Gość: Gość Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.12.08, 21:24 dzeez. ale aktorsko modulowany glos. wnerwia! proszę o trening emisji. Wolę radiową monotonię od "Przygód Kubusia Puchatka" mówionych z bajkowym zacięciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banach Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.xtra.pl 01.12.08, 21:25 Mi sie Fallou3 podoba... w Fallaouta pierwszy raz gralem jakies 8lat temu. Fallout3 jestt ok tylko ze ma pare bledow i motywow ktore sa zrobione pod male dzieci. np max. lvl 20, po ukonczeniu fabuly nie wazne w jaki sposob nie mozna grac dalej, nie moge byc childkilerem, nie ma sexu[ to chyba sprawili aby 10latkowie z ameryki mogli sobie pograc btw mimo iz ma oznaczenie +18) ] i fabula krotka... grajac 2 raz doszedlem do cytadeli w 5h robiac co poniektore q poboczne malo jes eater eggow[lubilem za to dwojke, miala ich w brod], odlatywanie glow, nog etc po strzale plikiem banknotow z "pakietnicy"[??]. fajna jest za to grafika i przedstawienie post nuklearnego swiata. nie zepsuli takze dialogow[wszyscy sie obawiali ze beda zupelnie puste i bez sensu] ja bym dal 9/10 gdyz jedank autorzy gry sie nieco postarali... miejmy nadzieje ze F4 bedzie bardziej rozbudowany A recenzja calkiem niezla;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dml Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.hstl3.put.poznan.pl 01.12.08, 21:42 Ja nie wiem, czy my w tą samą grę, graliśmy. Jak dla mnie to ten świat na pewno nie jest spójny, questów mało, za dużo strzelania, walki są nudne i schematyczne, a rozmowy bardzo trącą myszką. Świat niby ten sam, ale klimatu już nie ma. Jako rpg ta gra ssie, przynajmniej imho, jako fps też nie za dobrze. Trzeba przyznać oczywiście, że do gry przystąpiłem z OGROMNYMI oczekiwaniami, i niestety się zawiodłem. Jako post apokaliptyczny oblivion to ta gra może ujść. Jako fallout 3 niestety nie do przyjęcia. I żeby nie było fallouta 2 przeszedłem 6 razy ;]. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jim Moore Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 21:46 Grafika, efekty - 6/6 Dźwięk - 4/6 Klimat/fabuła - 0/6 Czas rozgrywki - 3/6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lde Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: 87.204.115.* 01.12.08, 21:58 wiecie co... wy "prawdziwi fani fallouta" - wasze pierd***enie można porównać do mniej więcej takiej gadki: "najnowsze BMW mi sie nie podoba, bo jestem prawdziwym fanem samochodów i kocham stare trabanty - tam było klimatycznie, czasem drzwi odpadły, czasem koło - to był klimat! teraz to gówna robią a nie samochody". Żal mi was... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drachu Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.rev.pro-internet.pl 01.12.08, 22:11 Badziew napisał był: "Juz w F2 było więcej questów, npców, lokacji, wieksze miasta,inteligencja przeciwników była podobna" Nie wiem ile jest lokacji w F3 - sądzę, że koło setki. W F2 było kilkanaście. Bez żartów zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 01.12.08, 22:16 No ale w F2 było więcej duzych miast. Tutaj mi ich brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
kas_ptas Re: Fallout 3 - wideorecenzja 01.12.08, 22:33 Ide napisał: no własnie to co napisał ogarnia wszystko. Nikt na siłe w F3 nie musi grać. Zamiast siedzieć i biadolić jak zepsuto gre-włączcie sobie F2 i grajcieeee ile wejdzie. Nic na siłe na tym Bożym świecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.pool85-53-4.dynamic.orange.es 01.12.08, 22:33 nie no - seks jest, na przyklad w megatonie w knajpie, mi osobiscie gra na poczatku sie nie podobala, ale z kazda godzina zaczyna zyskiwac, nie jest to co prawda f1 czy f2, ale klimat pozostal, z inteligencja przeciwnikow az tak zle nie jest, gra nie wydaje mi sie tez krotka, ja mam gre od premiery i jeszcze jej nie skonczylem(chociaz prawda jest, ze czasu dla mojej konsoli za bardzo ostatnio nie mam i nie funduje tez sobie calonocnych sesji...) gra nie jest jednak idealna i nie do konca spelniala moje oczekiwania (ale te po tylu latach czekania na kontynuacje tytulu byly naprawde ogromne)moja ocene zaniza tez ogromna ilosc bugow, przynajmniej w wersji na ps3, z ktorych najbardziej irytujace sa te, ktore powoduje wieszanie sie gry w niektorych lokacjach lub w czasie walki w trybie vats... mimo wszystko ode mnie solidne 8/10 Odpowiedz Link Zgłoś
drabcio27 Re: Fallout 3 - wideorecenzja 01.12.08, 22:36 barawo Ide nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 01.12.08, 22:40 spoko gierka, trzeba troche popracować nad osobowością ale daje rade! -- www.youtube.com/watch?v=iu4V9Sw2ucU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 01.12.08, 22:40 Ja z mojej strony przeszedłem 1 i 2 dobrych kilkanaście razy co chyba oddaje jak bardzo te gry cenię. Na F3 rzuciłem się przy pierwszej możliwej okazji i muszę przyznać, że choć zjadł mi blisko tydzień życia i jest bardzo dobrą grą to niestety nie dorósł do oczekiwań (o ile to wogle było możliwe). Zgadzam się ze stwierdzeniem że AI przeciwników jest słabe. Gra ma też swoją ilość bugów ale to w sumie tradycja . Świat jest faktycznie wielki i realistyczny ale ilość faktycznych questów jest nieproporcjonalnie mała. Na tle 1/2 słabiej wypadają też niestety dialogi które choć świetne nie mają dawnego czaru mieszanki cytatów filmowych, kiczowatych amerykańskich tekstów i wulgaryzmów. Reasumując Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 01.12.08, 22:46 Magik czemu dałes linka do kursu makijarzu? Sugerujesz ze autor jest zniewieściały czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko ja Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: 83.168.72.* 01.12.08, 22:58 żal. przepraszam, nie wypowiadam się z pozycji ortodoksyjnego fana fallout (mimo, że nim jestem) ani tym bardziej znawcy gier gatunku rpg. porostu system oceniania(czyt.recenzowania)i sam oceniający są na poziomie poniżej krytyki; nie będę uzasadniał - jestem przekonany że 7 latek rozumie doskonale dlaczego . proponuje dobrowolną dymisję. wojna, wojna nigdy sie nie konczy blehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devdd Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: 80.54.67.* 01.12.08, 23:19 skonczylem F1, skonczylem F2, ale nie jakos maniakalnie, po prostu... jako dobre gry. Teraz gram w F3 i uwazam ja za gre co najmniej bardzo dobra. Jest swietna. Trzyma klimat. Ale widze, ze dla niektorych najwiekszym problemem jest fakt ze gra nazywa sie Fallout. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.08, 00:03 nie gralem w jedynke i dwojke. Zagralem w f3 bez zadnych obciazen z poprzednich czesci. I sie zawiodlem. Tzn duzo jest fajnych rzeczy i faktycznei jest klimat. Świat tez jest zrobiony porzadnie. Ale gralem w obliviona w wakacje i czulem sie jakbym nadal w niego gral. Myslalem ze te utyskiwania na oblivion 2 to takie pierdu pierdu tych fanow co by nei chcieli zeby gry wyszly spoza 8 bitow. Ale no strasznie mnie to irytowalo. Bardzo podobne modele zachowania. Ale to nie jest najgorsze w koncu oblivion mi sie podobal. Najgorsze ejst to ze fabula mnie jakos nei wciaga. przeszedlem gre ale jakos mnie nie powalila. 5 bym nie dal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 00:33 Eeehhh. Cóż by tu rzec. Zainstalowałem 3 tygodnie temu i od tej pory walczy o czas z RA3. Mimo dziedzictwa dwóch poprzednich części nie chciałbym izometrii w F3, zwłaszcza po zobaczeniu tego, co zostało zaprezentowane. Z plusów mogę na szybko wymienić muzykę, wpada w ucho i stanowi ciekawy kontrast z otoczeniem. Kolejnym plusem jest w/g mnie możliwość zobaczenia świata Fallouta oczami postaci a nie jako ktoś "powyżej". Zmiana perspektywy wyszła, przynajmniej według mnie na dobre, pozwoliła bardziej wczuć się w realia świata gry. Co do minusów... Hmmm... Walki i jeszcze raz walki. Idę, przechodzę K12 (czyli 1-12 dla osób bez znajomości kostek ) metrów. I nagle jestem w centrum lokalnej wojny, przy czym po jednej stronie jestem ja, a po drugiej wszystko co się rusza w promieniu kilometra. Skradanie się? Fajne, ale gdy przeciwnika można się spodziewać z jednego kierunku. Na otwartej przestrzeni daje szansę na nie dostanie pierwszej serii w głowę z 2m. To nie RPG, gdzie jest planowanie walki, strategia?? OK, mam rozwinięte umiejętności pozwalające zauważyć przeciwnika z daleka. Szkoda tylko, że z jednego kierunku. Pozostaje tylko nadzieja, że oba profile mam na tyle paskudne żeby przeciwnicy brzydzili się w nie strzelać. Widzę wroga!! Włączam VATS. I zadnia część. Strzelę 2-3 razy z czego pierwszy strzał wychodzi mi jakbym był lokalnym bogiem broni palnej, a reszta jakbym trzymał gnata lufą w krocze. Tu wypadałoby się spytać "what a f**k is this, man?!". Niby, że moje umiejętności wystarczą na oddanie jednego skutecznego strzału?? I to pod warunkiem, że przeciwnik wcale się go nie spodziewał? Czy ja w policji pracuję żebym miał strzały ostrzegawcze oddawać?! Gdzie jest konsola?? TGM!! Noooo!! Może teraz zacznie się RPG. Ale nie, skąd. Teraz zacznie się wielki quest. Wielki quest w poszukiwaniu mniejszego questa. Jakiegokolwiek questa. AAAAAAAA!! Ja chcę coś zrobić!! A nie tylko zwiedzać!! [2 oddechy; kawałek solucji, gdzie nie iść; i 20 minut myślenia później] Dobra, skoro już wiem, że jak skończę główne zadanie to nie mam w co grać, szukam zadań pobocznych. Mam!! Zaprowadź postać X do miejsca Y. Spoko, już tam byłem. Biorę questa, mapka i fast travel. Eeee?? Jeszcze przed chwilą mogłem się tam przenieść!! Ale nie, czeka mnie spacerek. Nic nie daje to, że niedawno wyciąłem wszystkich przeciwników po drodze w malowniczy, niski pieniek. Są nowi, a imię ich czterdzieści i cztery (z tym, że przemnożone przez jakąś stałą). OK, wykonałem bitewną część zadań. Bierzemy się za fabułę. Oddaję questa i... I mam 3-4 możliwości. Fajnie, może coś "skubnę" dodatkowo. Chociaż może nie, jedna odpowiedź ma kilka procent, druga niewiele więcej. W końcu biorąc pod uwagę te dane przyznaję się szczerze, że wykonałem to, co miałem. Zadanie zaliczone, ale niedosyt pozostaje. Ale może w innym zadaniu pójdzie mi lepiej. Np w tym dla sprawnych inaczej. Zrobię sobie krzywdę żeby Moira się cieszyła. A potem na złość cioci się potnę!! Ogólnie fabularnie to mamy barszcz. Niby standardowe rozwiązania z RGP, ale... No właśnie to "ale". To nie jest gra pt. "Przygody półsieroty w postapokaliptycznym świecie" a Fallout 3. A "Fallout" w nazwie zobowiązuje. I wymaga. Wymaga czegoś więcej niż fabuła o prostocie linijki i humorze mniej skomplikowanym niż "samochód chłodnia" pewnego kabaretu. A to, co zostało zaprezentowane to raczej piękne (wizualnie) opowieści o świecie Fallouta niż sam Fallout. I rozumiana w ten sposób gra jest świetna. Umożliwia zobaczenie, poczucie świata Fallouta z bliska. Jednak Falloutem bym tej gry nie nazwał, raczej coś w stylu "A Post Nuclear Trip In Fallout World". I pod tego typu tytułem będę tej gry bronił. Gdyby to był Fallout broniłby się sam. I to na tyle z tej (za)długiej wypowiedzi. Pozdrawiam, bocian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.leed.cable.ntl.com 02.12.08, 00:59 chryste co za glos.. sposob wypowiadania kazdego slowa jakby bylo wyjete z amerykanskiej reklamy uzywanych samochodow/nowej lalki action man na skuterze snieznym. czy jest w polsce portal ktory ma normalne wideorecenzje? A co do samej gry, jako postapo fpp moze i daje rade, ale fallout to to nie napewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Re: Fallout 3 - wideorecenzja 02.12.08, 01:37 Mass Effect - jeśli zastanawiasz się co kupić przed gwiazdką i nie boisz się, że twój dzieciak będzie POTWOREM, przez gry komputerowe to to prostu kup mu Mass Effect. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El_Silencio_Loco Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.gprs.plus.pl 02.12.08, 01:38 Lektor! Twoja stara jest w "falaucie"! Poprawnie mwi się "folaut" (fall-out) bucu! Odpowiedz Link Zgłoś
trak711 Re: Fallout 3 - wideorecenzja 02.12.08, 01:43 A co do Fallaut 3 to jest jak flaki w oleju. Nudny i bezjajeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
falcion Re: Fallout 3 - wideorecenzja 02.12.08, 02:05 Rozgrywka w F3 jest naprawde dobra, ostatnio powrocilem na pustkowia bo nie dawaly mi spokoju niedokonczone sprawy . Planuje jeszcze drua postac tym razem po dobrej stronie barykady . No i czas pomyslec o modach. Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: Fallout 3 - wideorecenzja 02.12.08, 08:59 Nie jestem maniakiem F1 i F2, ale przyznaję, że to wybitne gry. Na NMA zaciekle broniłem Bethesdy, znając jej Morrowind. I niestety goście z NMA mieli rację - F3 jest drętwy, nie turowa walka nie sprawia radości, gra aktorska (w wersji angielskiej słaba), system dialogowy po prostu nie na poziomie (kiedy grało się w Mass Effect). Póki co grę odłożyłem, jest wiele lepszych... Odpowiedz Link Zgłoś
bad_puppy Re: Fallout 3 - wideorecenzja 02.12.08, 09:26 kazdy ma prawo do opinii muzyka dużo poniżej poziomu poprzedniczek wyrafinowanie, humor tak samo ilosc przemocy tak samo rozległość świata tez kuleje rozplanowanie akcji jest średnie duzo lepsza niz poprzedniczki jest walka klimat jest calkiem inny niz poprzednio ale to wynika z tego ze malo rzeczy zostalo z poprzedniczek, natomiast uwazam ze i tak jest niezly. swietna gra ktora dorasta do pięt poprzedniczkom, ale nie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2shooooterek Re: Fallout 3 - wideorecenzja IP: *.exorigo.pl 02.12.08, 09:33 super serwery gier www.direktplay.pl Odpowiedz Link Zgłoś