Dodaj do ulubionych

Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC

• Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 03.07.08, 11:12
      Zasadniczo sytuacja zmienia w dobra strone . Jedyna sensowna klotnia to x360-ps3 , bo pecetowcy juz prawie przestali sie liczyc .
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:20
      No macie hack and slasze jedyne pseudo cRPG jakie na konsolach sie serwuje(nie mowie o jRPG) Baldursa tez mieliscie z ktorego zrobili h n's smiechu warte.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Prawda, czy nieprawda? Więc dlaczego miałbym zmieniać zdanie o konsolach, skoro gry na nie to w większości straszne crapy. Przygodówki, gry sportowe, platformówki - przecież to typowo konsolowe gry. Na PeCeta od dawna już nic takiego nie wychodzi, bo nikt nie chce w coś takiego grać. A nie wmówisz mi, że gra jest skomplikowana i zaawansowana, skoro wystarczy jakiś prymitywny pad, żeby grać we wszystko. Dla mnie to taki lepszy pegazus - proste komercyjne gierki projektowane dla dzieciaków, których nie stać na PCta, to rodzice im na gwiazdkę kupują konsolę.

Kwintesencją gier są RPG, FPSy i MMO - a to niestety nigdy się nie zaadoptuje na te przerośnięte kalkulatory z wiadomych przyczyn.

Tak się składa, że w pracy jest telewizorek, PS2 i x-box. A 2 kolegów prowadzi sporej wielkości portal o grach na konsolki, dzięki czemu dostają ( nie wiem, czy na własność ) co jakiś czas paczkę gierek ( recenzje i artykuły ). Grają sobie całymi dniami, a ja ich obserwuje od czasu do czasu. I mogę się założyć, że widziałem więcej gier na te platformy, niż Ty.

Większość się sprowadza do żalu.ru w stylu piniat, czy jak się to zwie - latające żelazka, maszyny do szycia, sumo na rowerach... tragedia.

A grać w to nie zamierzam, bo szkoda mi czasu. Wystarczy jak patrze, kiedy grają inni. Latają ludzikiem, skaczą i zbierają lizaczki. Gry rodem z amigi 20 lat temu.
    • Gość: zumek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: 62.148.79.* 03.07.08, 11:24
      @P. Zgadzam sie w stu procentach. Kiedys myslalem czy dla Gran Turismo nie pozbierac troche kasy i nie kupic sobie konsoli. Takiej gry PC nie ma. Konsole sa naprawde fajne tylko sporo stracily jak kiedys (nie wiem jak jest teraz) wypuszczano np. FPPy i gralo sie na to na padzie. Gralem kiedys w Duke Nukem 3D na padzie. 2 minuty.
    • Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 03.07.08, 11:24
      Maciek:
      jak jesteś taki przekonany o potędze konsol to poczytaj sobie chociażby w Wikipedii en.wikipedia.org/wiki/Video_game_crash_of_1983
      Albo przypomnij sobie los Amigi którą też zgubił podział na linię "do pracy" (za drogą do gier) i linię "do gier" (za słabą do pracy).

Ale to byly calkiem inne czasy , kompletnie inni ludzie grali . Co do amigi . Amiga przegrala na rzecz peceta , ktory wtedy pokazal moc 3d . Nagle okazalo sie , ze 4 skrolowane tla to za malo i nawet mocna ( z dopalka ) 1200 nie jest w stanie pociagnac alien breed'a . Ta luke w rynku zaczely zapelniac konsole , stopniowo przejmujac rynek . Sam rownolegle gralem na pc i psx . W tej chwili konsole daza do roli multimedialnego centrum zabawy , grafike i dzwiek przejely maki a pecety oprocz biura sa rozpiete miedzy jednym a drugim . Nie bedzie kraszu , za duzo osob trzyma na tym lape i gry na konsole nie zdechna .NAjlepszym dowodem jest ilosc sprzedanych gier i mowie o europie a nie japoni .
    • Gość: MAciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 03.07.08, 11:27
      Strach , koledzy to chyba w portalu 5-10-15 pracuja ... Jakie ty glupoty piszesz czlowieku ... lol
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:27
      hahahahahahahahaahhaha skonczyly sie argumenciki? teraz nagle widziales wszystko? chcesz sie licytowac na mozliwosci dojscia do gier? Jestes pewien dzieciaku?

Jeśli kwintesencja gier sa RPGI i FPSy to... juz dawno sie zaadaptowaly mopj drogi. A cRPG i jRPG od siebie tyle czerpia ze podzial jest coraz sztuczniejszy smile Szczegolnie ze Vagrant Story i Tactcis Ogre to dla 90% PCtowcow ktorym to pokazlaalem cRPGi. A ze na PC nie wychodza dane gatunki siwadczy tylko jak zalosny to rynek. Wybacz ale Mass Effect, Jade Empire, Fable, Kotory - to pctowcy dostali z cRPGow PO konsolach. Bioshock byl tworzony pod nie, seria Halo, Killzone, Orange Box, Haxze, Resistance, Time Splitters, Red Faction, Perfect Dark, Metroid - Fppy maja sie mocno na nich smile

slowem - towj rynek zeewchl, ze masz wodoglowie zamaist mozgu TWOJ problem. Zagraj kiedys w klasyke konsolowego FPP i RPG pozniej SZCZEKAJ smile
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:32
      Dlatego ponawiam wazna jest GRA. Czy to boska cywilizacja, czy niesamowity Vagrant Story, piekny Planescape, a moze epicki MGS4 ? Warto poznac wszystko i dlatego warto miec i PC i konsole smile
    • Gość: fallen Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 11:55
      Ja wogóle nie wiem czemu konsolowcy i Pecetowcy się tak ze soba klócą.Przeciez tu chodzi o granie a nie gadanie o tym co jest lepsze,PC czy konsola.Kazdy ma swoj gust.Niektorzy wola grac na PC niektorzy na konsoli.Ja lubie PieCa ale konsole swojego czasu też.I najważniejsze w tym wszystkim jest to że nie oddajemy sie już namietnemu graniu tylko kłóceniu sie wymienianu zdan.Weżcie sobie zapuscie tam niewiadomo na czym jakas tam gierke i cieszcie sie tymbig_grinbig_grinbig_grin
    • Gość: IronHand Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.microsoft.com 03.07.08, 12:11
      OMG, Neuro żyje i troluje w sieci. Demo byś skleił leniu. tongue_out
    • Gość: Gość Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 03.07.08, 12:19
      Czytając Wasze komentarze widzę tylko jedno, odwieczna wojną pomiędzy konsolowcami a komputerowcami. Tylko jedno mnie bawi, każdy każdego krytykuje o jego sprzęt nie mając nawet pojęcia z czym go się je i jak smakuje...Bo cóż taki pctowiec może powiedzieć o konsoli, skoro nie ma jej w domu i na niej nie gra? Albo co konsolowiec powie o pccie, skoro jego sprzęt nie jest w stanie uruchomić nowszych gierek. Ja mam oby dwie rzeczy i wiem jaki jest główny powód wychodzenia gierek na konsole, a nie na PC. Hardware, który w konsolach jest stricte ustalony i nie ma możliwości jego zmiany. Producent tworzy grę pod odpowiedni sprzęt nie martwiąc się i nie analizując rynku, jaki obecnie hardware jest popularny. Dzięki temu i gracze, i producent mają jeden problem z głowy, żadnych dodatkowych inwestycji na ulepszenie własnego pc'ta pod daną grę. Druga sprawa to piractwo, które jest plagą PCta. Crytec zapowiedziało ostatnio, że właśnie z powodu piractwa, myślą nad tym by nie przesiąść się na konsolę. Powiedzmy sobie szczerze, ile gier się sprzedaje na pcty, a ile na konsole (gdzie popularne tytuły liczy się w milionach egzemplarzy - patrz GTA 4 sprzedało się w 4 mln egzemplarzy). Ostatnia rzecz to taka, że mając konsolę, masz wszystko co Ci do grania jest potrzebne, po prostu podłączasz i grasz. Wniosek z tego taki, że jeżeli lubisz się bawić przy instalacjach, wymianie hardware'u lub po prostu grasz sobie od czasu do czas, to pc jest odpowiednią platformą dla Ciebie. Wymagasz czegoś większego od gier, nie chcesz łądować dodatkowych pieniędzy na sprzęt, chcesz mieć 100% wsparcie dla tytułów, które się pojawiają - wybierz konsolę.
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:21
      Co ty P pie..sz Bioshock na Konsole tworzony no teraz mnie rozbawiles, ja pie.. gdzie ty to w dobranocce widziales czy co, Bioshock jest spadkobierca System Shock 2 gry stricte PC. Nie wiem czy z tym Orang Box nawiazujesz do Half Life ale to tez gra na PC. Red Faction 1 tez byl na PC wydany 2 sie nie ukazala bo 1 zebrala slabe noty. Halo tez mielismy(2 nie wspominam bo to porazka M$) HAZE tez sie nie udal wam, KOTOR tak byl w pierd na XB ale jak bardzo mieliscie go dopracowanego Jade Empire mieliscie dodatkowe misje i to jest przewaga, bo my mamy puzniej niektore ale zato zawsze cos dodatkowego. A i najwazniejsze ile kosztowal taki wasz bez dodatkowych misji Jade Empire 150+ ja dalem 50 zeta.

I jeszcze jedno nawiazanie do Kotora 2 tego nigdy sie nie doczekacie: www.team-gizka.org/
    • Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 03.07.08, 12:28
      Klotnie to jedna z czesci bycia graczem . Atari - c64 , amiga - atari st ( krotko ) amiga - pc psx -pc , pc - ps2 wszyscy vs wszyscy .. Mialem kiedys kolege ktorego tata nie kochal i kupil mu amstrada cpc464 big_grin
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:41
      ehhh strach placzesz sie w zeznaniach placzesz... Bioshock czego nastepca byl wiem, ale producenci sami mowili ze skupiajasie na wersji Xboxowej idioto. Ja trez moge wyjechac z lista ulepszonych konwersji z PC na konsole, ale po co? Zebys znow szukal debilnego wytlumaczenia? Nie zagrasz NIGDY w najlepsze gry WIELU gatunków ze względu na to, że cóż...chyba nie urodziłeś się inteligentnym człowiekiem wink
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:46
      W ogole czlowieku - najpierw gadasz ze nie ma FPPow i cRPGOw na konsole, pozniej jak ci sie udowadnia ze jest ich masa, starasz sie obalic ich jakosc na podstawie slabych konwersji na PC, lub tego ze miales cos tez 2 lata pozniej. W miedzyczasie nagle jestes znawca gier na konsole, ktory widzi ich setki dziennie... Szkoda mi ciebie. Ja wiem, ze ludzie maja tendencje wkrecac sobie ze ich zycie nie jest smutne i zalosne, ale coz ... zacznij otwierac sie na swiat . Pograj na konsoli, poczytaj ksiazki, odnajdz ambitny komiks, wyrzuc WoWa. Doktor P. Radzi smile

Bo moj "drogi". Chwil z takimi grami jak Vagrant Story, TO, ICO, SoTC, Jak 2, MGS i setkami innych mi nie zabierzesz i nie odnajdziesz na PC. CO najwyzej mozesz ze mna pogadac o dobrych grach na PC - ktorych zapewne znam i mam wiecej niz Ty smile Bo nie lubie sie ograniczac do 3 gatunkow jak Ty wink Lubie dobre GRY bez wzgledu na platforme i gatunek
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:46
      @Maciek swego czasu byly to bardzo wydajne kompy, ale w Polsce malo popularne.
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:54
      Chlopcze przeczytalem chyba wiecej książek od ciebie, a komiksy to wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic. I nie spiesz sie nigdzie piszac bo tylko gubisz sie i ciezko jest zrozumiec co chcesz przekazac. No i obalilem te twoje cRPG bo moze u was wychodza 1 ale nie dopracowane. Dziekuje ale juz wyzej napisalem co do gatunku platwormowek(ale nie mam zamiaru skakac za lizaczkami), Dlatego "Ograniczam" sie tylko do tych gatunkow, no moze jeszcze 1 swietna przygodowka(Sanitarium)
    • Gość: dc99 Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.08, 12:54
      Maciek:
      Czasy i ludzie są może były inne ale zachowania ludzi i mechanizmy społeczno-ekonomiczne dokładnie te same. Najlepszym dowodem obecna święta wojna "pecetowców" z "kosolowcami", która dziwnie przypomina wojny "atarowców" z "commodorowcami" i wojnę "pecetowców" z "amigantami".

Amiga przegrała na rzecz peceta w momencie gdy Commodore zdecydował się wypuścić dwa różne komputery: A1200 do gier i A4000 do pracy. O ile poprzednia para A500/A2000 była zasadniczo tym samym komputerem tylko w konfiguracji "economy" (A500) i "power" (A2000), o tyle A1200 i A4000 różniły się już istotnie (m.in. innym procesorem). W rezultacie wkrótce okazało się że A1200 jest za słaba do gier FPP które właśnie wtedy powstały (Wolfenstein 3D, Doom), a z kolei A4000 jest na tyle mało popularna (bo za droga) że nie opłaca się pisać na nią gier. PC był wtedy zdecydowanie gorszą platformą do gier (droższy od A1200, nędzna w porównaniu z Amigą grafika i muzyka), ale za to jako typowa maszyna biurowa występował w milionach egzemplarzy które JUŻ BYŁY kupione, co dawało miliony potencjalnych klientów dla których koszt sprzętu był zerowy (bo sprzęt już mieli z innych powodów niż gry). Wyciągnij wnioski co się stanie w momencie gdy na typowym tanim laptopiku za 1500 zł da się puścić gry w jako-tako wyglądających ustawieniach.

Rolę "multimedialnego centrum zabawy" przejmują właśnie laptopy (służbowe, he he he) a nie konsole!

Co do "ilości sprzedanych gier" - masz rację na chwilę obecną, tylko że nie mówimy o teraźniejszości a bawimy się w prorokowanie co będzie za kilka lat. Gry są o tyle specyficznym softem że są drogie w produkcji a przynoszą zyski krótko, więc w przeciwieństwie do takiego Windowsa czy innego Photo Painta na którym można tłuc kasę latami gra musi się w ciągu kilku miesięcy sprzedać w bardzo dużych ilościach. Więc o tym na co powstają gry zawsze będzie decydowała POPULARNOŚĆ (=liczba potencjalnych klientów) a nie JAKOŚĆ platformy. A potem zadziała ta wredna ekonomia: piszemy grę najpierw na pecety biurowe bo takiego wielkiego rynku nie możemy zignorować, wersja na konsole to dla nas dodatkowy koszt (np. lepsza oprawa audiowizualna) który niekoniecznie się nam zwróci, więc niekoniecznie zrobimy wersję na konsole, więc będzie coraz mniej gier na konsole, więc coraz mniej ludzi będzie kupować konsole, więc coraz mniej będzie opłacało się robić konwersje, itd.

PC nigdy nie był DOBRĄ platformą do gier. Natomiast paradoksalnie był TANIĄ platformą do gier ponieważ gry były puszczane nie na komputerach KUPOWANYCH do gier ale na komputerach JUŻ POSIADANYCH (z innych powodów) przez grających. A zawsze i wszędzie produkt gorszy ale tańszy wypierał produkt lepszy ale droższy.
    • slawomir.serafin Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC 03.07.08, 13:14
      "Bioshock czego nastepca byl wiem, ale producenci sami mowili ze skupiajasie na wersji Xboxowej idioto"

po pierwsze otwarcie ubliżając drugiej osobie drastycznie osłabiasz siłę swoich argumentów :0 a po drugie, można by zaryzykować twierdzenie, że właśnie dzięki skupieniu się twórców BioShock na wersji xboxowej nie dostaliśmy następcy System Shocków tylko nudnawą gierkę przeładowaną wizualnie i z fabułą opartą na jednym zwrocie akcji.

Aha, gwoli ścisłości, MGS i MGS2 były też na PC. I nikt się nimi nie zachwycał. Jak to możliwe? smile
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:15
      No tak Pecetowiec, ktory nie widzial ambitnego komiksu - strach naprawde jebnij sie w tą pustą głowę. ALbo przeczytaj Kozure Okami, The Crow , GiTS i pozniej znow zaszczekaj ze komiks mozna sobie wsadzic. Biedne z ciebie dziecko, skrzywdzone niskim IQ przy narodzinach. Negowanie sztuki komiksu, negowanie skomplikowania i różnorodności gier na konsole jest...polaczkowe. Więc żyj w swoim urojonym świecie WOWa. I teraz zrób mi tą przyjemność i wypie..j z komentarzy bo bełkoczesz już strasznie i żałośnie polaczku.
    • Gość: P Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:18
      serafinie - kompromitujący się człowiekczu z onetcie ! jak miło cie widziec ! chetnie az skocze wyslac paru osobom twe wypowiedzi by znow sie smiano z ciebie publicznie na forach ! A MGSY 1 i 2 na PC...były słabe. Nie ma co ukrywac, że konwersje pokpiono. Zresztą - serafinie jestes jednym z najgorszych recenznetow gier wideo w Polsce. Tym samym koncze dyskusje bo naprawde szkoda mi klawiatury na osoby twego poziomu. Jakbym zobaczyl, ze to Ty pisales ten art, od razu bym przestal komentowac. Moze kiedys TY zrozumiesz ze wazna JEST GRA. Nie platfroma. WAZNA jest GRA. Zabawa, fun, swietna fabula, social gaming - zaleznie od gatunku i pozycji. A nie to czy jestem gimbusem co poza PC swiata nie widzi, czy konsolowcem z kasą. Gra, gra,gra,gra,gra
    • Gość: Strach Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 13:31
      A czy ja sie czepilem tylko WoWa, wspomnialem o nim, ty my wymieniles jakies skroty gier to ja ci teraz tez wypomne: WoW(znowu), Lineage2, MuOnline, Legend of Mir 3, SupremeDestiny, CabalOnline, Gild Wars, RYL Online, 2Moons/Dekaron, Archlord, LOtRO(te pamietam co gralem) wszystko to gry MMO i tego zadna zakichana konsola nie bedzie miala.

Tez wspominalem o sajtach wyzej: giery.eu/
      www.gameonly.pl/ o tych mowilem bo ktos mi zarzucil 5-10-15(wogole to tego nie widzialem juz od 12 lat, a mam 24)

I prawde mowiac Ty sie bardziej nerwujesz jak Ja, uwazaj zebys wrzodow nie dostal(wiez mi mialem nie jest to cos co mozna zazdroscic)
    • Gość: Maciek Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.multicon.pl 03.07.08, 14:12
      Aha, gwoli ścisłości, MGS i MGS2 były też na PC. I nikt się nimi nie zachwycał. Jak to możliwe? smile

Zwykla zlosliwosc ze strony sony . Stary numer . Kiedys Sony zlosliwie wypuszczalo na saturna wipeout i destruction derby w gorszych wersjach pewnie po to , zeby posiadaczom saturna pokozac , ze ich konsole sa gorsze ;]

DC99 Masz duzo racji , ale zes sie rozpisal i nie zdaze sie teraz do tego odniesc ;]
      • Gość: as Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.ists.pl 03.07.08, 16:24
        Gry na pecety nigdy nie przestana wychodzic, baa nawet beda coraz lepsze a to
        dlatego ze bez dobrych gier na pc caly rynek komputerowy padnie. Do worda, exela
        nie musisz zmieniac maszyny co 3 lata, wiec nawet gdyby na pc bylo 100%
        piractwa, gry beda sie pojawiac. Producenci podzespolow juz o to zadbaja. Ale
        oczywiscie jesli wieksza kase daja konsole to firmy beda bardziej dbaly o ta
        czesc rynku. Lepsza jest przeciez dojna krowa w postaci dzieciaka z konsola,
        ktory wyda 200-300 zl za gre, od uzytkownik peceta ktory sciagnie 100 gier za
        darmo z internetu a oryginalna kupi tylko jesli ta mu sie spodoba... i to pewnie
        po paru latach jako klasyka za 14,99 ;]
    • Gość: vlk Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 17:35
      Taktyka oczywista, najpierw opanowali w prawie 100% PC teraz kolej na konsole. Wystarczy wykończyć Sony (stać ich na to) i mają kolejny rynek w garści i pod całkowitą kontrolą, tak sprzęt jak i oprogramowanie co oczywiście przekłada się na $$$. Wybór będzie tylko między MS Windows XX a MS Xbox XXX, naprawdę świetlana przyszłość, a Microsoft potrafi wykorzystać pozycję monopolisty (patrz PC). Dlatego jakoś nie bardzo mogę zrozumieć zadowolenia właścicieli konsol.
      Tylko z drugiej strony, Windowsa trzymam na dysku już tylko dla gier, jak ich nie będzie to stanie się zbędny.
    • Gość: aa Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.aster.pl 03.07.08, 18:30
      vlk: chrzanisz, ms w niczym nie opanowal nigdy rynku oprocz systemu dla pc, nie wyszlo im z wyszukwiarkami, webtv, grami tez, mimo ze probuja od 2000 roku sa zawsze w tyle za nintendo i sony. Pozatym rynku gier nie da sie zmonopolizowac, bo zawsze mozna wydawac gry na wiele platform. Na grach i konsolach mozna stracic przeinwestowujac lub robiac niekonkurencyjne rzeczy i to im jedynie wyszlosmile
      • Gość: vlk Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 22:48
        Praktycznie każdy sprzedawany obecnie PC ma na zainstalowany MS Windows, MS
        Office funkcjonuje już praktycznie jako standard, bez zgody Microsoftu nic nie
        wydasz na Xboxa. Sony i Microsoft prowadzą dość ostrą wojnę cenową sprzedając
        konsole poniżej kosztów produkcji, ciekawe kto pierwszy wymięknie? MS nie musi
        się liczyć ze stratami, ciągły dopływ gotówki za Windows + Office więc mogą
        sobie pozwolić na chybione inwestycje.
    • Gość: Gość Re: Microsoft przedkłada Xbox 360 nad PC IP: 212.183.134.* 03.07.08, 18:47
      Ja tylko moze dodam, ze w UK wiekszosc ludzi jednak woli kupic konsole i na nich grac. Sam bylem zagorzalym PC-ciarzem, ale obecnie w gry glam glownie na XBOXA. I nie przesadzajmy z ta cena gier, na ebayu spokojnie mozna duzo swietnych tytulow za 5 funtow kupic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka