Dodaj do ulubionych

Recenzja: Saints Row 2

08.12.08, 20:00
W GTA 4 animacja też nie była idealna. No i fajnie, że w Saints Row 2 jest na co wydawać wirtualną kasę, to była wg mnie spora wada GTA 4, mnóstwo kasy z która prawie nic nie można było zrobić. Czuję, że po tej recenzji kupię smile
Obserwuj wątek
    • szajbs Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 20:21
      4+/5 czy 4+/10 jaka jest skala?
    • tap-chan Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 20:25
      Skala szkolna, maksymalnie to 6. Ale jeszcze się nie zdarzyło.
    • arczx360 Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 20:25
      chyba do 6 smile
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 21:01
      Crisis Core: Final Fantasy VII, więc się zdarzyło...
    • xiem Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 21:02
      hmmm.. a miałem okazje wziąć SR2 do swojej kolekcji w sobotę... a nie byłem pewien czy gra jest tego w ogóle warta, teraz już wiem, że pewnie spodoba mi się bardziej niż marne gtaIV
    • maxiu666 Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 21:36
      Model jazdy jest dla mnie straszna wada.
    • padre_pl Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 22:53
      W GTA4 podobała mi się zmiana klimatu na (południowo?) słowiański. SR2 pachnie mi z kolei powrotem do hiphopu i ziomalstwa, a to mi się straszliwie przejadło.
    • katanka_pl Re: Recenzja: Saints Row 2 08.12.08, 23:22
      Gdy dorwałem grę w swoje łapska 2 tygodnie temu, zastanawiałem się, czy to na 1005 jest wersja na Ps3, czy może na PS2? Dla mnie gra to chyba największe rozczarowanie w tym roku. Dam jej drugą szansę, ale nie spodziewam się nic więcej. Pierwsza godzina z SR2 wystarczy, aby odrzucic na długie tygodnie smile
    • gregmcrazy Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 06:57
      To rzeczywiście może być niezła gra skoro nie podoba się Katance wink
    • charlesz Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 08:44
      Gram od soboty i póki co jest świetna wink Ogrom wyzwań jaki przed nami stoi wydaje się (szczególnie na początku przygody) prawie nieosiągalny a zaliczenie wszystkiego na 100% chyba graniczy z cudem. W SR2 gram w sumie już jakieś 6 godzin i na razie mam jednego achievementa za 5 punktów. Zdecydowanie nie jest to tytuł dla hunterów osiągnięć.

Podobnie jak tap-chan również słucham jednej słusznej stacji z muzyką z lat 80-ych wink Przypomina mi się troszkę klimat z Vice City. Smaczki jak ustępujący nam lewego pasa kierowcy czy ludzie wyciągający parasole lub biegnący z gazetą na głowie jak pada deszcz są naprawdę fajne. Grafika może nie zachwyca (jak na otwarty świat jest w zupełności wystarczająca) ale KAPITALNIE, powtarzam kapitalnie wygląda ogień i efekt rozgrzanego nad nim powietrza. Jeden z najlepszych jaki widziałem tego typu w grach.

Humor rodem z tanich komedii klasy B jest faktycznie momentami żenujący ale mimowolnie nie raz wylądowałem na podłodze zataczając się ze śmiechu. Wczoraj udało mi się zaliczyć w całości mini-grę/zadanie o szumnej nazwie ?zemsta szambiarza? polegające na jeżdżeniu po mieście szambiarką i zadawaniu jak największych strat poprzez oblewanie wszystkiego dookoła g*wnem wink Widok ochlapanych klientów fast fooda w momencie jedzenia hamburgerów albo plażowiczów zażywających kąpieli słonecznych bezcenny wink Wiem, wiem płytkie to strasznie ale specyficzna otoczka i klimat gry sprawia, że mimo wolnie banan sam pojawia się na twarzy i nie pozwala odejść od konsoli smile To tak jak z horrorami niby straszą ale człowiek zamiast oderwać wzrok od co mocniejszych ?momentów? gapi się w telewizor i nie może oderwać od niego wzroku.

Grę szczerze polecam, tym bardziej że nówkę można wyrwać za naprawdę niewielkie (jak na tytuł konsolowy) pieniądze. No i jest PL wink
    • snow_man_s Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 11:57
      Ciągle się waham nad SR2, boje się że zeżre mi ze 100h z życia, a tyle (krótszych tongue_out) gier ostatnio.
      ps. Długo ta recenzja 'się pisała' Jakubie ;]
    • lolek_do_kfadratu Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 15:16
      "zrecenowana" - dobre sobie
    • violator66 Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 17:24
      "Jedni nazwą ten model "kartonowym", ja go nazwę, w przeciwieństwie do tego z GTAIV, przyjemnym dla użytkownika." To zart, kpina? W podsumowaniu w zaletach wymieniasz model jazdy ... To tez zart? Przeciez ktos to kupi i zwymiotuje - z arkadowym modelem jazdy SR2 ma niewiele wspolnego. NFS przy tym to wrecz symulator. Rozumiem, zyjecie z gier i musicie pisac w podobnym tonie ale sa granice...
      Ta recenzja jest prawie jak nieuczciwa reklama.
    • limak122 Re: Recenzja: Saints Row 2 09.12.08, 23:40
      Co ty za głupoty gadasz?
      Po przeczytaniu recenzji zainteresowałem się Saints Row 2 i dzisiaj pograłem sobie z 2h. Moim zdaniem nie tylko model jazdy, ale ogólnie gra ryje beret GTA IV.
      Szczególnie jeżeli chodzi ci o model jazdy to dla mnie jest spoko. Siadając przy tej grze spodziewałem się dużo czystego funu i tego dostałem bez owijania w bawełnę. Moim zdaniem gra ma potencjał. Zobaczymy jak będzie dalej smile
    • violator66 Re: Recenzja: Saints Row 2 10.12.08, 00:15
      Znak czasow. Moze jestem za stary. Nie rozumiem po co bylo wprowadzanie fizyki do gier skoro nagle wszyscy hurem krzycza ze model jazdy to w zasadzie rzecz niepotrzebna. Dziwne, GTA od zawsze dawalo przyjemnosc z jazdy i bylo to jej olbrzymim atutem. Dzis ta zaleta staje sie wada. Swiat robi sie coraz glupszy..
    • charlesz Re: Recenzja: Saints Row 2 10.12.08, 07:57
      GTA zawsze dawało przyjemność z jazdy ? Mam się śmiać czy płakać ? W żadnej grze "freeroamingowej" nie było dobrego modelu jazdy, był jedynie bardziej przystępny lub mniej. Jazda samochodem w tego typu tytułach to tylko dodatek a nie podstawa gry. To nie Grant Turismo czy Forza. Jedna jedyna gra o której mogę się wypowiedzieć, że samochody prowadziło się w miarę fajnie była Mafia (PC), żadne GTA do tego poziomu się nawet nie zbliżyło.
    • dead-space Re: Recenzja: Saints Row 2 10.12.08, 08:14
      a jak wypadla wersja PL?
    • tap-chan Re: Recenzja: Saints Row 2 10.12.08, 09:03
      Dyskusję o modelu jazdy pominę, bo gust jest jak dupa, każdy ma swój.

dead-space - niestety, wersja recenzencka nie posiadała polskiego języka, więc tego nie udało się sprawdzić. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka