Dodaj do ulubionych

Empire: Total War doskonale się sprzedaje, udow...

IP: 212.180.146.* 10.03.09, 11:11
@R.Z.:
co sądzisz o postawie sławka serafina który publicznie nazywa materiały (videorecenzje) kolegi 'idiotycznymi', i 'stojącymi na bardzo niskim poziomie'?
Czy podzielasz jego zdanie, że CD-Action to szmatławiec dla 13'latków?
Obserwuj wątek
    • aryman222 Empire: Total War doskonale się sprzedaje, udowadnia, że cyfrowa dystr 10.03.09, 11:20
      eee tam...ETW świetnie się sprzedaje nie dlatego, że przez STEAM, ale MIMO tego , że przez STEAM. po prostu to jest Total War...gdyby SEGA wymyśliła, że będzie sprzedawać go tylko przez tzw. stragany "na rogu" i tylko przez facetów o imieniu Czesiek to musiałbyś Radek pisać artykuł o tym, że przyszłością gier jest sprzedaż na straganach przez Cześków smile)
      należy te pamiętać o jakości łącz internetowych, ja się nie dziwię, że w USA wielu kupuje wersje do ściągnięcia, jak tam standardem jest internet kilka razy szybszy niż u nas. ale i oni nie są z tego STEAMa zadowoleni (choć kupują MIMO tego, to jest wszak ETW!), radzę poczytać oficjalne forum na totalwar.com, jakie tam "fuck"i lecą wink albo opisy problemów- np gra ściągą się do 30% a potem od początku...czasem i 50 GB ściągniętych danych nie oznacza, ze masz pełną wersję wink)
    • radek.zaleski Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 11:22
      ad 1) jeśli recenzja rzeczywiście była słaba - miał takie prawo. tym bardziej, że jest to recenzja autorstwa osoby, z którą współpracujemy. nie jesteśmy jak SLD i nie udajemy, że wszystko jest zawsze piękne. ja nieraz wycinałem Sławkowi kontrowersyjne zdania i ciąłem posty, kiedy uważałem, że głupio robi.

2) gdzie Sławek napisał, że CDA to szmatławiec? nie powinien był tego robić, ponieważ to chamskie obrażać innych ludzi.

CDA to pismo sprawnie operujące językiem zrozumiałym i ciekawym dla nastolatków. ja im tego trochę zazdroszczę, bo to trudne do zrobienia. nie ukrywam jednak, że nie traktuję tej gazety zbyt poważnie - po prostu nie trafia do mnie.
    • Gość: Ktoś Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 11:26
      CDA to nie gazeta, to czasopismo!!!111!!1 Dobra koniec nabijania, CDA może operuje takim językiem ale w roku 2008 widziałem może ze 2 recenzje które do mnie trafiły.
    • Gość: wwg [...] IP: *.lan-177.netconnect.pl 10.03.09, 11:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pankomentarz Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 11:35
      zalecana konsultacja ze slownikiem pwn lub nauczycielem jezyka polskiego to gosciu ktory robi bledy w slowach takich jak ktury smile
    • Gość: Kefir Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 11:36
      powiem tak: jak już zaczęło się ściągać to faktycznie poszło całkiem szybko. aczkolwiek przez półtora dnia toczyłem ciężkie boje ze steamem, żeby w ogóle chciał zacząć instalować. trochę smuteczek z tego powodu, ale jak poprawią jakość tej usługi to podejrzewam, że tak będzie robiona coraz większa ilość gier.

ja osobiście mam mieszane uczucia co do tego (może właśnie przez tą przygodę z Empire wink
    • Gość: wwg [...] IP: *.lan-177.netconnect.pl 10.03.09, 11:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Brak Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 11:51
      Zazwyczaj problemem nie jest to, (jeżeli chodzi o łącza internetowe) nie żeby znaleźć pieniądze na szybsze łącze, lecz żeby one było dostępne w miejscu zamieszkania...

Nie wszyscy mieszkają w mieście , gdzie mają conajmniej dwa "wybory" (o ile mozna nazwac to wyborem) miedzy telewizją kablową a TPSA,czy też sieci osiedlowe, w większości ludzie mają regułe - albo TPSA , albo nic... No a wiadomo, jak to działa, jakie są ceny, prędkości...

Szkoda, wielka szkoda że u nas takie ceny cyfrowej dystrubycji są tak zabójcze...No ale to wkońcu polska, nie ma czemu się dziwić...
    • Gość: santiago Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.gprs.plus.pl 10.03.09, 11:57
      Co ma piernik do wiatraka. Gra jest dobra więc ludzie chcą kupować. Gra jest dostępna przez Steam więc ją tam ludzie kupują.
    • Gość: DMG Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 212.180.146.* 10.03.09, 11:57
      @R.Z.:
      ad1) recenzja nie była słaba (w sumie jak zawsze b. dobra), ale zdecydowanie odbiegała od lini wcześniej przyjętej przez S.S. Czy takie konflikty muszą być wywlekane publicznie? Nie macie telefonu/emaila? Rozumiem, że 'redaktor' może bezkarnie sobie zgnoić 'osobę tylko wspópracującą'?

ad2) wasz serwis (jako darmowy) czyta zapewne procentowo (chodzi oczywiście o podział procentowy grupy czytelników, nie o ogół nastolatków) znacznie większa grupa nastolatków - dlaczego nie piszecie więc językiem ciekawym i zrozumiałym?
    • hezron Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 11:59
      @aryman222 Dokładnie! Popieram w 100%! Dobrze się sprzedaje pomimo że przez Steam. Dla mnie to kompletny debilizm, żeby po zakupieniu gry trzeba było ją jeszcze rejestrować poprzez internet. A jak np ktoś nie ma neta bo nie chce miec/nie moze/nie stać go to co?
    • Gość: Spec Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:01
      Może bym nie psioczył gdyby nie to, że ściągać 15GB i więcej przez Neo+ to mordęga. A do sklepu już bliżej.
      Dopóki nie upowszechnią się łącza 10x szybsze (tylko że zaraz się zleca ludzie piszący "A po co takie? One są tylko dla piratów") to o cyfrowej dystrybucji należy zapomnieć.
    • Gość: ogon Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 212.160.172.* 10.03.09, 12:05
      taaa steam... aktywacja i zassanie patcha do ETW czesto zajmowalo wiecej czasu niz zassanie pirata z p2p.
      w artykule pojawia sie info, ze cyfrowa dystrybucja ma ograniczyc piractwo. mowienie o tym akurat w kontekscie steam to kpina bo piraci na steam dawno juz maja sposob.
    • Gość: gracz Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 159.153.156.* 10.03.09, 12:07
      wszyscy piszą tylko o Steamie, a przecież jest także EA Store, ceny są w PLN więc wachania kursów nie straszne i wszystko po polsku... Czasem jeszcze na niezłe promocje można sie załapać (np: przy pre-orderze Ojciec Chrzestny 2 za darmo jednyka i dodatkowa postać w grze)
    • mis_iu Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:09
      Dla mnie ta cała dystrybucja to fajna rzecz, ale - jak na razie - zwyczajny bajer. Nie jestem jeszcze aż tak leniwy żeby nie pójść do sklepu lub nie wstać i nie otworzyć drzwi listonoszowi wink. Co do E:TW - gdyby go na Steamie nie było to zainteresowani i tak by go kupili, ale "tradycyjnie". Świat jest jednak pełen ludzi leniwych i lubiących gadżeciarstwo ;P. Mnie to nie zainteresuje (na ten moment minusy przeważają) póki nie nabierze rozsądnych kształtów i formy.

PS. No, ale pudełko na półce to jednak pudełko. Tak samo z płytami z muzyką: nie zamieniłbym swojej kolekcji CD i LP (zwłaszcza) na wersje tylko cyfrowe wink. Pamięta ktoś jeszcze wielkie kartony, które były niegdyś standardem? Ciągle mam takie kartoniska od Falloutów na półce ;D.
      PS2. I co? Gry na PC się nie sprzedają? I to jeszcze nawet te 'eksliuzify'?
    • han_solo_79 Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:16
      @ogon "mowienie o tym akurat w kontekscie steam to kpina bo piraci na steam dawno juz maja sposob."

A da się pociąć w multi necie?

@DMG "recenzja nie była słaba (w sumie jak zawsze b. dobra), ale zdecydowanie odbiegała od lini wcześniej przyjętej przez S.S"

S.S. wytknął przynajmniej dwa błędy w recenzji które nie powinny się pojawić, więc o co foch?
    • radek.zaleski Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:19
      ad2) wasz serwis (jako darmowy) czyta zapewne procentowo (chodzi oczywiście o podział procentowy grupy czytelników, nie o ogół nastolatków) znacznie większa grupa nastolatków - dlaczego nie piszecie więc językiem ciekawym i zrozumiałym?
      --
      Staram się trafić do innej grupy ludzi, która z różnych przyczyn nie ma swojego miejsca w sieci. Taka strategiasmile.

Co do recenzji - nie wiem, nie jestem znawcą DoW2. Ale z tego co widziałem, to zarzuty Sławka były merytoryczne.
    • Gość: Pan X Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 217.153.131.* 10.03.09, 12:22
      I w ogole o co foch generalnie ? Że chłopaki sie nie zgadzają ? Na tym właśnie polega net i blogi - na konwersacji i polemice, czasem ostrej. Jak chcesz jednolitej linii programowej to Goscia NIedzielnego sobie kup smile
    • michaelrym Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:31
      To, ze sciaganie gier to przyszlosc, jest jasne. Ale 'nikomu najwyrazniej nie przeszkadza to w zakupach' to nieprawda. Przeszkadza mnie, mimo dobrego lacza, podobnie jak i bardzo wielu innym graczom - wystarczy przejsc sie po forach zeby to zobaczyc. Bardzo wielu graczy - wlacznie ze mna - rowniez nie podoba sie fakt, ze kupujacy ETW sa zmuszeni do zainstalowania Steam, czy tego chca czy nie.

Prosze nie robic propagandy wink
    • aihs Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:41
      Steam jak Steam, to nieuniknione, że tego typu systemy staną się przyszłością dystrybucji gier ALE nie zapominajmy, że pomimo kaset magnetofonowych i płyt audio-cd niektóre zespoły wydają winyle dla koneserów więc kryzys Czesławom ze straganów szybko w oczy nie zajrzy.

@RZ
      2) gdzie Sławek napisał, że CDA to szmatławiec? nie powinien był tego robić, ponieważ to chamskie obrażać innych ludzi.
      --------------------
      W takim razie jestem chamem i dobrze mi z tym ;]

A tak na poważnie - chyba nie mieszczę się w grupie docelowej CDA bo służy mi wyłącznie za lekturę *łazienkową* suspicious
    • radek.zaleski Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 12:47
      @aihs

To nie o to chodzi. Sławek z racji rzeczy jest w tej samej branży co CDA. Czym innym nie lubić jakiejś formy pisania, a czym innym nazywać pismo "szmatławcem". To nieprofesjonalne i chamskie.

Przy czym Sławek nigdzie nie napisał, że to pismo jest szmatławcem. Ja przynajmniej takiej wypowiedzi nie znalazłem.
    • Gość: gość Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.kol.tke.pl 10.03.09, 12:50
      A mi się nie podoba ta cała dystrybucja cyfrowa, przecież to coś zabije rynek wtórny, a ja nie wyobrażam sobie braku możliwości sprzedania/kupienia gry używanej. No i co gdy zaczną wprowadzać jakieś chamskie ograniczenia?, a jak taki sklep upadnie? (gry pójdą do kosza?).

• krzysieknn Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 13:03
      Jest jeszcze sprawa powrotu do gry po czasie. Gralem na przykład w/w gre Empire. Znudzilo mi sie, odinstalowalem. Po dwoch latach uznaje ze chetnie podejde do niej jeszcze raz. I co? I szczerze wątpie bym mógł ją sobie ściagnąć po takim czasie. Wchodzą nowe tytuły, stare są usuwane. Z fizycznym nośnikiem wrzucam DVD w czytnik i instaluje. Ze steamem mogę sobie najwyżej poemailować z firmą. Może udostępnią, a może nie. Jak kupuję grę to nie po to żeby żebrać o "łaskę" by mi ją pozwolili ściągnąć. Wykładam kasę więc mam mieć. A jeszcze przemilczany problem spyware. Przecież gra działająca via net może mieć tego masę i do tego nieusuwalne, bo powiązane z aplikacjami gry. Jakoś to by mi grzebał w danych jakiś kolo bez mojej wiedzy i zgody mi nie podchodzi. Sieciowej dystrybucji mowie NIE.
    • Gość: psi Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 193.173.18.* 10.03.09, 13:06
      Steam jest taki se. Gdy wyszlo GTAIV siedzialem w domu na urlopie zdrowotnym i zdecydowalem sie na zakup przez Steama. Mam lacze 30 Mbps, ale sciagalo sie kilka godzin, osiagajac w porywach jakies 1 MB/s. Pirat z usenetu sciagnalby sie 3 razy krocej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka