Dodaj do ulubionych

Wrażenia: Dante`s Inferno

26.05.09, 00:52
Wielu zarzuca brak wierności fabuły gry z książką. To może zapytam - gdzie wierność treści GoW z mitologią?! Od zapowiedzi projektu wiadomo było, że będzie to luźne powiązanie niczym American McGee's Alice. Moim zdaniem będzie dobry slasher, nie lepszy od GoW, ale dobry.
Obserwuj wątek
    • prezii Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 26.05.09, 08:43
      Różnica polega na tym, że w God of War mamy fikcyjnego bohatera a w Dante's Inferno kierujemy bohaterem Boskiej Komedii. Stąd moim zdaniem biorą się zarzuty dotyczące niezgodności gry z fabułą. Może jeszcze z tego, że część graczy chciałoby poważniejszego podejścia do tematu.

Nie zgodzę się z tezą, że gracz po zagraniu w Dante's Inferno sięgnie po książkę. Każdy kto skończył chociażby liceum spotkał się już z tym arcydziełem i jeśli go wtedy nie zainteresowało to nawet świetny slasher napakowany akcją nie przekona go do sięgnięcia po książkę. Nawet zakładając, że jednak sięgnie to nie znajdzie tam tego o czym mówi gra, więc nie ma to najmniejszego sensu.

Premiera w 2010 a bardzo dużo już teraz mówi się o tej grze. Ja na pewno sprawdzę, potraktuję to jako slasher, który dzieje się w Alighierowskich klimatach ale nie jest głęboką ani poważną produkcją. Nie grałem w Gow więc powinno mi się spodobać.
    • catalyster Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 26.05.09, 09:52
      No to czekam - tralalalala w sumie to nie mogę się doczekać big_grin
    • hansatan Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 26.05.09, 11:44
      GOW nie nazywa się Mitologia: Kroniki ;]
    • martin1841 Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 26.05.09, 12:13
      Panie redaktorze widzial pan gre wiec jak wyglada lepiej niz god of war 3 czy poziom graficzny jest identyczny?
      GRa ma mieć stale 60 kaltek a czytalem ze w god of war beda spadac do 30 wiec plus dla dantego czyż nie?
    • beniamin.durski Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 26.05.09, 13:20
      Nie widziałem God of War 3, więc nie mogę porównać. Samo DI wygląda ok, ale bez rewelacji, cieszy przede wszystkim ta liczba 60 klatek. Czy będzie utrzymywana przez cały czas to pewnie nie jest jeszcze pewne, ale tak zapewniają deweloperzy.
    • barracudo Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 30.05.09, 10:44
      @prezii
      Kratos tez jest w mitologii. Cytat z Wikipedii "Kratos - w mitologii greckiej syn bogini rzeki Styks i Pallasa, brat Nike, Bii i Zelosa. Brał udział w zniewoleniu Prometeusza razem z Bią. Jest personifikacją siły." Wiec nie do konca on taki fikcyjny (wzgledem mitologii). A naginanie mitologii w grze jest po prostu bajeczne , mi odpowiada, dla tego tez nie rozumiem zarzutow wobec Dantes Inferno , ludzie to tylko gra, wyczilujcie troche i bawcie sie przy niej (w 2010 roku) dobrze
    • qsay Re: Wrażenia: Dante`s Inferno 07.06.09, 13:57
      Mnie ciekawi czy ta gra nie zostanie zjedzona przez GoW3 jesli wydzie w tym samym okresie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka