Dodaj do ulubionych

Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi

• radek.zaleski Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 12:44
      wzruszyły mnie sceny z psem, a także śmierć bliskich osób.

nie wiem, czy jestem nadwrażliwy, na Titanicu nie płakałem, ale na kilku innych filmach miałem "mokre oczy". pająków się nie boję.

czego jeszcze chcesz się dowiedzieć?
    • Gość: Gość Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 12:47

Wszystkie gry Pana M. nudzą się prawie natychmiast. Tutaj poszedł na skróty z nadzieją, że zanim się znudzi, to się skończy.
      Wyszukiwanie w tej grze "zalet" typu "dla niedzielnych graczy" bla bla bla jest nieco na siłę smile
      Wydawanie na to "coś" 200 zł - totalną pomyłką. Zresztą dotyczy to większości gier na konsole, które w stosunku do PC są uproszczone, zubożone wręcz i krótkie.
      Żeby nie było - mam PC, Xbox360 i PSP smile No więc mam porównanie.

• Gość: m Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 80.51.232.* 24.10.08, 12:54
      czego jeszcze? czy dostrzegasz w f2 wyraxne nawiazania do tradycji
      sowizdzalskiej.
    • Gość: @gość Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.unused.derbynet.waw.pl 24.10.08, 13:16
      Szczerze Ci powiem mam analogiczny zestaw i myslalem podobnie - az do fable 2. Chyba pierwsza naprawde dobra i sensowna gra jaka wyszla na konsole ever.
    • Gość: kildaril Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 24.10.08, 13:19
      Nie chodzi o to, że ktoś tutaj krytykuje robienie gier dla niedzielnych graczy. Bardzo fajnie, że powstają. Ale przylepianie takich przymiotników jak GENIALNY, REWOLUCYJNY, to już jest czysty PR i nic więcej, trochę się niektórzy zapędzają w reklamowaniu tytułów.
    • Gość: CoSTa Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.244.156.* 24.10.08, 13:26
      O, pan Peter zagrał wreszcie w jakiegoś japońskiego erpega i dowiedział się, jak robi się gry dla ludzi. Nareszcie można ogłosić autorski, przełomowy itd. projekt.

Bez zadęcia zbędnego - gry z głębią i oparte głównie na sile scenariusza tworzono od zamierzchłych czasów. A że nie w zachodniej kulturze... Cóż, tym gorzej dla kultury.
    • demicanadian Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 13:45
      O mój Boże! Wreszcie spotkałem kogoś komu też nie podobają się polskie "wersje lektorskie"!
    • Gość: grocal Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 24.10.08, 14:32
      @demicanadian
      Nie jesteś sam!

Co do "Fable 2", to za samą obsadę mają plusa i do mojej kolekcji sprzętu giercowego chyba jednak dorzucę X360 wraz z niniejszą grą.
    • Gość: don Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 14:43
      czyżby kolejny system seller dla ms? smile
    • Gość: cl Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:42
      Pierwsza część Fable bardzo mi się podobała i przeszedłem ją 2 razy, raz dobrą, raz złą postacią i grało się tak samo dobrze jak za pierwszym razem.
      Drugą część przeszedł bym pewnie więcej razy o ile pojawi się na PC.
      To, że jest banalnie łatwa nie powinno przeszkadzać w dobrej zabawie.
    • Gość: F Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.eranet.pl 24.10.08, 15:43
      Hmm, zaraz zaraz. To ludzie, którzy mają xboxa są niedzielnymi graczami? W sumie to nikogo takiego nie znam, ja i wszyscy moi znajomi to pecetowcy, ale wydawało mi się, że jak ktoś ma konsolę, to z zasady jest nieco bardziej namiętnym graczem.
    • Gość: y Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.k2.pl 24.10.08, 16:23
      ja kupiłem konsole, żeby grać więcej smile więc by się zgadzało.
    • Gość: q Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.08, 16:47
      "Zrobię to... za rzepę". Czasem głosy w BG są nadęte, ale jak ktoś już zauważył powyżej, dialogi np. Jana Jansena to poziom wybitny. Poza tym Baldur's Gate'y to gry wybitne, a dwójka jest właściwie perfekcyjna i nic tego nie zmieni.
    • Gość: amdy Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.ds14.agh.edu.pl 24.10.08, 17:49
      i pomyśleć że Petera Molyneux twórca świetnego Populousa, genialnego Dungeon Keepera, dobrego B&W raczy nas już 2 częścią tego crapa
    • Gość: OwN3d Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:21
      Dlaczego w tej grze wszystko świeci się jak psu jaja? Fable 1 jeszcze jako tako wyglądał, ale to ? Wtf o.O ?
    • Gość: ja Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.Red-79-145-166.staticIP.rima-tde.net 24.10.08, 18:47
      Mnie od BG właśnie odstraszyły polskie dialogi, były nadętę i wygłaszane ze straszną manierą. Zrobiłem dwa podejścia, ale nie potrafiłem się zmusić na dłużej niż godzinę...
    • Gość: Wiesław Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 08:51
      ależ niektórym gul chodzi, że blacha buczy i że zagrać nie mogą. cóż, trzeba wówczas trochę pojechać po panu M i po Fable.
      bo oni są hardkor! nie dla nich takie infantylne wynurzenia.
      no i jak jakiś tam intelygent wyżej zabłysnął: "Wszystkie gry Pana M. nudzą się prawie natychmiast."
      no ta, Syndicate, obydwa Dungeon Keepery, Populous, Magic Carpet... same zanudzające na śmierć gnioty, co z tego, że wyryły się na wieki w kanonie gameing'u, Molyneux to i tak fuszer i taki z niego wizjoner jak z koziej dupy trąba.

ehh... człowiek się zastanawia czasem czy czytać komentarze, czy nie. głupota - to brzmi tłumnie.
    • Gość: werwer Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:12
      BG i drewniane dialogi.... smile
      Drogi autorze bzdurzysz niemiłosiernie.
      PS
      A jeśli chodzi o klimat, to nic nie pobije Torment'a.
      Choc tam dialogi mialy trzeciorzedne znaczenie.
    • Gość: sadsad Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 25.10.08, 12:06
      a może pan zaleski powie znowu coś na temat nowego albumu metalliki, to pitu-pitu ciągle sprzedaje się jak świeże bułeczki...
    • Gość: asga Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 14:27
      "tak, Ty jesteś graczem, a my kukiełkami"

wyj. glupie, tak jakby Sapek dal w ksiazce triss mowiaca , ze boi sie, ze geralt zginie na nastepnej stronie... suspicious

Takie wtrety byly fajne chyba tylko w sam n max, ale nie pamietam do konca..
    • Gość: CFaust Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.160.172.* 25.10.08, 14:29
      Ech, marzy mi sie spedzenie swiat bozonarodzeniowych przy tej gierce... Mysle, ze sponsoruje sobia ja + Xboxa pod choinke smile. Co tu duzo gadac, Fable 1 byl gra niesamowita - to jedna z tych gierek do ktorych lubie wracac pamiecia. Nawet gdzies mam fotki zrobione w grze z moim bohaterem prezentujacym sie na tle rozradowanej gawiedzi smile A wiec, dajcie spokoj ze niby Fable 2 jest infantylna, bla bla bla. Fabel ma byc troche infantylny - jak to basn.
    • Gość: el Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.76.37.* 26.10.08, 00:59
      "Choc tam dialogi mialy trzeciorzedne znaczenie."

buahahahahahahahahahah. w Tormencie, dialogi odgrywały KLUCZOWĄ rolę właśnie. OMG ... ta gra jest jak świetna książka, a ty mi tu z 'trzeciorzędnością' wyskakujesz??
    • Gość: Quetzi Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 09:36
      Szczerze mówiąc, to pierwsze Fable było syfiaste do bólu. Powtarzalność rozgrywki, malutkie lokacje, za czym szło ładowanie co 2 minuty... Idiotyczna, jak dla mnie, fabuła, kretyńskie postacie, generalnie zapychacz na pięć mi nut. Zero epickości i klimatu znanego z gier RPG. Bo nie czarujmy się - to zwykła sieka była, młócka, do tego mało lotna. Taki obecnie panuje niestety "trynd" - robimy gry głupie i dla średniej krajowej, bo w tej chwili każdy mały jełopek ma komputer w domu, więc nie można go zawieść, prawda? O dwójce "Tormenta" jakoś nie słychać, nie?smile. Bo by sobie 12 - letni Staś z podstawówki nr 23 nie poradził, bo go nikt czytać porządnie nie nauczył. Smutne, ale cóż, takie czasy. Pozdro!
    • Gość: ZIOM Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:04
      hehe czytam te wypociny i troche zal...jak mozna porownywac G3 i TeS do fable...ta gra to innowacja...nie ma obowiazkowych w dzisiejszych grach orkow,syfu,wampirow,bazyliszkow->ta gra to cos nowego basniowego...czuc epickosc jedynie szkoda jak gra jest prosta i banalna.wolalbym skomplikowana i zawila ale sam podoejscie do porjektu jest MEGA INNOWACYJNE...kwestie gustu co sie komu podoba...dla mnie spoko sie gra do piatku -> F3 zajmnie moj czytnik na wiele h...pozdrawiam
    • Gość: GOSC Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.10.08, 13:13
      @okosledzia jakto zmieniac plec? przeciez mozna grac kobieta lub facetem do wyboru >.> najpierw sie dowiedz za nim cos napiszesz wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka