Gość: noone IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 05:57 A ja się jakoś nie potrafię do tej gry przekonać. Nawet demko sobie zassałem, ale żeby w nie zagrać - nie starczyło już dyscypliny Może kiedyś? Zabrakło mi jakiegoś zdecydowanego zachęcenia do grania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ascarib Re: Mirror`s Edge - recenzja 19.01.09, 06:50 Grafika nic nadzwyczajnego-osiągnęli niezwykłą wydajność, ładne tekstury, cienie, PhysX-jak to w UE3-mamy 0% interakcji z otoczeniem i to cała tajemnica "optymalizacji gry", co prawda gra nawet nieźle wygląda na GF6600, ale jednak dla mnie brakuje rozwalania kubłów na Śmieci, bicia większości szyb i niszczenia iinych badziewi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr zoom Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.chello.pl 19.01.09, 07:45 ascarib @ no tak bo podczas szybkiego biegania ( na tym polega ta gra ) znajdzie się jeszcze czas na rozwalanie kubłów na śmieci, bicie większości szyb i niszczenia innych badziewi LOL Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Mirror`s Edge - recenzja 19.01.09, 08:50 @autor jedynym zgrzytem było to, że gra dziwnie interpretowała ruch moim lewym analogiem i przechylenie go do przodu oznaczało ruch Faith do tyłu. Szybko się do tego jednak przyzwyczaiłem. --------- heh - a przypadkiem nie przestawiłeś sobie czegoś a'la "invert look"? ja np. na pc mam zawsze ustawione invert mouse - stare przyzwyczajenie z czasów wczesnych symulatorów z początka lat 90'tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoom out Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 82.195.186.* 19.01.09, 08:52 @mr zoom: nie chodzi tylko o to co musisz w grze robic ale takze o to co mozesz robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrewlepper Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 09:10 Giera przekozacka, zaczalem grac o 8 rano i o 13 - 14 bylo juz po wszystkim, mam nadzieje na druga czesc bo tak zajebiscie nie biegalo mi sie w zadnej grze xD teraz szlifuje trasy na czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amster Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 09:20 wspolczuje konsolowcom katorgi grania na padzie.... wiem wiem, przyzwyczajeni jestescie do tego i kwestia gustu hahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esz Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 94.251.144.* 19.01.09, 09:28 To ja jeszcze się skwaszę za niezakwalifikowanie tej gry do rozgrywek o miano Gry Roku. Usprawiedliwienie "bo nie wyszła na PC" to żadna wymówka, bo wyszła na konsole. Uczciwiej byłoby napisać "bo ja w nią nie grałem, to nie możecie na nią głosować". -------------------------- kultturystyka.blox.pl/html - m.in. o Rutgerze Hauerze i obciachu lat 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepialski Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 163.244.63.* 19.01.09, 09:31 "polskie spolszczenie"? Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Mirror`s Edge - recenzja 19.01.09, 10:17 ascarib -> Co i tak nie zmienia faktu, że gra jest piękna . don_wroc_love -> Próbowałem różnych kombinacji ustawień. Odwrócenie widoku jest, ale działa jedynie na sterowanie patrzeniem Faith, nie na jej ruch . Jedynie przeniesienie sterowania ruchem na prawą gałkę spowodowało, że Faith biegła do przodu kiedy przechyliłem analog w górę. Ale było to ekstremalnie niewygodne . Może to wina sterowników (a raczej ich braku) Logitecha, albo "uprzyjemnienie" gry tym, którzy nie mają kontrolera Xboxa 360, nie wiem . czepialski -> Thx, poprawione . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom_lord Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.ds14.agh.edu.pl 19.01.09, 10:24 A jakie oblicze przyblralo w tym przypadku paskudztwo zwane DRM? Mysle ze we wszelakich recenzjach powinny byc jakies oznaczenia dla gier z DRM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upierdliwiec Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.class147.petrotel.pl 19.01.09, 10:51 " "polskie spolszczenie"? " = lokalizacja ?!? @czepialski jak to milo kiedy ktos prktykuje podobne tendencje ... =D Bardzo mily artykul, podkerslajacy o swojej subietywnosci i skupiajacy sie na grze, zamiast na autorze. Przyjemnie sie czyta i na dodatek pozbawiony spoilerow. Thumbs Up [ @esz ] [ podobniez mialy byc gry roku PC i konsole osobno ... ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 80.50.235.* 19.01.09, 10:54 Ona jest z DRMem?! O kurcze, a myslalem o kupnie, a tak NIE MA SZANS. Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Mirror`s Edge - recenzja 19.01.09, 11:07 @d_pawel, z tym sterowaniem nie bardzo rozumiem problem. U mnie lewy analog do przodu - Faith biegnie do przodu, lewy analog do tyłu - Faith biegnie do tyłu. Zawsze włączam invert look, ale to dotyczy tylko prawego analoga. Dziwna sprawa. Z tą różnicą, że ja grałem na PS3, może rzeczywiście jakiś problem z obsługą pada jest w wersji PC. Co do time trial, nie wiem czy to ty grałeś drugą planszę na czas, ale tam końcówkę troszkę nie tak pobiegłeś, trzeba na dach skoczyć: Mój filmik z wersji PS3 właśnie na Playground One. Ciekawe jest to, że rekord świata wynosi coś w pobliżu 42 sekund Dokładnie ta sama trasa, ale mistrz w ogóle nie traci pędu i przez rurę przeskakuje w całości. Dodatkowo ( to już nie wiem jak się robi ) można podobno zakończyć upadek z zipline za pomocą przewrotu/wślizgu przez co kolejne sekundy się zyskuje. Dla mnie radością było zejście poniżej minuty. ME rzeczywiście gra na ambicjach www.dailymotion.com/GameInProgress/video/x81hf1_mirrors-edge-time-trial-playground_videogames Tak swoją drogą, to pod koniec stycznia nowe ma(ł)py do time trial się pojawią, może być fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Devan Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.xdsl.centertel.pl 19.01.09, 11:08 Ten internetowy recenzent który nawsadzał spoilerów w wideorecenzji to ktoś z zagranicznego serwisu czy też z polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 12:43 a jak pytałem o cryostasis to powiedzieliście, że nie gracie na ATI, no skandal. A co do graczy Top10 of Tha World, to muszą być super interesujący ludzie, napewno urządzają dzikie imprezy i krecą się wokół nich same modelki (kolesie są Top 10). Co do HDR, ulubionego efektu twórców gier, to podajcie mi grę, gdzie ten efekt nie wali za bardzo po oczach (GRID-nie...). Pzdr dla DICE i redakcji. I jeszcze chciałem pozdrowić swoją rodzinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albin Siwak Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 62.29.174.* 19.01.09, 15:51 Platformówka 3D, tyle że nudna. Główne utrudnienie polega na tym, że nie wiesz co masz pod nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafik Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.srem.net 19.01.09, 16:32 naprawdę dziwne, że grafika może być taaka ładna, jeżeli w grze nie ma żadnych wybuchów, skomplikowanych ruchów obiektów itp. które to w innych grach ograniczają jakość grafiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzi Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: 78.159.43.* 19.01.09, 17:33 Wczoraj przeszedlem. Chcialo sie czegos fajnego i odprezajacego, a tutaj ME. Ale sie pomylilem. Trzyma w napieciu, niekiedy niewiadomo czego kto chce od ciebie. Niby to zaleta, ze czujesz sie jak by za toba biegali, ale jezeli ktos chce po prostu odpoczac i przyjemnie spedzic popoludnie to nie to, ta gra po prostu wkurza ) Szczerze czekalem na cos o wiele lepszego, innowacje, nowe podejscie, a tu takie FPP tylko ze z bieganiem po dachach. Byle co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 17:55 Grafika wyglada troche jak rendery z CAD-ow architektonicznych, ciekawe czy uzyli radiosity? Co do DRM, to tez poprosze o szczegoly - najlepiej jesli przy recenzji kazdej gry bylaby krotka tabelka z wymaganiami, cena i info czy/jaki DRM jest zastosowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:01 a wiec odpowiadajac sam sobie - owszem, jest to jedna z pierwszych gier uzywajacych metody radiosity, tutaj mozna poczytac wiecej i zobaczyc kilka fajnych screenow: donley-simon.blogspot.com/2009/01/mirrors-edge.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 18:09 Moze krotkie wprowadzenie dla osob ktore nie spotkaly sie jeszcze z pojeciem radiosity - jest to w duzym uproszczeniu uwzglednienie wplywu cech sceny na oswietlenie. Np.: oswietlony czerwony przedmiot bedzie delikatnie doswietlal na czerwono swoje otoczenie. Wiecej np. w Wikipedii. Jesli chodzi o Mirror's Edge, to efekt bardzo dobrze widac na tym screenie: www.donley.xpg.com.br/files/blog/images/2009/01/01_mirrors-edge/MirrorsEdge-05.jpg -jaskrawopomaranczowy podest na prawej czesci ekranu barwi sciane nad nim na pomaranczowo. Swoja droga klimaty troche jak w Appleseed/Vexille. Odpowiedz Link Zgłoś
mmai Re: Mirror`s Edge - recenzja 19.01.09, 18:23 to spolszczenie jest żenujące... grafika ładna ale co porywającego w pustych dachach budynków jest to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marab Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.chello.pl 19.01.09, 20:13 a ja nie wiem jaka jest ta muzyka, bo wszystkie efekty dźwiękowe ją zagłuszają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megaman Re: Mirror`s Edge - recenzja IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.01.09, 23:40 MEGA GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś