goku94 18.11.08, 17:27 Cywilizacja! A dokładniej Civilisation II bo to przy tej części spędziłem najwięcej czasu Alpha Centauri to tylko podróbka(czy jak to tam nazwać) i na dodatek moim zdaniem średnio udana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bad_puppy Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 17:30 alpha centauri faktycznie dosc przypadkiem chyba sie tu znalazla Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 17:54 Zrobienie grupy CIV/UFO to PROWOKACJA!!! Ale oczywiscie CIV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah01 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 17:57 CIV !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 18:06 Cywilizacja, szczególnie "dwójka". Ileż ja z nią spędziłem dni i nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flu Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.chemie.uni-oldenburg.de 18.11.08, 18:13 Wszystkie wiaza sie z masa wspomnien ale to CIV!!! Rrrany ile to ja czasu u kumpla przesiedzialem nad jedynka (szpanowal wtedy dyskiem 32 MB ), a potm sam nad 2 i pozostalymi. Gra ma swoje wady ale sentyment to sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.gprs.plus.pl 18.11.08, 18:26 oczywiscie Alpha Centauri. Swietna fabuła(bo w Ciwiliazacjach fabuła była szczatkowa) cudowny klimat, mozliwość samodzielnego tworzenia jednostke i pelna w tym wolnośc(nie ma nic fajniejeszego niz latajace kapsuły kolonizacyjne) i chyba jedyna cywiliazcja gdzie liderzy mieli osobowość a nie tylko użyczali wizerunku. Wreszcie troche mniej bajkowości i te filmiki... www.youtube.com/watch?v=o9NDLNmTbjU&feature=related www.youtube.com/watch?v=iwqN3Ur-wP0&feature=related www.youtube.com/watch?v=rGCaACqy1Ro&feature=related ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajj Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: 212.76.37.* 18.11.08, 18:33 jestem zawiedziony takim niedocenieniem MoM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIECZYSŁAW :D Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:41 Oczywiście że CIV ale UFO też jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niekumaty Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.icpnet.pl 18.11.08, 18:53 Grupa śmierci Master of Magic jest najlepszą strategią wszech czasów, jak można tego nie dostrzec? Głosować mi na Mastera, ale już! ;> Odpowiedz Link Zgłoś
michrz Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 18:54 Civ. Chyba najbardziej podobała mi się gra nietypowa z tej serii - bo CtP2, niemniej każdą część darzę dużym szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.icpnet.pl 18.11.08, 20:13 heh, przy dokladnie kazdej z tych gier zarwalem niejedna noc, i kazda zasluguje na wygrana, ale... ufo. swietny system walki [chociaz nienajlepiej zbalansowany], swietna czesc ekonomiczna, no i do dzis pamietam pierwszego sectoida sprzatnietego granatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darson Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.euro-net.pl 18.11.08, 20:25 Granatem? No to jeszcze sensownie. Ja swojego pierwszego sectoida potraktowałem rakietą z czołgu. Odpowiedz Link Zgłoś
igi10 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 20:34 niestety total war nie przeszlo ale juz widze ze na szczescie tu przejdzie cywilizacja Odpowiedz Link Zgłoś
nagly_atak_zwieracza Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D 18.11.08, 20:51 "bo w Ciwiliazacjach fabuła była szczatkowa" No i to było piękne, mogłeś robić to na co miałeś ochotę, żadnych bohaterów na siłę, żadnej narzuconej historyjki. Pamiętam, że najchętniej grałem (mówię o dwójce, bo najwięcej w nią grałem) na mapie odwzorowującej prawdziwy świat. Ech ile godzin w to się grało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boni Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.isk.net.pl 18.11.08, 21:30 CIV 3 rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.izacom.pl 18.11.08, 21:43 Zaglosowalem na Cywilizacje bo szkoda zeby gry tracily glowy walczac ze soba, ale Alpha Centauri uznaje za lepsza gre. Dla mnie ta gra uzupelniala wszystkie braki cywilizacji 2 - pojawila sie duzo bardziej rozbudowana dyplomacja, roznice miedzy poszczegolnymi panstwami, mozliwosc projektowania wlasnych jednostek, nowsze cywilizacje bazuja dosc mocno na rozwiazaniach z alpha centauri, zreszta dla mnie mimo innego tytulu to gra z tej samej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.gprs.plus.pl 18.11.08, 21:58 "bo w Ciwiliazacjach fabuła była szczatkowa" No i to było piękne, mogłeś robić to na co miałeś ochotę, żadnych bohaterów na siłę, żadnej narzuconej historyjki. i zadnych emocji można było bez zmrużenia oka zmieść wszytkich oponentów atomem, a w Alphie wybierajac nacje miałeś budowana całą atmosfere czy bardziej wojenną czy dbającą o planete a to sprawiało że decyzje były podejmowane ostrożniej i można było się wcielić we frakcje przez co pojawiały się nawet dylematy moralne. dodatkowo różne pojawiajace się historie poboczne na przykład notatki po pierwszym ataku mindwormów, potem wychodowaniu pierwszych mindwormow a nastepnie ich śmierci pozwalały się wcielić w życie kolonizatorów. Zapomniałem dodać też o świetnym wprowadzeniu różnicowania warunków klimatycznych w zależności od ukształtowania terenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borostwór Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 22:25 Jakoś nie przekonała mnie Cywilizacja do siebie... nie wiem dlaczego, 2 część skończyłem kilka razy jedynke raz, czegoś mi w niej brakowało... Ale za to Ufo i X-com to już zupełnie inna sprawa:] Doskonały klimat niezły poziom trudności ( przynjamniej w X-com ) no i nie zapominajmy że Terror from the Deep to była jedna z pierwszych w pełni spolonizowanych gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 22:54 Poprzeczka wysoko - wszystkie gry zapisały się w annałach historii komputerowej rozrywki. Dla mnie CIV.EXE - nad jedynką strawiłem pół liceum, do dzisiaj pamiętam takie detale jak np. dźwięk oznajmujący zamieszki, czy charakterystyczne kolory nacji. Wkręciłem w tą grę mojego ojca, który mimo braku znajomości języka radził sobie świetnie (duży szacun). Napisałem mu słowniczek, a potem dla zabawy spolszczyłem grę (teksty były w plikach tekstowych edytowanych nortonem commanderem). Drugie miejsce to UFO - długo wymieniać zalety - dość dodać, że moim zdaniem w tym gatunku do dzisiaj nie pojawiło się nic lepszego. Następnie MoM i... last but not least - wszak pamiętajmy, że w takim gronie przegrać, to jak wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kebap GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.chello.pl 18.11.08, 23:13 silna grupa. nie wiem, ale chyba Master of magic. Tak się cieszę na nową grę Stardocka ale swoją drogą głupi ten deathmatch. jak można porównywać takie gry? od razu widac, że na siłe to robicie, pod publikę. żenka trochę, ale cóż, chyba zarabiać trzeba co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.icpnet.pl 18.11.08, 23:34 Zdecydowanie najsilniejsza grupa, z drugiej strony mamy tutaj oryginał i dwa klony/wariacje + UFO Wybieram Civ, argumentowanie jest zbędne. Ta gra we wszystkich swoich odsłonach pożarła miesiące mojego życia i pożera nadal w czwartej odsłonie. W wielu innych konfiguracjach grup UFO by wygrało, ale z Civ jest bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baczek Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.chello.pl 19.11.08, 00:16 cztery swietne gry. jestescie wredni. zaglosuje na MoM bo jest mocno niedocenione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.ghnet.pl 19.11.08, 00:20 oczywiscie CIV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.jester Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA D IP: *.cht-bng-014.adsl.virginmedia.net 19.11.08, 00:54 a wlasciwie Alpha Centauri to by nie moglo byc jako część Cywilizacji? Przecież to kontynuacja Civ2. Odpowiedz Link Zgłoś