Dodaj do ulubionych

Jak Famitsu oceniło Killzone 2

15.04.09, 21:08
''Wsród minusów gry Guerilla wymieniono m.in. możliwość zgubienia się i brak jasnych wskazówek do dalszego działania''
coooooooo XD

pozdrawiam japonczykow.
Obserwuj wątek
    • super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:25
      Nieno faktycznie troche przesadzili. Mam KZ2 i gra wyglada fajnie i jak na fps to jest gorna polka. Oczywiscie nie zgadzam sie z recenzjami 10/10 gdyz gra szybko sie nudzi i nie ma tego czegos, co by zachecalo do kolejnego odpalenia jej. Moze to przez ta slamazarna i malo precezyjna walke, ktora odczulem po zdobyciu zlotego krzyza w COD4. Powtorze jeszcze raz: gra KZ2 bije na glowe Haze i tutaj nie ma dyskusji ze ocena powinna byc wyzsza, ale panowie z Famitsu chyba chcieli zanizyc srednia, ktora wedlug mnie jest mocno przehypowana (no i to im sie udalo)
    • nestii Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:27
      A można się tam zgubić? Przecież to nie jest otwarty świat, w Uncharted też się gubili? smile
    • super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 21:42
      Teraz po dluzszej analizie wiecie co o tym wszystkim mysle? Zapewne to celowy ruch, aby japonczycy nie sprawdzili tej gierki i nie przeniesli sie z popierdulkowych gierek na powazne tytuly, co spowodowaloby spadek popytu na Wii/DSa a wzrost na X360 i PS3.. Poprostu Famitsu oceniaczka podpowiada japonczykom co maja kupowac, a czego maja trzymac sie z dala, aby ich gospodarka nie stracila.. ZAL
    • czaju Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:01
      No ale przecież to jest gra ich rodzimego koncernu.
    • super-nyga Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:04
      Ale w hamerykanskim stylu.. Spodobalaby im sie ona, to zapewne spodobaloby sie im wiekszosc fps'ow z PS360.. Japonce wola puzzle, symulator kota, czy inne proste gierki..
    • vamp69 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:12
      Japończycy są nie do podrobienia big_grin może Chińczycy by dali rade wink
    • tracer87 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:14
      czaju - kz2 to gra Holendrów, Sony czuwało tylko nad nimi
      super-nyga - raczej błędny wyciągasz wniosek, może po prostu to jest wiarygodna ocena? ja bym 95% jrpg ocenił na 6 na 10 a japońce na 8/10 smile
    • baribal73 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:34
      Skosnookim przydalby sie mod, ktory wprowadzilby kotka, ktory pokazywalby droge i kolorowe grzybki latajace nad glowa w celu urozmaicenia krajobrazu.
    • hironobu15 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:43
      I za to Ich KOCHAM! ^^
      Hahahihi!
    • sumzwonsami Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:49
      To doprawdy niesłychany skandal.
      Czy znamy już oficjalne stanowisko polskiego MSZ ?!
    • to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:58
      FPS-y i tak sprzedają się beznadziejnie w KKW, dobra ocena tego nie zmieni - Halo 3 dostało 37/40 i sprzedało się w ilości 110tys (jeśli spojrzymy na liczbę konsol, nie jest aż tak źle wink) - w porównaniu do gigantycznej sprzedaży na całym świecie to śmieszna liczba.
      Resistance dostało 33/40 i sprzedało się w liczbie około 90tys Pierwsza część rozeszła się w liczbie 140 tys w Japonii, CoD4, podobnie, nie są to oszałamiające liczby.
      KZ2 pewnie sprzeda się podobnie - ot kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy i tyle.
      Wyniki sprzedaży pewnie trochę przybliżone - z vgchartz.
    • to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 22:59
      33/40 dostało oczywiście Resistance 2 - szkoda, że nie można edytować komentarzy uncertain
    • hill.01 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:26
      KZ 2 to jest gra na 8/10 i wszyscy o tym dobrze wiedzą, choć polityczna poprawność niewielu pozwoli na głosne stwierdzenie tego faktu. O co więc cały hałas?
    • to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:34
      Poprawność polityczna szczególnie nie pozwala na powiedzenie tego wielu osobom, które się świetnie przy KZ2 bawią wink
    • exlee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 15.04.09, 23:38
      W mojej opinii 9/10. Spędziłem przy nim więcej czasu niż przy GTAIV, które jakby nie było otrzymało topowe oceny. Narazie jedynie Saints Row II tylko trzyma się w moim prywatnoczasowym rankingu wink Ale spokojnie.. ostatnio zacząłem ponownie kampanię w KZ2, więc pewnie i SR2 padnie wkrótce.

A co do samej recenzji - no cóż, każdy ocenia według własnego uznania, dlatego najlepiej szukać recenzentów o podobnych gustach jak nasze i ich recenzjami się ewentualnie sugerować.
    • xello Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 00:03
      Famitsu od dawna straciło w moich oczach opinię gazety, na której ocenach można choć trochę polegać (kilka co najmniej śmiesznych 40tek, kwiatki ww typu...) - niestety to, co dla zachodu jest jasne (tzn poziom ocen), japończykom do głowy nie przyjdzie....
    • peterek2 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 00:14
      Poziom ocen jest jasny na zachodzie? Chyba w skali 5-14/14 big_grin
    • powercontrols Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 07:37
      super-nyga: Nie miesci mi sie w glowie jak mozna tak bezczelnie i bez skrepowania klamac.
    • skylitek Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 08:22
      taa, raz chłopaczyna pisze, że jego dziecko nigdy nie zagra na maszynce Sony a teraz nagle posiada KZ2.
    • genkamyk Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 08:54
      powercontrols, ale super-nyga to jest he-man. musisz wziąć to pod uwagę
    • litortm Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 09:17
      Za singla dałbym 5/10 za multi 9/10
    • kszaqu Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 09:58
      Chyba jednak wolę Gundama smile
    • adamus7856 Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 11:09
      Heh kiedyś się było fanboyem Sony i w życiu się tego nie powiedziało - ale już z tego wyrosłem - moim zdaniem Killzone jest słaby i przehypowany strasznie - Gra ogółem na 8/10, ale oprócz grafiki, fizyki i efektów na serio nie przykuwa - a multi nudzi sie po tygodniu grania - i po jasną cholerę obiecywali taktycznego shootera, skoro wyszedł z tego kolejny CoD - dawno sie tak nie zawiodłem
    • to_mee Re: Jak Famitsu oceniło Killzone 2 16.04.09, 11:19
      Mi nie obiecywali taktycznego shootera :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka