rirek1236 15.04.09, 21:08 ''Wsród minusów gry Guerilla wymieniono m.in. możliwość zgubienia się i brak jasnych wskazówek do dalszego działania'' coooooooo XD pozdrawiam japonczykow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:25 Nieno faktycznie troche przesadzili. Mam KZ2 i gra wyglada fajnie i jak na fps to jest gorna polka. Oczywiscie nie zgadzam sie z recenzjami 10/10 gdyz gra szybko sie nudzi i nie ma tego czegos, co by zachecalo do kolejnego odpalenia jej. Moze to przez ta slamazarna i malo precezyjna walke, ktora odczulem po zdobyciu zlotego krzyza w COD4. Powtorze jeszcze raz: gra KZ2 bije na glowe Haze i tutaj nie ma dyskusji ze ocena powinna byc wyzsza, ale panowie z Famitsu chyba chcieli zanizyc srednia, ktora wedlug mnie jest mocno przehypowana (no i to im sie udalo) Odpowiedz Link Zgłoś
nestii Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:27 A można się tam zgubić? Przecież to nie jest otwarty świat, w Uncharted też się gubili? Odpowiedz Link Zgłoś
super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:42 Teraz po dluzszej analizie wiecie co o tym wszystkim mysle? Zapewne to celowy ruch, aby japonczycy nie sprawdzili tej gierki i nie przeniesli sie z popierdulkowych gierek na powazne tytuly, co spowodowaloby spadek popytu na Wii/DSa a wzrost na X360 i PS3.. Poprostu Famitsu oceniaczka podpowiada japonczykom co maja kupowac, a czego maja trzymac sie z dala, aby ich gospodarka nie stracila.. ZAL Odpowiedz Link Zgłoś
czaju Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:01 No ale przecież to jest gra ich rodzimego koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś
super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:04 Ale w hamerykanskim stylu.. Spodobalaby im sie ona, to zapewne spodobaloby sie im wiekszosc fps'ow z PS360.. Japonce wola puzzle, symulator kota, czy inne proste gierki.. Odpowiedz Link Zgłoś
vamp69 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:12 Japończycy są nie do podrobienia może Chińczycy by dali rade Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:14 czaju - kz2 to gra Holendrów, Sony czuwało tylko nad nimi super-nyga - raczej błędny wyciągasz wniosek, może po prostu to jest wiarygodna ocena? ja bym 95% jrpg ocenił na 6 na 10 a japońce na 8/10 Odpowiedz Link Zgłoś
baribal73 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:34 Skosnookim przydalby sie mod, ktory wprowadzilby kotka, ktory pokazywalby droge i kolorowe grzybki latajace nad glowa w celu urozmaicenia krajobrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
hironobu15 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:43 I za to Ich KOCHAM! ^^ Hahahihi! Odpowiedz Link Zgłoś
sumzwonsami Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:49 To doprawdy niesłychany skandal. Czy znamy już oficjalne stanowisko polskiego MSZ ?! Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:58 FPS-y i tak sprzedają się beznadziejnie w KKW, dobra ocena tego nie zmieni - Halo 3 dostało 37/40 i sprzedało się w ilości 110tys (jeśli spojrzymy na liczbę konsol, nie jest aż tak źle ) - w porównaniu do gigantycznej sprzedaży na całym świecie to śmieszna liczba. Resistance dostało 33/40 i sprzedało się w liczbie około 90tys Pierwsza część rozeszła się w liczbie 140 tys w Japonii, CoD4, podobnie, nie są to oszałamiające liczby. KZ2 pewnie sprzeda się podobnie - ot kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy i tyle. Wyniki sprzedaży pewnie trochę przybliżone - z vgchartz. Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:59 33/40 dostało oczywiście Resistance 2 - szkoda, że nie można edytować komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
hill.01 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:26 KZ 2 to jest gra na 8/10 i wszyscy o tym dobrze wiedzą, choć polityczna poprawność niewielu pozwoli na głosne stwierdzenie tego faktu. O co więc cały hałas? Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:34 Poprawność polityczna szczególnie nie pozwala na powiedzenie tego wielu osobom, które się świetnie przy KZ2 bawią Odpowiedz Link Zgłoś
exlee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:38 W mojej opinii 9/10. Spędziłem przy nim więcej czasu niż przy GTAIV, które jakby nie było otrzymało topowe oceny. Narazie jedynie Saints Row II tylko trzyma się w moim prywatnoczasowym rankingu Ale spokojnie.. ostatnio zacząłem ponownie kampanię w KZ2, więc pewnie i SR2 padnie wkrótce. A co do samej recenzji - no cóż, każdy ocenia według własnego uznania, dlatego najlepiej szukać recenzentów o podobnych gustach jak nasze i ich recenzjami się ewentualnie sugerować. Odpowiedz Link Zgłoś
xello Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 00:03 Famitsu od dawna straciło w moich oczach opinię gazety, na której ocenach można choć trochę polegać (kilka co najmniej śmiesznych 40tek, kwiatki ww typu...) - niestety to, co dla zachodu jest jasne (tzn poziom ocen), japończykom do głowy nie przyjdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
peterek2 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 00:14 Poziom ocen jest jasny na zachodzie? Chyba w skali 5-14/14 Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 07:37 super-nyga: Nie miesci mi sie w glowie jak mozna tak bezczelnie i bez skrepowania klamac. Odpowiedz Link Zgłoś
skylitek Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 08:22 taa, raz chłopaczyna pisze, że jego dziecko nigdy nie zagra na maszynce Sony a teraz nagle posiada KZ2. Odpowiedz Link Zgłoś
genkamyk Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 08:54 powercontrols, ale super-nyga to jest he-man. musisz wziąć to pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
litortm Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 09:17 Za singla dałbym 5/10 za multi 9/10 Odpowiedz Link Zgłoś
kszaqu Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 09:58 Chyba jednak wolę Gundama Odpowiedz Link Zgłoś
adamus7856 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 11:09 Heh kiedyś się było fanboyem Sony i w życiu się tego nie powiedziało - ale już z tego wyrosłem - moim zdaniem Killzone jest słaby i przehypowany strasznie - Gra ogółem na 8/10, ale oprócz grafiki, fizyki i efektów na serio nie przykuwa - a multi nudzi sie po tygodniu grania - i po jasną cholerę obiecywali taktycznego shootera, skoro wyszedł z tego kolejny CoD - dawno sie tak nie zawiodłem Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 11:19 Mi nie obiecywali taktycznego shootera :] Odpowiedz Link Zgłoś