Gość: 3..2..1.. start! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:22 zaraz się zacznie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buniol Re: PC nie umiera IP: *.swi.vectranet.pl 29.01.09, 15:25 Dobra to ja pierwszy konsole to kupa słąba grafika i zero wygody Odpowiedz Link Zgłoś
narsereg Re: PC nie umiera 29.01.09, 15:37 pewnie nie, bo człek to przekorne zwierzę... Kłócić się o wyższości pc na konsolami i na odwrót woli w tematach typu "Na szybko"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: PC nie umiera IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 15:37 @buniol: a pamiętasz, jak mówiłeś, że dziewczyny są głupie i że nigdy nie kupisz komórki? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha... Re: PC nie umiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:39 Hahaha... xD Ciekawe który pierwszy sie odezwie i da ripostę do komenta buniola ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralgol Re: PC nie umiera IP: *.merinet.pl 29.01.09, 15:44 Jedyna "konsola" którą miałem to Pegasus. Jak na tamte czasy był spelnieniem marzeń.Goal 3, Contra itd itd.... Jednak pojawil sie Quake, Duke, Wolf 3D i PC wygral Jak dla mnie PC wygrywa nadal. Może Xbox i PS są nie do zagiecia pod wzgledem grafiki ale jednak myszka i klawiatura przynajmniej dla mnie wygrywa z padem. Ayyy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafmazz Re: PC nie umiera 29.01.09, 15:46 PC nie umiera. Granie na PC wymiera raczej. A wlasciwie granie single player, bo multi bedzie zawsze niesmiertelne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: PC nie umiera IP: 89.174.255.* 29.01.09, 15:51 jest duże prawdopodobieństwo że gdyby PC umarło jako platforma do gier, odbiło by się to mocno na konsolach. Zastój w sprzęcie, nie ma gier, kompy się nie rozwijają, nie ma nowych technologii... a tak właściwie same konsole to PC, ma grafikę, procka, inny kontroler, system dedykowany grom, ale to nadal PC tylko w innej obudowie, różnice są niewielkie jak się patrzy ogólne. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: PC nie umiera 29.01.09, 15:54 A ja z kolei mam zamiar kupić sobie PS3. Z sentymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: PC nie umiera IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 15:55 @fix: okay, tylko zastanawiam się co jeszcze może nam zaoferować ten rozwój i ta nowa technologia? Wyższą rozdzielczość? Lepszą grafikę? Po co, ta co jest dziś jest już i tak bardzo ładna... Nie wierzę, że ktoś może psioczyć na grę w HD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: PC nie umiera IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:00 Dla mnie może nawet zdechnąć . Byleby nie zdechły z nim pewne gatunki gier (i pewien sposób ich realizacji) i mysz+klawiatura jako kontrolery do grania (chyba, że wymyślą coś lepszego). A osłabiane się pozycji PC wynika raczej nie z tego, że się do grania nie nadaje, ale dlatego, iż to konsole są kreowane jako urządzenia do tego odpowiedniejsze (+ max. wsparcie producentów etc.). Ale nie będzie źle - na pewnym poziomie PCtowy gaming się utrzyma. Wielu mniejszym studiom łatwiej będzie wejść na PC niż konsole. Prędzej konsole w dodawaniu nowych możliwości, opcji oraz rozwiązań upodobnią się do komputerów (a jest jak napisał fix: to już są "komputery" tylko, że z ograniczonymi możliwościami). @noone: hehe, a co mówiono 2 lata temu? 4? 10? To samo ;D. Kiedyś ludzie sobie nie wyobrażali, że można uzyskać lepszą grafikę niż w Mario czy Doomie . Gry lecą łeb na szyje ku lepszym wrażeniom wizualnym i... to się nigdy nie skończy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: PC nie umiera IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 16:04 @mis: ja nie mówię, że to się nie skończy, tylko że dla mnie już teraz gry są naprawdę śliczne I chyba "wyższy poziom" nie jest mi specjalnie do życia potrzebny. Ewentualnie ciekawe mogłoby być wejście w 3D, ale na to mamy za małe ekrany... 17", czy nawet 22" nie wystarczyłoby do grania. Ale 40" to już owszem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: PC nie umiera IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:08 @noone: mi też nie jest to do niczego potrzebne, to co było kilka lat temu też było wystarczające, ale... powiedz to innym ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: PC nie umiera 29.01.09, 16:08 a ja z duchem GTA4 na PC powiem tak wymiatają PC i Konsole, których jeszcze nie ma na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: PC nie umiera IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 16:10 @y_jak_y: mnie to się zawsze wydawało, że do wymiatania to są miotły, ale okay, nie wnikam czym Ty tam sprzątasz mieszkanie ;> @mis: taaa, zwłąszcza producentom softu i hardware`u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfe Re: PC nie umiera IP: *.prokom.pl 29.01.09, 16:14 a nie można mieć po prostu i pc i konsoli??? jak wychodzi dobry gejm na pc to gram na blaszaku myszką i klawiaturą (fpsy, rtsy itp), a jak coś ciekawego na xklocka to gram padem (bijatyki, samochodówki czy inne arcade'owe wynalazki). Moim zdaniem konsola i piec wzajemnie się uzupełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: PC nie umiera IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:17 @noone - samym producentom gier także: jeśli wypuścisz tytuł, który będzie lepiej wyglądać od konkurencji to już masz "+1" punkt przewagi . Niektórzy gracze też się rajcują grafiką i chcą oglądać jak najpiękniejszą (poza tym szybko się przyzwyczajają do "dobrego" i chcą "lepszego"). Na końcu są oczywiście producenci hardware'u i typowo ludzka natura: "szybciej i lepiej" . To jakiś zaklęty krąg, arghhh . @y_jak_y: zaginione prawo Murphy'ego ;D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: PC nie umiera IP: 89.174.255.* 29.01.09, 16:17 @noone "Nie wierzę, że ktoś może psioczyć na grę w HD...", hmm ja psioczę Mam przeciętnego PC i gram w FullHD, jak miałem monitor 19" gry wyglądały ładnie, po przesiadce na 24" już nie, tekstury są słabej jakość mimo że są w najwyższej jaką mogę dać w opcjach, więc trzeba czekać na nowe karty graficzne itd. Odpowiedz Link Zgłoś
narsereg Re: PC nie umiera 29.01.09, 16:19 śmierć PC zapowiada się od pierwszego play station, cholernie nudne jest czytanie po raz milionowy takiej samej dyskusji i po raz milionowy tych samych argumentów. Natomiast PC jak było tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: PC nie umiera IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:19 @pfe: 100% racja. Wiesz, gorzej jest tylko jak komuś wystarcza jedno i nie potrzebuje "uzupełnienia", wtedy to już lecą grzmoty i wyzwiska pod jego adresem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: PC nie umiera IP: *.icpnet.pl 29.01.09, 16:25 @fix: a już miałem pisać "na pewno", ale w ostatniej chwili zmieniłem na "nie wierzę" ;> Hmm, powiem tyle, ja na 28" nie mam grafice nic do zarzucenia.. ale są gusta i guściki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: PC nie umiera IP: 89.174.255.* 29.01.09, 16:25 @pfe: zgodzę się z Tobą, ale np dla mnie kupienie konsoli to zbędny wydatek(może poza PSP), za to kupiłem sobie(dostałem) do bardziej "konsolowych" gier pada od X360, i gra gitara, w co chce gram na padzie w co chce na myszy i klawiaturze(choć gram mało na padzie). Tylko drażnią mnie bardzo exclusivy, bo ja bym bardzo chciał żeby każda gra lądowała na każdej platformie. Maże o MGS4 na PC, i nigdy go nie dostane, a PS3 nie kupie dla jednej gry, bo mając mocnego kompa(w miarę) wole te 1000PLN, wydać na upgrade GPU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezii Re: PC nie umiera IP: *.adsl.inetia.pl 29.01.09, 16:27 Ja miesiąc temu rzuciłem granie na PC. Nigdy nie miałem konsoli, wychowałem sie na amidze 500. Kupiłem konsolę. Jestem bardzo zadowolony. Fakt, że w niektórych grach moj komp wyswietla lepsza grafe niz klocek ale ja nie jestem z graczy dla których ma ona jakies nadrzedne znaczenie. Komfort grania na konsoli jest bardzo duzy, zero zmartwien o sterowniki, detale... Siadasz i grasz. Czuję się jakbym powrócił do czasów Amigi, gdy granie sprawiało mi największą radość, także dzieki temu, że część gier jak kiedyś oferuje co-op. Dziwią mnie trochę wojenki pc-konsola, po co próbować kogoś przekonać? Każdy może wybrać platformę do gier i trzeba uszanować jego wybór. Granie na PC nigdy nie umrze do końca, mmorpg, strategie i fpp są domeną PC, choć muszę przyznać, że wbrew moim obawom da się całkiem fajnie grać w fpp na padzie;] Kiedyś czytając wywiad z Adrianem Chmielarzem przeczytałem jego wypowiedź, że granie na PC powinno zdechnąć, wtedy się nie do końca zgadzałem, teraz przyznaję po części rację. Na pewno rozwój Pecetów wpłynął na konsole. Z drugiej strony nie mogę już patrzeć jak amd/ati, intel, nvidia obławiają się kosztem graczy skłonnych wydać 1000zł na nowego procka, grafę itd. a nie oferujących nic w zamian. Wkurzające DRM, social cluby, games for windows live itp itd, a później i tak się okazuje, że na grafie roku 2008 gra chodzi jak g...o. Odchodzę od tematu, więc kończę. I nie zaczynajcie swojej wojny, choć pewnie i tak już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: PC nie umiera IP: 89.174.255.* 29.01.09, 16:29 @noone: jestem grafikiem, zboczenie "zawodowo-egzystencjalne" żeby wszystko było zawsze najdoskonalszej jakości, żeby nie było fabuła i gameplay też jest bardzo ważny. Odpowiedz Link Zgłoś