Gość: areus IP: *.piotrkow.pilicka.pl 09.04.09, 15:45 to jest takie sobie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: NFS Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 16:07 hmm, temu NFSowi brak tego co w NFSie najlepsze, czyli jazdy po mieście. Nie podobało mi się Pro Street, a że Shift jest bardzo podobny (sądząc po zwiastunie) również nie przypadnie mi do gustu. No i gdzie możliwość tuningowania samochodów. Niedobrze : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość234567890 Re: NFS Shift IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.08.09, 11:25 Gość: Gość mówi dobrze bo lepsze są need for speedy uliczne i nielegalne a nie torowe i legalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danon Re: NFS Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.09, 11:26 ta gra nie bedzie miala zadnych szans z GRID'em... pewnie bedzie kolejny gniot, ciekawe czy uda sie zrobic cos gorszego niz undercover Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IceMan2991 Re: NFS Shift IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.09, 14:01 Ja bardzo czekam na ta gre. W Gridzie bylo to to kitu ze mozna bylo scinac gdzie popadlo tu tak nie mozna a jeszcze te widoki zza kiery sa extra. Wszyscy tak gadali nielegalne lepsze zrobili Undercovera i co wyszlo? Kicha. Ja tam wole takie wyscigi. Jakby zrobili Undeground 3 to byscie gadali ze odgrzewany kotlet a tak chcecie cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: NFS Shift IP: *.pools.arcor-ip.net 15.09.09, 19:47 Moze by gamecorner zrobił porównanie grida i shita(hmm 4 literowa nazwa to tez kopia?). A serio jestem wielkim fanem Grida, bardzo mi sie podobał idealnie podpasował wypozycjonowaniem pomiędzy totalnie odjechanymi arcadowkami a symulatorami. A tu w shifcie wyglada wszytsko na Grid 1.5 - nawet tryby bardzo podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: NFS Shift IP: 84.38.22.* 16.10.09, 09:57 Postawowa sprawa: koniecznie zapoznać sie przed zakupem z wymaganiami technicznymi. Szczególnie z punktem dotyczącym sterowania I wziaść sobie to do serca bo to nie grid czy kolejny most wanted. Nie ukrywam iż aby docenić gre warto by wyłączyć wszelkie ABSy, kotrole takcji etc oraz zastoswować model jazdy PRO. W innych wypadkach sterując padem czy klawiaturą też może być fajnie - choć nie musi - tego dokładnie nie wiem. Problem w tym ze wtedy bedzie to poprostu jedna z wielu torowych samochodówek iccieżko bedzie docenić jej zalety. W mojej opini: jedna z najlepszych samochodówek jakie sie pojawiły. Wliczając w to wszelkie symulatory typy r-factor czy gry simbin. Graficznie, dzwiekowo czy pod względem odczuć towarzyszących jezdzie, kładzie dokładnie wszystko co było do tej pory. Co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Przynajmniej w tej kategorii Auto sie trzesie, niemalże czuć jego dragnia, słychać szum wiatru, pisk opon ect. Kokpit odwzorowany dokładnie, widać na nim jak wędrują swiatła i cienie w czasie zkręcania ect. Każdy silnik brzmi inaczej, inaczej brzmi zmiana bigów, słychać i czuć turbo. Grafika bez fajerwerków ale własnie tak ma być - poprostu solidnie bez wiekszego efekciarstwa. Napisałem wiekszego co znaczy ze jakieś tam efekty sa. Na szczescie dość subtelne i w mojej opini uzasdnione. Dokładnie czuć różnice miedzy autami. Kazdym jezdzi sie inczej. Mi wiele radości sprawia jazda toyotą ae86, nissanem skyline, mazda mx-7, hondą s2000, czy lotusami. Takie to to już moje preferencje. Zondy, lambo czy inne potwory tego typu mniej mnie kręcą. Poprostu cieżko mi ocenić ich model jazdy a także brami k umiejętności koniecznych do ich opanowania by konkurować z AI na trudnym AI - mocno agrsywne i robi błedy - fajne choć przydała by sie możłiwość jego strojenia - na HARD to już głupio wyglada gdy wypadają z toru Z modelem jezdy jest już bardziej kontrowersyjnie. Jedni piszą ze arcade inni ze symulacja Sprawa chyba bardzo subiektywna. W każdym razie jest inny niż w GRT co dla niektórych bedzie już stanowiło wystarczjący powód by uznać to za arcade Jest jedno ale - Gra ma engina odpowiedzialny za model jazdy i parametry go opisujące zbliżone do tych z GTR. Tylze nie niektóre jego aspekty sa znacznie bardziej rozbudowane (np fizyka opon). Z jednej strony jest trudniej (np utrzymanie auta na prostej, mocny efekt wachadła, duża niestabilnośc auta przy hamowaniu) niż w innych tego typu grach, z drugiej łatwiej (łatwo wchodzić w poślizgi i dość łatwo je kontrolować). Model jest wymagający, cieżko auto opanować, minimalne czasy przejazdu torów sa realane, czasy przyspieszenia, długość hamowania, pradkości na zakrętkach również. Różnice z innymi modelami jazdy sa w niunsach. Głównie w poslizgach, przy utracie przyczpności i przy hamowaniu. Na moje to jakby połączyć model jazdy po asfalcie w LFS i RBR. Tak sie zastanawiałem - to naprawde trudna sprawa z odwzorowniem modelu jazdy i odczuć kierowcy. Czy zdalnie sterowany prawdziwy samochód był by odbierany jako arcade czy symulacja? Zasadniczo: - brak realnego modelu zniszczeń - brak zniszczeń opon i ich zużycia - brak zużycia paliwa, kwalfikacji, pitstopu i tego wszystkiego. Poprostu właczasz i jedziesz. To sa na pewno elemety arcadowe. A sam model jazdy jest IMO sumulacyjny. Nie wacham sie tego określenia uzyć choć wiem ze niektórzy mogą sie poczuć dotknięci. Ale w sumie to mało isotne - poprostu jazda daje mnóstwo frajdu i tyle. Miód sie leje wiadrami. I tyle. Gra ma być poność długo wspierana, może bedą DLC Odpowiedz Link Zgłoś