Dodaj do ulubionych

Recenzji nowa formuła

16.04.09, 23:12
jestem na nie. nie lubie tych wszystkich videorecenzji, audiowrazen, recenzji w obrazkach itp itd. forma pisana jest najwyzsza forma i nie powinno sie jej ograniczac. jesli recenzent uwaza, ze recka danego tytulu powinna miec 10 zdan, to ok. jesli uwaza, ze powinna miec 4 strony A4 - podobnie. przez sztywna forme i wytyczne z gory recki beda splycone. oczywiscie jest to jedynie moja subiektywna ocena, ale tak jak pisalem wczesniej - wole przeczytac cos, niz to obejrzec, czy posluchac.
Obserwuj wątek
    • clover666 Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:17
      Całe to tłumaczenie to żenująca ściema. Może napiszcie prawdę o tym, że krótsze teksty mniej roboty, a odsłonka taka sama jak w przypadku dużej recenzji. W ogóle nie róbcie recenzji! O to jest pomysł tylko opisujcie wrażenia z tego co graliście najlepiej monosylabami.
    • buster.dogg Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:22
      Jeszcze krótsze będą? Przecież już z trudem sklejacie kilkanaście zdań!
      Nie wszyscy należą do odmóżdżonego pokolenia iPodów i SMSów, niektórzy z nas wciąż potrafią (i chcą) czytać.
      Nikt nie wymaga od Was pisania poematów heroikomicznych, ale chyba lepiej będzie jak skupicie się na większych tytułach i rzetelnie je zrecenzujecie.
      Jakbym chciał zobaczyć dwa zdania i ocenę to kupiłbym Maxim albo innego CKM'a!
    • szemrany_typek Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:26
      recki macie stanowczo za krótkie

oceniaczke dajcie dziesięciostopniową z plusami, jak w PE
    • prochaos Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:32
      Zróbcie skale 1-10 bo studencka ma mały zakres.
    • nowakof Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:37
      Mi też się pomysł nie podoba. Szczerze mówiąc to nawet wolałbym, żeby recenzje były dłuższe. Nie jesteście w żaden sposób ograniczeni ilością stron (N+ czy PSX), więc powinniście pisać to co czujecie i chcecie nam przekazać, a nie ograniczać się do krótkiej formy.
    • peterek2 Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:42
      Zgadzam się z powyższymi opiniami, a od siebie dodam, że zrecenzowanego w kilku zdaniach np. FFXIII sobie najzwyczajniej w świecie nie wyobrażam.
    • tvister17 Re: Recenzji nowa formuła 16.04.09, 23:52
      Jak dla mnie to bez różnicy bo nie sugeruje się opiniami innych lecz własną (gram w demo albo oglądam gameplay)
    • crinos_pl Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:06
      Nie sądzę, żeby mój głos się w jakimkolwiek stopniu liczył, ale lubię jak jest co poczytać, a nie tekst na stronę, który w kilka chwil przeleci się wzrokiem. A filmy to jakie wolicie? Długie, czy krótkie? Pewnie, że dałoby się "Władcę pierścieni" zamknąć w jednym odcinku zamiast robić trylogię, ale chyba każdy się zgodzi, że tak jak wyszło - wyszło lepiej?
    • seruch Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:17
      Tak wrocenie do ocen w skali 1-10 to by bylo dobre posuniecie.
    • spamtool Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:20
      zgadzam sie z powyzszymi komentarzami - recki powinny byc dluzsze, do tego skala 1-10
    • oskar.swierad Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:21
      mogą być krótsze, ale proszę- wtedy chociaż w Polygadkach poświęcajcie więcej czasu na omówienie wad i zalet tytułu.
      bez kitu, nie wierzę, że będziecie upraszczać bez końca, aż w końcu przeniesiecie serwis na Blip'a wink gry to wasza pasja, a nie robota - widać po wspomnianym podcaście - więc w panikę nie wpadam :]
    • prezii Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:40
      Nie róbcie krótkich recenzji, poly to portal dla graczy starszych stażem, podsumowanie to sobie czytam na GOL-u bo mi się nie chce 4 podstron przewijać; nie mają całości na jednej stronie. Bądźcie kreatywni ale w innym sensie, zamiast skracać wykombinujcie jak ulepszyć wasze recenzje. Nie ma co iśc za głosem ludu ery hamburgera tym razem. Świat pamięta tylko najlepszych recenzentów więc piszcie w swoim stylu jak Gulash, RooS, czy cholerawieobojętniekto;p
    • evil-vir Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 00:59
      Znajac losy wielu "apeli" do redakcji, ten tez pewnie bedziecie mieli w dupie, ale jesli jakims cudem tak sie nie stanie, to dodajcie moj glos na "nie" dla nowej formuly.
    • kac309 Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 01:14
      Ja poczekam z wyrazaniem swojej opinii na ten temat do pierwszych recenzji. Jesli uda wam sie zachowac max tresci bez lania wody w krotkiej recenzji to prosze bardzo. Chetnie zobaczylbym skale oceniania od 1-10 ale to malo wazny detal.
    • argeth Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 01:35
      Panowie, niestety muszę się przyłączyć do narzekań. Po przeczytaniu pierwszej recki w nowej formie stwierdzam, że to stanowczo za mało. Wiadomo, recka Tetrisa nie musi być tak długa jak nowego Finala ale to już jest urpaszczenie do bólu. Jak się trzymamy tekstu pisanego to z rozmachem, wkońcu taka jego rola żeby się nie bać dużej liczby znaków. Ktoś tu słusznie zauważył, zapewne większość czytelników jest ciut starszego pokolenia i warto ich karmić takimi reckami, jakie czytali jeszcze kiedy N64 to było cudo. Ja już wolę 2 pełne wrażenia z gry niż takie skrótowce. Zdarza się Wam fajne teksty pisać, ale jak tak dalej pójdzie to tylko Koso będzie się rozpisywać.
    • spamtool Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 02:34
      co ciekawe, w nowej formie recenzji "werdykt" zawiera wiecej tresci niz pozostale czesci. a ja myslalem ze podsumowania w takich formach pisanych powinny byc krotkie wink
    • robbo2k Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 07:07
      Ja poproszę same recenzje z Piotra z Tadkiem w formie POLY TV. Trzeba isc w nowe rozwiązania. Pisane teksty to do gazet.
    • skylitek Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 08:14
      To może w ogóle pomijajcie recenzje a zostawcie same podsumowania? Pomysł godny tabloidu - krótkie nieskomplikowane teksty, które nie wymagają zaangażowania ani od piszącego ani od czytającego. Nowa jakość nadchodzi!
    • screwbalski Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 08:49
      Ja tak dla odmiany się nie czepiam. Czy ktoś w ogóle wchodził kiedykolwiek na Poly dla recenzji? Przy częstotliwości ich publikacji to chyba mało prawdopodobne. W ten sposób może będzie ich po prostu więcej i będzie to miało jakiś sens.
      Poly to dla mnie przedewszystkim blog niusowy, chociaż nie ukrywam, że jeżeli chodzi o dłuższe teksty to wolę poczytać np. felieton Kosa, niż przemędzoną recenzję (zresztą w komentarzach bardzo często widać, ile ludzi czyta to do końca).

pozdr
    • screwbalski Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 08:57
      Edit - recenzja wrestlingu to jakiś koszmar. Zróbcie to jakoś z głową, bo teraz to się czyta jak jakiś konspekt uncertain

pozdr
    • baribal73 Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 09:23
      Mnie sie takze pomysl z krotkimi recenzjami nie podoba.
      Dlaczego od kilku miesiecy zaczynacie skrecac w strone tabloidowej internetowej strony informacyjnej?
      Czy Polygamia - DZIENNIK GRACZA - do niczego nie zobowiazuje? Moze czas w takim razie zmienic podtytul - Polygamia - BLIP gracza, wtedy bedzie ok.

Przy okazji - rowniez uwazam, ze skala 10 punktowa w ocenie gier bylaby lepsza, wprowadzajac wieksze pole manweru. Dla mnie 3 w skali 2-5 oznacza kiche.
    • 80pih Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 09:25
      Jeśli o mnie chodzi to zdecdowanie jestem za dłuższymi tekstami. Czytelnicy Polygamii to głównie gracze starsi, którzy cenią sobie słowo pisane.
      Pewnie sprawa jest już przesądzona, ale również jestem zmuszony napisać, że 10-stopniowa skala z plusami i minusami oddaje lepszy obraz gry.
    • todraf Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 09:26
      Jeżeli nie chce wam się pisać recenzji to tego nie róbcie a nie zmierzajcie w stronę tabloidu. od kilku słów to jest recenzja TV a nie tekstowa. Jeśli chcecie coś takiego robić to zróbcie dział "Podsumowania" czy coś takiego i tam dawajcie krótkie notki jak wam się gra podobała. Ale recenzja pisana powinna być porządnie. Tak żebym w ogóle po jej przeczytaniu nie musiał patrzeć na ocenę.
    • el.kocyk Re: Recenzji nowa formuła 17.04.09, 10:04
      dokladnie jak powyzej, recenzje juz byly za krotkie. jak mam przeczytac Wasza a z GOLa to wybieralem ta druga. dajcie dluzsze..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka