deamon-pl 22.05.09, 17:56 Hmm gdyby gra dało grać dużej i wykonywać QUEST ciekawe fabularnie to chętnie grę zagrał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mis_iu Alternatywy 20: Zeno Clash 22.05.09, 18:00 Mam dokładnie takie same wrażenia. Twórcy mieli wizję, ale nie potrafili jej do końca dobrze ubrać. Wizualnie (design) miażdży, klimat też niezły, mechanika walki - OK, bugów też raczej nie znalazłem, ale... nieprzyzwoicie krótka rozgrywka, mało porywająca (choć mająca jakieś tam "drugie dno") fabuła czy raczej schematyczny gameplay (napierdzielać!!! no, ale na dobrą sprawę coś takiego mamy w 99% innych grach, zwłaszcza w strzelankach) ciągnie ZC w dół. Będę śledzićjednak poczynania ACEów bo mają potencjał, będę doglądać ZC2, ale omawianą grę zakupię (grałem u znajomego) tylko jeżeli jej cena będzie adekwatna do długości samego tytułu. Zeno Clash chociaż nie jest do końca udany to ciągle pozostaje grą dobrą i... lepszą od wielu okrzyczanych hiciorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.2-0.pl 22.05.09, 18:22 Sorry, że Off-Topowo. Ale jest nowy stuff z "Batman: Arkham Asylum"! gamevideos.1up.com/video/id/24654 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.2-0.pl 22.05.09, 18:23 Albo z oficjalnej: www.batmanarkhamasylum.com/media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.2-0.pl 22.05.09, 18:25 Może nie "nowy", ale nie publikowany na łamach GC. 01-05-2009 :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.chello.pl 22.05.09, 18:28 slyszeliscie ze bachleda mieszka z farelem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtfl2 Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.09, 19:23 A marchewki to się gotuje czy na surowo się je? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.2-0.pl 22.05.09, 20:04 Teraz mój fail :] Było na GC Odpowiedz Link Zgłoś
crey Re: Alternatywy 20: Zeno Clash 22.05.09, 20:16 ok. 70 zł TO ZA DUŻO jak na grę, którą można skończyć po kilku godzinach TO NIECO ZA DUŻO. <- wtf? jakieś takie bez sensu to "to nieco za dużo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbsgrse Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.chello.pl 22.05.09, 20:20 fajny gacek,tylko czemu kazdy jeden zbir sie za glowe lapie,nawet jak wylapuje hita w plecki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.chello.pl 22.05.09, 20:53 kakaowyrow.myminicity.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kamil.bogusiewicz Re: Alternatywy 20: Zeno Clash 22.05.09, 21:07 @crey - dzięki, poprawione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pushupek Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.as.kn.pl 22.05.09, 21:07 DEAMON mówi mniej więcej tak, jak ten na poniższym filmiku próbujący porozumieć się z przedstawicielem obcej cywilizacji: www.youtube.com/watch?v=EfuvEHvRU9Y&feature=channel Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Re: Alternatywy 20: Zeno Clash 23.05.09, 00:09 @Kamil B. "Gry niezależne stają się ostatnimi czasy coraz bardziej popularne" Na tyle popularne, że co niektórzy zaczęli się snobować na nie "ja to tylko niezależne, a nie ten komercyjny szajs". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VBSC Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: 88.84.84.* 23.05.09, 01:10 No sorry wodzu, ale jakaś ekonomiczna klapa Jesli gra kosztuje 70 złotych a daje się skonczyć po 5-6 godzinach to za 1h rozgrywki wychodzi ca.12 PLN, przy czym gra jest dobra ale nie zachwyca (tak przynajmniej zrozumiałem recenzję PT Autora). To przecież się opłaci pójść do jakiejś gralni i wykupić te 5 godzin siedzenia za kompem i sobie popykać, co wyjdzie taniej niż kupienie gry... Znowu jakis z panbuckowej łaski szpec od marketingu ustalił cenę odklejoną od rzeczywistości jak znaczek pocztowy na deszczu a zaraz następny szpec będzie płakał że ludzie gier nie kupują i to na pewno wina tych obrzydliwych piratów... sigh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnotello Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.static.espol.com.pl 23.05.09, 09:44 Ciekawy eksperyment.Ale przede wszystkim jeżeli chodzi o grafikę to coś innowacyjnego.Niestety w grę nie grałem ale kierunek jest dobry.Co do długości rozgrywki.Cóż pamiętam jak niektórzy jęczeli że CoD 4 można skończyć w 7 godzin (fakt po singlu CoD oferuje doskonałe multi)Mimo to gra nadal jest powyżej 69 zł.Czy warto zatem zainwestować w Zeno Clash.Z fotek prezentujących grę raczej tak.Pewnie w zamyśle producentów miała to być gra masowa.Ale projekty graficzne raczej nie trafią do masowego przeżuwacza gier o czym świadczą powyższe wypowiedzi na tym forum.A szkoda.Bo z tego co widać gra zasługuje na swoją szanse.Chętnie zapłacę nawet 70 zł za ten produkt.Jeśli to jest takie jak na obrazkach to dla samej oryginalności warto.Wreszcie powiew świeżości i w miarę ciekawie.Co do długości to zawsze mnie dziwi to jojczenie na cenę.Z jednej strony gracze chcą by ich rozrywkę traktowano na równi z filmem i czy literaturą a zdrugiej najlepiej to za darmo na torrentach albo od razu za 17 zł.Rozrywka nie jest przymusem,kogo nie stać niech idzie na spacer.A kogo stać niech sobie kupi tę gierkę.Chyba warto i dobrze rokuje a 5 h na grę w okresie gdy słonko smaży jest jak w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Alternatywy 20: Zeno Clash 23.05.09, 13:04 Jak chcecie być alternatywni, to napiszcie o grze "Three Cards to Midnight". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.09, 17:40 "Główny bohater z nieznacych pobudek morduje przywódcę rodu, co ściąga nam na głowę całą zgraję braci i sióstr naszego protoplasty". Chyba synów i córek. Albo nie protoplasty, tylko bohatera. "Twórcy nie poskąpili nam także broni palnych. Rodzajów giwer jest kilka, m.in. kusza i pistolety". Kusza palna? Kochany Gamecornerze. Wiem, że macie wstręt do korekty. Ale wierzcie mi, podsunięcie innemu członkowi redakcji tekstu i prośba o jego przeczytanie mogą zdziałać cuda. Serio, takie błędy każdy wyłapie, poza autorem tekstu. Nie da się zauważyć i poprawić wszystkich swoich błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vra Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.09, 21:43 Nie wstręt tylko kryzys jest... na czymś muszą oszczędzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ber Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.chello.pl 23.05.09, 22:33 Kusza palna? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAEMONhater Re: Alternatywy 20: Zeno Clash IP: *.CNet.Gawex.PL 24.05.09, 09:50 tępić daemona!! Odpowiedz Link Zgłoś
locworks Re: Alternatywy 20: Zeno Clash 25.06.09, 14:02 Gra jest dostępna w wersji polskiej. Więcej info nt. polonizacji: gralejdoskop.blogspot.com/2009/05/zeno-clash-wersja-demo-i-sow-kilka-o.html Odpowiedz Link Zgłoś