radek.zaleski Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 12:44 wzruszyły mnie sceny z psem, a także śmierć bliskich osób. nie wiem, czy jestem nadwrażliwy, na Titanicu nie płakałem, ale na kilku innych filmach miałem "mokre oczy". pająków się nie boję. czego jeszcze chcesz się dowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 12:47 Wszystkie gry Pana M. nudzą się prawie natychmiast. Tutaj poszedł na skróty z nadzieją, że zanim się znudzi, to się skończy. Wyszukiwanie w tej grze "zalet" typu "dla niedzielnych graczy" bla bla bla jest nieco na siłę Wydawanie na to "coś" 200 zł - totalną pomyłką. Zresztą dotyczy to większości gier na konsole, które w stosunku do PC są uproszczone, zubożone wręcz i krótkie. Żeby nie było - mam PC, Xbox360 i PSP No więc mam porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 80.51.232.* 24.10.08, 12:54 czego jeszcze? czy dostrzegasz w f2 wyraxne nawiazania do tradycji sowizdzalskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @gość Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.unused.derbynet.waw.pl 24.10.08, 13:16 Szczerze Ci powiem mam analogiczny zestaw i myslalem podobnie - az do fable 2. Chyba pierwsza naprawde dobra i sensowna gra jaka wyszla na konsole ever. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kildaril Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 24.10.08, 13:19 Nie chodzi o to, że ktoś tutaj krytykuje robienie gier dla niedzielnych graczy. Bardzo fajnie, że powstają. Ale przylepianie takich przymiotników jak GENIALNY, REWOLUCYJNY, to już jest czysty PR i nic więcej, trochę się niektórzy zapędzają w reklamowaniu tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CoSTa Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.244.156.* 24.10.08, 13:26 O, pan Peter zagrał wreszcie w jakiegoś japońskiego erpega i dowiedział się, jak robi się gry dla ludzi. Nareszcie można ogłosić autorski, przełomowy itd. projekt. Bez zadęcia zbędnego - gry z głębią i oparte głównie na sile scenariusza tworzono od zamierzchłych czasów. A że nie w zachodniej kulturze... Cóż, tym gorzej dla kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
demicanadian Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 13:45 O mój Boże! Wreszcie spotkałem kogoś komu też nie podobają się polskie "wersje lektorskie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grocal Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 24.10.08, 14:32 @demicanadian Nie jesteś sam! Co do "Fable 2", to za samą obsadę mają plusa i do mojej kolekcji sprzętu giercowego chyba jednak dorzucę X360 wraz z niniejszą grą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 14:43 czyżby kolejny system seller dla ms? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cl Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 15:42 Pierwsza część Fable bardzo mi się podobała i przeszedłem ją 2 razy, raz dobrą, raz złą postacią i grało się tak samo dobrze jak za pierwszym razem. Drugą część przeszedł bym pewnie więcej razy o ile pojawi się na PC. To, że jest banalnie łatwa nie powinno przeszkadzać w dobrej zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.eranet.pl 24.10.08, 15:43 Hmm, zaraz zaraz. To ludzie, którzy mają xboxa są niedzielnymi graczami? W sumie to nikogo takiego nie znam, ja i wszyscy moi znajomi to pecetowcy, ale wydawało mi się, że jak ktoś ma konsolę, to z zasady jest nieco bardziej namiętnym graczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.k2.pl 24.10.08, 16:23 ja kupiłem konsole, żeby grać więcej więc by się zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.08, 16:47 "Zrobię to... za rzepę". Czasem głosy w BG są nadęte, ale jak ktoś już zauważył powyżej, dialogi np. Jana Jansena to poziom wybitny. Poza tym Baldur's Gate'y to gry wybitne, a dwójka jest właściwie perfekcyjna i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amdy Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.ds14.agh.edu.pl 24.10.08, 17:49 i pomyśleć że Petera Molyneux twórca świetnego Populousa, genialnego Dungeon Keepera, dobrego B&W raczy nas już 2 częścią tego crapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OwN3d Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:21 Dlaczego w tej grze wszystko świeci się jak psu jaja? Fable 1 jeszcze jako tako wyglądał, ale to ? Wtf o.O ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.Red-79-145-166.staticIP.rima-tde.net 24.10.08, 18:47 Mnie od BG właśnie odstraszyły polskie dialogi, były nadętę i wygłaszane ze straszną manierą. Zrobiłem dwa podejścia, ale nie potrafiłem się zmusić na dłużej niż godzinę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 08:51 ależ niektórym gul chodzi, że blacha buczy i że zagrać nie mogą. cóż, trzeba wówczas trochę pojechać po panu M i po Fable. bo oni są hardkor! nie dla nich takie infantylne wynurzenia. no i jak jakiś tam intelygent wyżej zabłysnął: "Wszystkie gry Pana M. nudzą się prawie natychmiast." no ta, Syndicate, obydwa Dungeon Keepery, Populous, Magic Carpet... same zanudzające na śmierć gnioty, co z tego, że wyryły się na wieki w kanonie gameing'u, Molyneux to i tak fuszer i taki z niego wizjoner jak z koziej dupy trąba. ehh... człowiek się zastanawia czasem czy czytać komentarze, czy nie. głupota - to brzmi tłumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werwer Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 10:12 BG i drewniane dialogi.... Drogi autorze bzdurzysz niemiłosiernie. PS A jeśli chodzi o klimat, to nic nie pobije Torment'a. Choc tam dialogi mialy trzeciorzedne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sadsad Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 25.10.08, 12:06 a może pan zaleski powie znowu coś na temat nowego albumu metalliki, to pitu-pitu ciągle sprzedaje się jak świeże bułeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.08, 14:27 "tak, Ty jesteś graczem, a my kukiełkami" wyj. glupie, tak jakby Sapek dal w ksiazce triss mowiaca , ze boi sie, ze geralt zginie na nastepnej stronie... Takie wtrety byly fajne chyba tylko w sam n max, ale nie pamietam do konca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CFaust Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.160.172.* 25.10.08, 14:29 Ech, marzy mi sie spedzenie swiat bozonarodzeniowych przy tej gierce... Mysle, ze sponsoruje sobia ja + Xboxa pod choinke . Co tu duzo gadac, Fable 1 byl gra niesamowita - to jedna z tych gierek do ktorych lubie wracac pamiecia. Nawet gdzies mam fotki zrobione w grze z moim bohaterem prezentujacym sie na tle rozradowanej gawiedzi A wiec, dajcie spokoj ze niby Fable 2 jest infantylna, bla bla bla. Fabel ma byc troche infantylny - jak to basn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 212.76.37.* 26.10.08, 00:59 "Choc tam dialogi mialy trzeciorzedne znaczenie." buahahahahahahahahahah. w Tormencie, dialogi odgrywały KLUCZOWĄ rolę właśnie. OMG ... ta gra jest jak świetna książka, a ty mi tu z 'trzeciorzędnością' wyskakujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Quetzi Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 09:36 Szczerze mówiąc, to pierwsze Fable było syfiaste do bólu. Powtarzalność rozgrywki, malutkie lokacje, za czym szło ładowanie co 2 minuty... Idiotyczna, jak dla mnie, fabuła, kretyńskie postacie, generalnie zapychacz na pięć mi nut. Zero epickości i klimatu znanego z gier RPG. Bo nie czarujmy się - to zwykła sieka była, młócka, do tego mało lotna. Taki obecnie panuje niestety "trynd" - robimy gry głupie i dla średniej krajowej, bo w tej chwili każdy mały jełopek ma komputer w domu, więc nie można go zawieść, prawda? O dwójce "Tormenta" jakoś nie słychać, nie?. Bo by sobie 12 - letni Staś z podstawówki nr 23 nie poradził, bo go nikt czytać porządnie nie nauczył. Smutne, ale cóż, takie czasy. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIOM Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 13:04 hehe czytam te wypociny i troche zal...jak mozna porownywac G3 i TeS do fable...ta gra to innowacja...nie ma obowiazkowych w dzisiejszych grach orkow,syfu,wampirow,bazyliszkow->ta gra to cos nowego basniowego...czuc epickosc jedynie szkoda jak gra jest prosta i banalna.wolalbym skomplikowana i zawila ale sam podoejscie do porjektu jest MEGA INNOWACYJNE...kwestie gustu co sie komu podoba...dla mnie spoko sie gra do piatku -> F3 zajmnie moj czytnik na wiele h...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.10.08, 13:13 @okosledzia jakto zmieniac plec? przeciez mozna grac kobieta lub facetem do wyboru >.> najpierw sie dowiedz za nim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś