia FIFA chociaż faktem jest, że potrafi czasami od niej nudą zawiać ... a to jest wielki minus na grę która niemało kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farfocel Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 09:57 Drugi podany przez autora punkt mający świadczyć o dominacji PESa może się wydawać naciągany, ale ci którzy wciąż pozostają sceptyczni powinni spróbować. I to nie tylko z kumplami. PES łamie bariery. Mi udało się nakłonić na mecze do 3 w nocy ojca, który wcześniej z padem miał tyle wspólnego co z arabskimi terrorystami. A jeśli macie chmiel pod ręką to gra staje się jeszcze bardziej nieprzewidywalna, co bawi niezmiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 10:08 Oba takie same. Obecnie pykam w UEFA EURO 2008 i jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skoku Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.08, 15:13 według mnie PES jest o wiele lepsza gra niz FIFA. W PESa gra sie fajniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarlej Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.08, 21:58 PES rzadzil do czasu FIFY 08. Ta jest od PESa lepsza pod kazdym chyba wzgledem. Oczywiscie mowie o wersji na X360, porownywanie PESa z FIFA na PC nie ma najmniejszego sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 26.06.08, 09:23 a ja proponuje poczekać ze wszelkimi ocenami do edycji 09 ... trochę dziwne, ze najpierw był PES 7, później 2008 a teraz 09. Czy Konami chce w ten sposób wykorzystać małe IQ niektórych graczy i zamiast FIFY dać im PES, który będzie miał 09 ... Bez względu na wszystko będę grał sobie w FIFA 09 a w PES nie będę próbował nawet grać bo mnie nie rajcuje. Nie będę się upierał, że coś lepsze od czegoś Mi bardziej odpowiada FIFA, która miłośnicy PES zmienia się z roku na rok i gra się naprawdę coraz lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zodiak Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 11:30 Jedyne co podoba mi sie w fifie to tryb Menadżera a grafika jest bardziej realistyczna w PESie w fifie jest zawsze taka sama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.oke.krakow.pl 26.06.08, 13:58 Najlepszy jest PES na Wii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 15:40 "Fifa. Dlaczego? Bo ma więcej fun'u. PES to gra dla geeków, lolz." -Smiac sie czy plakac? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 09.07.08, 12:06 masz racje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 09.07.08, 12:08 jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.08, 15:43 "PES SSIE taka jest prawda" -Prawda jest taka ze ty ssiesz, bo ci brakuje skila zeby w to grac. Albo gorzej- nie grales ale ci kumple powiedzieli. Tylko nie wyzywajcie mnie od geekow i looserow bo sie poplacze i pojde grac w PESa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.colc.cable.ntl.com 26.06.08, 16:01 Generalnie wole fife. Zaden prawdziwy fan pilki noznej nie slyszal o klubie Lisbonera . Zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dommanu Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 26.06.08, 16:40 oj mam wszyskie gry na xboxa i pc pilkarskie i sprawa jest rosta na xbox 360 i ps3 fifa wymiata a na pc fifa moze sie schowac bo tu pes jest bezkonkurencyjny pes tez jest lepszy na ps2 wii mobille phone ale na xboxie fifa i inne gry pilkarskie ea sa najlepszymi grami jakie wyszly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smith Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: 193.19.165.* 26.06.08, 16:45 'Generalnie wole fife. Zaden prawdziwy fan pilki noznej nie slyszal o klubie Lisbonera . Zenada' ale o patchu słyszeli chyba. patchu ktory zajmuje aż około 300 kb, co może przeciążyć dysk.to prawda, ale cóż, za ideę trzeba cierpieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 17:28 Nalezy zauwazyc ze fani fify zazwyczaj wykazuja sie tepota i brakiem umiejetnosci zlozenia sensownego zdania, to mowi samo za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapechuck Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 18:15 Już nie pamiętam, która to była FIFA, kiedy ostatni raz w nią grałem (mam na myśli, że nie jeden mecz, albo dwa tylko przynajmniej kilka sezonów). Chyba 04, może 05 a może 06? Nie wiem - wtedy kiedy wyszedł PES 3 Przez miesiąc ciorałem w FIFĘ, a później kumpel dał mi PESa 3 właśnie. Pierwsza akcja - podanie górą na dobieg do Owena, rajd na bramkarza, zwód, bramkarz leży Owen go wymija i strzela do pustej bramki... Ja oczy jak spodki - spróbuj tak zrobić w ówczesnej FIFIE :] Wcześniej byłem zadeklarowanym zwolennikiem FIFY, ale od tego momentu przestałem o niej w ogóle myśleć. PES "rządził" już wtedy, a grafikę miał zdecydowanie gorszą. No cóż, w przypadku gier sportowych grafika nie stoi na pierwszym miejscu, najważniejsza jest przyjemność jaką daje gra. A FIFA ze swoimi schematami strasznie szybko się nudzi... PES ze swoją nieprzewidywalnością, gdzie np. samobóje naprawdę są PRZYPADKOWE nie nudzi się nigdy (zwłaszcza jeżeli masz kumpla, który może z Tobą zagrać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 22:42 Ja lubię i Fifę i Pesa, denerwuje mnie że fani tego drugiego tytułu tak jadą po fifce, te gry są zupełnie INNE a nie lepsza/gorsza. Dużo gram ostatnio w PES 2008 i strasznie denerwuje mnie kilka rzeczy: - strzelić bramkę jest absurdalnie trudno, oczywiście zależy to od umiejętności gracza i poziomu trudności ale sytuacja sam na sam w tej grze wcale nie oznacza gola, natomiast "setką" można nazwać tylko strzał na pustą bramkę z najbliższej odległości. Bez przesady, to nie ma nic wspolnego z realizmem. - sędziowanie jest FATALNE, co drugi mecz ma wypaczony wynik, sędzia potrafi odgwyzdać spalonego jeśli go nie było i na odwrót, tam samo z faulami. To może i byłoby realistyczne bo sędziowie się mylą, ale kurcze nie kilkanaście razy w każdym meczu. - konsola czasami źle interpretuje polecenie które wydałem padem, np chcę podać do zawodnika który jest trochę dalej, odpowiednio nastawiam analog a podanie i tak idzie do innego piłkarza. - górne piłki prawie nie instnieją bo prawie każde takie podanie jest wybijane głową. Żeby stworzyć ładną akcję TRZEBA grać tylko po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś