Gość: LokuS Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 15:44 Chyba mało kto wie, że ta gra jest z 2005 roku, więc nie najlepsza grafika ma wytłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yadyam Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.acn.waw.pl 18.01.09, 15:48 Ja chcę kupić Wiedźmina Kolekcjonerkę. Jest tu aukcja, poradźcie czy się opłaca, bo nie wiem!!! PLIZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yadyam Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.acn.waw.pl 18.01.09, 15:49 To link do aukcji, pliz pomóżcie, opłaca się?? aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=248846 yadyam Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Alternatywy 13: Mount & Blade 18.01.09, 15:59 yadyam -> Sama edycja kolekcjonerska Wieśka jest ciekawa, chociaż swoją drogą trudno mówić o kryterium "opłacalności" w przypadku aukcji charytatywnych. Jedno jest pewne, raczej nie będziesz miał więcej okazji do kupienia EK Wiedźmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 17:56 Nie zgodzę się z autorem w sprawie braku fabuły i braku cRPGowości, każdy wrogi lord którego wypuszę po wygranej bitwie zapamięta to sobie na przyszłość, poza tym każdy z bohaterów ma własny odmienny charakter. Co prawda nie jest to to co czyni z gry cRPG ale w grze opartej na siecze i podboju zamków jest wystarczająco dużo. M&B nie jest również czystą strategią a świadczy o tym dowodzenie tylko armią przyboczną. Jednak ma to coś co przyciąga przed szkiełko na dłuuugie godziny, tak jak w tekście napisano- własne lenno i jego rozwój, ulepszanie jednostek, różne zadania, sojusze, konflikty, wyśmienita siekanka. Ale przede wszystkim cała kraina pulsująca życiem niezależnie bądź zależne od poczynań gracza, trzeba się wciągnąć w ten nurt który biegnie niezależnie aby w końcu zacząć go od siebie uzależniać, ta swoboda, niezależność od jakiejś tam z góry ustalonej fabuły która biegnie tak szybko jak Ty i nie ruszy się z miejsca dopóki Ty się nie ruszysz, każde wczytanie gry może zaskakiwać potoczeniem się rozgrywki i to czyni z tą grę niezwykłą. Z drugiej strony jest aspekt powtarzalności. Różnorodność zadań w grze jest duża ale wszystkie zadania tego samego pochodzenia mają taki sam schemat, chociaż miejsce, zleceniodawca i inne drobnoski mogą się różnić, gra jednak nie opiera się na różnorodności zadań a radocza z posiadania własnego zamku, wsi i podbojów jest niesamowita. Zresztą jak któś nie grał a jest zainteresowany może za darmo ściągnąć demko bo gra jest tego warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldSkull Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 19:38 Ja bym powiedzieł nawet, ze może ściągnąć pełna wersję ograniczoną do 6 poziomu doświadczenia (jakby demko, ale mozna zwiedzać cały świat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: est Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 21:48 @ jangcy - głupiś czy żartu nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Alternatywy 13: Mount & Blade 18.01.09, 22:58 @jangcy A Ty ile masz lat chłopczyku? Bo żeby nie wyłapać umowności i żartobliwego podejścia do tematu to trzeba albo mieć mało lat albo dwucyfrowe IQ. Z uwzględnieniem miejsc po przecinku. Ja przepraszam za ostre słowa tych, którzy je zrozumieli, ale nie znoszę takiego debilnego krytykanctwa... Odpowiedz Link Zgłoś
desertclans1 Re: Alternatywy 13: Mount & Blade 20.01.09, 14:07 hmm.. Fajne gry i filmy mozna sciagnac z tej strony :Kliknij tutaj -> Polecam najnowsze gry (gta 4; nfs udercover i inne) i filmy (transporter 3; madagaskar 2; w cieniu chwaly i inne) chomikuj.pl/?page=35608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.comitor.com.pl 24.03.09, 15:00 Recenzent może za bardzo skoncentrował się na "siekaniu" (choć to jest najmocniejsza strona gry, przyznaję), fani RPG czy strategii ekonomicznej też coś sobie tu znajdą. Warto było wspomnieć o: 1. pysznej zabawie w ekwipowanie siebie i drużyny w konie, zboje, tarcze i broń (różnorodność olbrzymia, robimy sobie inny zestaw do oblężenia, inny do walki z kawalerią wroga...). 2. bardzo rozbudowanym systemie właściwości postaci i jej rozwoju 3. konstruowaniu drużyny (mnogość różnych jednostek, drzewka rozwoju), znów specyficznie do potrzeb. Warto zajrzeć na polskie forum. Bardzo słuszne natomiast jest podsumowanie: produkt leciwy, fabuła nikła (ze 3/10), grafika denna (2/10), dźwięk słaby (3/10) - a oderwać się nie można! Grywalność i "współczynnik radości" - 11/10! PS. Czerwona kartka dla CD Projekt - polskiego dystrybutora za to, że gra wydana w w IV kwartale 2008 nie jest już dostępna w I kwartale 2009. Ja wiem - można ściągnąć demo i kupić klucz aktywacyjny bezpośrednio od producenta, płacąc kartą przez Internet. Ale płacenie kartą przez Internet to dopiero jest potencjalne siekanie. Naszego konta w banku przez dowolnych chętnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranello Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: 195.117.162.* 19.10.09, 09:37 "czepiacz -> Ano najzwyklejsza sienka, niczym Diablo. Z tą jednak różnicą, że w tej grze musisz nie tylko kliknąć na wroga, ale jeszcze obraz kierunek ataku i w odpowiednim momencie kliknąć. Co daje w sumie znacznie więcej zabawy niż klikanie w Diablo ." łe tam, jak walisz kopią to nawet klikać nie trzeb,a za to celować owszem...ale strzał śmiertelny w czarnego rycerza za pierwszym najazdem... bezcenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Alternatywy 13: Mount & Blade IP: *.147.75.53.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.01.10, 18:59 Gram w tą grę już dobry rok i muszę powiedzieć, że gra jest świetna ale jak ją przejdziemy to co dalej??? i tu jest moja metoda naściągałem sobie wiele modów na rozmiar bitwy gdzie podczas walki w ekranie mapy można walczyć naraz przeciwko 1000 żołnieży jest modek na poprawienie grafiki, nowe bronie, nowe frakcje lub coś typu Star Wars lub Władca Pierścieni naprawde polecam modki a teraz to już chyba następne cześci: Ogniem i mieczem oraz tą drugą (nazwy nie pamiętam ale wyjdzie w marcu) naprawde polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś