oskar169 22.03.10, 11:10 jedno z moich dzieł czasem mi sie nudzi i odpalam photoshopa cs4 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogatka1 Re: Witam :) 22.03.10, 12:42 Tutaj masz kumpelę Anię do zabawy z PS www.digart.pl/zoom/4404622/energia.html z tej strony jeśli jesteś autorem Superlos. Na tym forum nie było jeszcze takiej otwartej emocji, Twoje prace są mroczne, chcesz pokazać siebie, jednak z zachowaniem tajemniczości. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 11.05.10, 10:20 hej witam przepraszam ze przez dluzszy czas sie nie odzywalem ale male problemy mialem heh chetnie pokaze wiecej swoich prac a praca z gorylem jest mojego autorstwa Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 12.05.10, 11:12 Oskar, dobra sygnaturka, wspólne emocje, dopasowane tło. Też bardzo jestem ciekawa następnych Twoich prac. Aniu, co za nastrój! W nocy można o tym wiersz napisać. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 12.05.10, 17:56 Widzę, że jesteś twórcą bardzo wymagającym. Tak na szybcika ta postać chłopięca chyba, z zamkniętymi oczami lub bez oczu, może jako rzeźba, może o innym jeszcze przesłaniu w zestawieniu z tymi prostymi i hakowatymi elementami z czernią w tle pobudza wyobraźnię. Drugi wygląda na minimalizm, ale trzeba było na niego pomysłu, też daje do myślenia. Gdybyś nie podpowiedział, że to światła samochodu, zastanawiałabym się, co to za otwory, skąd jest w tych otworach światło, co jest po drugiej stronie. Czy jest z tej strony wnętrze jaskini, a na zewnątrz wschodzi dzień, czy przeciwnie, widać światło z jakiegoś wnętrza. Na pewno ta praca będzie miała też inne interpretacje i ciekawi mnie, jak zareagują inni? Odpowiedz Link
an.ta Re: Witam :) 12.05.10, 23:50 Podpowiesz jak zrobiona jest twarz? U mnie pędzi samochód o zmroku.Trochę w realu, trochę w photoshopie. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 09:34 szczerze nie dokonca pamietam dokladnie czego uzylem bo dawno robiona byla czesto dzialam spontanicznie nastepnym razem postaram sie zrobic jakiegos tutoriala ale robiona byla od podstaw to nie jest zdjecie, na poczatku zrobilem czarne tlo nastepnie początkowe rysy twarzy kropkowo kolorem paskowym a reszta juz jakos poszla Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 09:46 smugi swiatla robilas sama czy poprostu migawka aparatu za wolno zareagowala?? Odpowiedz Link
an.ta Re: Witam :) 14.05.10, 23:09 Zdjęcie było cyknięte z jadącego samochodu. A resztę rozmycia zrobione rozmyciem promienistym. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 17.05.10, 09:43 Zdjęcie było stojąc na przeciwko fotografowanego obiektu Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 09:37 szczerze nie dokonca pamietam dokladnie czego uzylem bo dawno robiona byla czesto dzialam spontanicznie nastepnym razem postaram sie zrobic jakiegos tutoriala ale robiona byla od podstaw to nie jest zdjecie, na poczatku zrobilem czarne tlo nastepnie początkowe rysy twarzy kropkowo kolorem paskowym a reszta juz jakos poszla Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 08:19 Aniu, to chyba najlepsza z Twoich prac. Te światła ze smugami skierowanymi do drogi wyglądają na eskadrę przybyszów z kosmosu. No i ten znak, nie ma takiego rodzaju w polskich znakach ostrzegawczych, ale jest w hamerykanckich lub australijskich. Pomysł na pegazo-jednorożca na znaku ostrzegawczym ciekawy. I znak nawet ma cień, czyli są te światła jeszcze z przodu, poza kadrem. Kolorystycznie, pomysłowo i artystycznie, bo porusza emocje, podoba mi się. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 11:11 Aniu, mam ciocię w Łodzi Przyjrzałam się jeszcze raz Twojej pracy, i mam wrażenie, że ten znak jest na drodze, co jest tak wysoce niebezpieczne, że nie podlega nawet pod ars poetica. W tym rozmyciu tła można by uznać prawą stronę za krawężnik, ale i tak znak jest zbyt wysunięty. Może lepiej byłoby umieścić go na wysięgniku z boku lub z góry? Oskar pyta o smugi, a ja dodam pytanie o te "krawężniki". Ta bliżej centrum wygląda na podwójną linię ciągłą, lekki skręt linii w tej perspektywie chyba nie wynika z zakrętu? Ta prawa smuga "krawężnika" to chyba boczna linia ciągła. To, co jest pomiędzy "krawężnikami" wygląda na wąską drogę w ostrej perspektywie, zaciekawia. No i pozostałe elementy, dużo się dzieje. Oskar, ta praca też wymaga myślenia. Jak dla mnie, to interpretowałabym w ten sposób, że skoro jest to ogrodzenie cmentarza, a ruch jest z góry, bo o tym świadczy rozmycie, to są to dusze dawniej zmarłych rodziców, które podążają na grób ich zmarłego dziecka. Można zrobić taki pędzel, ale te "dusze" chyba zrobiłeś inaczej? Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 11:24 Jest to zdjecie domu noca w ktorego oknach stoja swieczniki dom jest ogrodzony plotem odpowednia gra swiatlem i umiejetnosci poslugiwania sie migawka aparatu potrafia wiele. Nastepnie wrzucilem zdjecie to photoshopa i uzylem ciemniejszej strony swojej wyobrazni Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 13:01 Młodość ma to do siebie, ze można z nią zrobić wszystko, a i tak się obroni. Ta twarz - maska jest wspomnieniem podróży, bo jest dżungla i półdzicy ludzie - myśliwi bardziej niż wojownicy, jest wspomnienie o kobiecie pod namiotem. Włosy zmieniają się w liście palmy prześwietlone zachodzącym słońcem, a ludzie brodzą w piasku pustyni, który może po małej zmianie był kremem do golenia. Zastanawiam się dlaczego w tle dałeś takie wyraziste niebo? Będzie ta praca użyteczna w jakiejś reklamie, a zmiany wniesiesz zależnie od okoliczności. Mam wrażenie, że jeszcze nad tym myślisz. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 13:12 To jest już skończone. Takiej interpretacji jeszcze nie słyszałem. Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 13:35 Każdy interpretuje tak, jak czuje Każdą pracę ogląda setki ludzi, a kilku zaledwie potrafi zinterpretować, przyjrzeć się głębiej, napisać konstruktywną uwagę, która pomoże twórcy. Więcej ludzi pisze swoich wierszy, niż czyta wiersze innych. A już interpretacja cudzych utworów przez nich, wydaje się zdolnością tylko nielicznych i to w zasadzie zawodowo. Podobnie jest w grafice. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 13:49 I tu sie zgodze z toba A co do tego ze jestem wymagajacym osobnikiem jesli chodzi o grafike, ale pierw trzeba sie nauczyć wymagać od siebie jak najwiecej, by potem wymagac czego kolwiek od innych. Przy photoshopie dziennie potrafie przesiedziec dlugie godziny staram sie by moje prace byly dopieszczone na maxa efekt końcowy musi byc identyczny z tym co powstalo w mojej glowie. Jesli czasem moje prace wydaja sie niedokonczone to znaczy ze takie mialy byc od samego poczatku Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 13:15 a to foto tablicy mojej miejscowosci Proste ale ponoć ciekawe Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 13:58 Może to oświetlenie domów sznurami świateł na święta Bożego Narodzenia. Jest głęboka noc i widać to z daleka jako plamy. Tablica miejscowości tu przeszkadza, ale tylko ona mówi o tym, że w tle są prawdopodobnie jakieś zabudowania. Księżyc jest wysoko, powinien dać nieco światła. W tej pracy za bardzo zaciemniłeś. Zagadka, tajemnica ma sens, gdy porusza emocje. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 14:03 To byly zwykle lampy poprostu migawka byla przestawiona w aparacie. A wedlug mnie tablica nadaje sensu miejscowosci, zalezalo mi aby na zdjeciu nie bylo nic poza tymi swiatlami i tablica Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 13.05.10, 14:16 Rozumiem. To twórca wie, kiedy dzieło jest skończone, odbierający mają różne pomysły, coś by dodali, coś by ujęli. Dlatego taka ważna jest ochrona prawa autorskiego. Ostatnio nie mam czasu i mało siedzę w GIMPie, jest dla mnie przyjaźniejszy, niż PS. Odpowiedz Link
oskar169 Re: Witam :) 13.05.10, 14:20 Gimp nie czuje sie w tym programie ze wzgledu na robity panel sterowania na pare czesci weldug mnie PS jest bardziej zwarty i poreczniejszy Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) Swirl w Inkscape 13.07.11, 13:56 Za pomocą tego tutoriala www.gimpuj.info/index.php/topic,6869.0.html - Wektorowe zwijki Odpowiedz Link
bogatka1 Re: Witam :) 29.10.13, 19:21 Prawie do wieczora była cudna, ciepła pogoda. Gdy wracałam z zakupami, zaczęło padać i chyba nadchodzi już zimna jesień. Więc, aby do wiosny! Odpowiedz Link