Dodaj do ulubionych

konie- choroby

15.04.09, 10:52
moj koniu obudzil sie dzis z kolka.. (inna sprawa,ze obudzil sie dzis poraz ktorys;P)
niestety,od poczatku wlasciwie,ciagle albo robil mi sie za gruby,potem zaczal robic sie za chudy;> a niby staralam sie,zeby jadl tyle ile potrzebuje;D
na szczescie na kolke lekarstwo jest,ale energia i wszystkie inne wskazniki sa nisko://

teraz koniu jest za chudy.. i nie wiem jak go karmic zeby bylo dobrze;/
Obserwuj wątek
    • oliwia5000 Re: konie- choroby 15.04.09, 10:54
      u mnie to samo - ciagle cos nie tak ze zdrowiem jeden kon mi nawet zdechlsad
    • loola_kr Re: konie- choroby 15.04.09, 11:10
      to mój na razie zdrowy... tylko szczepionki mu się niedługo skończą.
      Kiedys lenka pisał, że jak za gruby/chudy to trzeba dac 2 razy mniej/więcej żarła.
      • lenkaaa Re: konie- choroby 16.04.09, 00:27
        Kiedys lenka pisał, że jak za gruby/chudy to trzeba dac 2 razy
        mniej/więcej żarła.

tak wlasnie robie i to pomaga. Czyli jak jest napisane, ze powinien zjesc 13 to
        mu daje 26. Mozesz tez dac health mash jesli ma malo procent zdrowia.
        • ilekobietamalat Re: konie- choroby 16.04.09, 08:35
          jak dajesz mu 26? mnie sie wyswietlalo ze max moze zjesc 19.9 i tyle mu dawalam,po dwoch dniach wrocil do siebie;D
          • lenkaaa Re: konie- choroby 16.04.09, 09:26
            Masz racje, tam jest limit ile mozna dac. Zly przyklad dalam, bo tak sobie
            strzelalam z liczbami. Dexter raz byl za chudy (sie mi info wyswietlilo) ale byl
            wtedy maly jeszcze i sprawdzilam ile powinien zjesc tego dnia po czym dalam 2
            razy wiecej(wiec moze bylo to 8 a dalam mu 16). Jak nie mozesz dac 2 razy wiecej
            to daj maksymalna ilosc jaka mozna dac. Takie rady widzialam na tamtejszym forum.

A na kolke jest lekarstwo, to pierwsze w dziale lekow (antispasmodic), bo cos
            pisalas o kolce i nie wiem czy dalas Torrencowi lek czy nie...
            • ilekobietamalat Re: konie- choroby 16.04.09, 09:30
              dalam leksmile znalazlam;D aczkolwiek, pomoc nie jest najlepszym dzialem w tej grzesmile
              • lenkaaa Re: konie- choroby 16.04.09, 09:38
                tu sie zgadzam z przedmowczynia smile Sporo sie dowiedzialam czytajac tamtejsze
                forum. Na przyklad o tym ze SKUTECZNIE pokryc mozna tylko o 6:23 GMT (obojetnie
                rano czy wieczorem). O kazdej innej porze to sie nie uda. A w pomocy ani slowa o
                tym !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka