Gość: ukk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Drugi Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:49 Bardzo podobał mi się pierwszy Supreme Commander. Uważam że był świetnie zrobiony i bardzo przyjemnie się w niego i w dodatek grało. Moja ulubiona rasa to Aeon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thinker Re: Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 11:57 Czekam z niecierpliwością, pierwsza część była fajniutka, żadna inna gra nie miała takiego zoomu. Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 11:59 Total Annihilation to to nie jest ;P Odpowiedz Link Zgłoś
deamon-pl Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 12:10 hmm fajna gierka strategiczna i przyjemna + FAJNA FABUŁA Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz_beta Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 12:13 Mimo tego, że również nie lubię strategicznego stylu spod znaku Total Annihilation, to jednak SupComa sprawdziłem i nie był AŻ tak zły. Za to chciałbym wypróbować tryb multi, bo te wielkie mapy z pewnością dostarcza odrobinkę więcej rozrywki niż standardowe mapeczki Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 14:47 @ SS Mnie też jakoś kompletnie nie obeszła ta pozycja... Nie lubię RTSów, a już RTSów o robotach i kosmicznych wojnach nie trawię wręcz (wyjatek pierwszy DoW). Nie wiem, moze już "z letka" za stary jestem na Wielkie Bitwy Wielkich Robotów...? Odpowiedz Link Zgłoś
theblood Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 14:49 Sławku, nie wiesz co dobre Total Annihilation, Supreme Commander... kurde świetne strategie.. ile ja nocy zarwałem przy nich... SC zresztą trafiło na listę stu najlepiej sprzedających się gier pc w historii z liczbą ponad 1 milionów egzemplarzy i to przy ogromnych wymaganaich sprzętowych - znacznie większych niż w takim Crysisie, który przecież też miał spore wymagania i wiele osób nie kupiło go właśnie ze względu na nie. SC to już teraz b.silna marka, mam nadzieję że GPG stworzy godną kontynuację i - przede wszystkim - popracuje nad OPTYMALIZACJĄ. Żeby strategia miała większe wyamgania niż topowe FPSy? No bez przesady panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 14:52 Mnie SupCom właśnie odstraszył wymaganiami sprzętowymi za... nie oszukujmy się, raczej średniej jakości grafikę. Ale skalę miał niespotykaną. Hem, ktoś może chce zagrać na multi w dodatek? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 15:50 A wiecie, dlaczego ja w ogóle czytam Gamecorner? Hę? Otóż właśnie dlatego czytam Odpowiedz Link Zgłoś
falcion Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 16:09 Mi sie akurta nie spodobalo, tyle ile pgoralem strategia wyprodukowac roj i kazac mu isc i niszczyc wszystko po drodze zbyt dobrze sie sprawdzala w wiekszosci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TA Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:21 W jedynkę nie grałem, ale godziny spędzone przy TA sprawiają, że zainteresuję się SC2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavrenzo84 Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.05.09, 17:17 O wypraszam sobie jesli komus sie nie podoba Supreme Commander :].bede bronic tej gry i powiem wiecej ze jest to jedna z najlepszych i najbardziej innowacyjnych Rtsow w historii gier !.Ja osobiscie uwielbiam roboty ale mam nadzieje ze w Supreme Commander 2 dodadza ludzi i poprawia w znacznym stopniu animacje.Na koniec zycze sobie zeby dodali zmienne warunku klimatyczne.I poprawili sztuczna inteligencje bo strasznie marna byla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: 89.167.38.* 29.05.09, 18:10 SupCom jest...hmmm, monumantalnym RTSem Podobnie jak i Total. Obie gry prawdziwe pazury pokazują dopiero w trybie multi, bo w single to i tak cała zabawa sprowada się do wyprodukowania "n" jednostek, gdzie "n" dąży do nieskończoności. Pamiętam jak graliśmy jeszcze w Totala po sieci z kumplami, ależ to były batalie, 2x2 graczy, 6 godzin grania i nic, wojna pozycyjna, bo nikt za cholerę nie mógł przebić się przez linie obrony oponenta. Tutaj nie ma tak, jak w Strcrafcie, że przeciągająca się rozgrywka i tak się skończy prędzej czy później bo komuś "skończą się kryształki". W Totalu obrona była cholernie skuteczna i to bez "rzucania czarów" jednostkami ala Strcraft, a front bitwy występował czasem niemal na całej mapie. I tak grało się...aż do uśnięcia Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 29.05.09, 18:28 @Pedro i "skończą się kryształki" --> a to wielka szkoda, jeśli takiego aspektu nie ma. To jednak spora wada gry. Wojna ekonomiczna, wojna na wyniszczenie, podkradanie wrogowi zasobów, walka o teren nie dla samej walki tylko po to, żeby zapewnić sobie możliwość rozwoju... To moim zdaniem bardzo ważne elementy gry STRATEGICZNEJ. To, o czym ty piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: 89.167.38.* 29.05.09, 23:10 @nessie-jp Brak możliwości wyczerpania się surowców w grze jest tylko zaletą. W Totalu celem ataków na wroga (nie piszę na BAZĘ, bo w Totalu nie ma czegoś takiego, jak BAZA ala Starcraft) było przejęcie jego złóż, które często rozsiane były na sporym terenie. Ktoś, kto ograniczał się tylko do źródeł zlokalizowanych w okolicach punktu startowego, szybko przegrywał podobnie jak w Starcrafcie gracz z jedną bazą przegra z graczem, który założył 3 bazy. Przejmowanie złóż w Totalu oczywiście zwiększało możliwości produkcyjne gracza. Istniało więc coś w rodzaju linii frontu, gdzie każdy z na początku zajął pewną ilość terenu obfitującego w złoża i starał się potem tak przesunąć linie działań (za którą się zabunkrował), aby przejąć złoża metalu należące wroga. To nie była więc walka dla samej walki, ale o zdobycie przewagi ekonomicznej/produkcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.09, 00:28 Wszystkich miłośników starego Total Annihilation, a także Supreme Commander zapraszam do gry TA Spring. Jest to open sourcowa gra na postawie starego TA na zupełnie nowym 3wymiarowym silniku graficznym. Gra nadal jest rozwijana, lecz już teraz prezentuje się okazale i każdy chętny może już rozpocząć grę. Chętnych po więcej informacji, zapraszam na kanal w grze /j #zxc Link do projektu: springrts.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 31.05.09, 01:40 @pedro --> a to OK, skoro zasoby są Niewyczerpywalne mogą być, nie lubię tylko gier, które udają RTS-y, a nie obejmują w ogóle aspektu ekonomicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.09, 10:48 Nessie - To nie tak, ze nie ma w TA aspektu ekonomicznego. Jest i to nawet kluczowy dla przebiegu gry. Gracz, który ma mniej rozbudowane "eko" na ogół nie ma szans z tym, który produkuje np 2x więcej energii i ją przetwarza. Po za tym dynamika gry nie pozwala na bawienie się w 10 poziomów przetwarzania surowca. Do tego trzeba pamiętać, że choćby zbieranie surowców z wraków to jest coś czego nie ma w innych RTS'ach a tu odgrywa bardzo ważną rolę. Jeśli lubisz ekonomie to polecam Settlers, albo SimCity... Tam masz jej pod dostatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: 89.167.38.* 31.05.09, 16:04 A swoją drogą strasznie ch...owy ten zwiastun SupCom 2... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Supreme Commander 2 - pierwszy filmik 31.05.09, 18:15 @gość --> nie no, spoko, nie musi być x poziomów przetwarzania surowca Settlers bardzo lubię, ale lubię też starego Warcrafta i Starcrafta, w których surowców było po 2 rodzaje i bez żadnego przetwarzania. Po prostu nie podobają mi się gry, w których walka o terytorium nie ma żadnego uzasadnienia ekonomicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.ntlworld.ie 01.06.09, 03:22 oh... total annihilation... star craft przy tym to zwykla zrecznosciowka, kto szybciej wyklika jednostki i posle do surowki ma przewage... w TA i s commander wieksze ma znaczenie, jaki typ wojsk bedzie twoim glownym, co rozwiniesz na poczatek, i nie chodzi tu o proste sprawy. Mozesz rozwijac sily lotnicze, pojazdy gasienicowe i pojazdy kroczace, dodatkowo flote jezeli jest woda. Samoloty bombowe i mysliwskie, oraz gunshipy, czolgi zwykle i AA, podobnie roboty, ktore wszedzie wejda, obrona anty aa i przeciwpancerna, a wszystko to kosztuje prad i zelazo. Jeden skuteczny atak na generatory energii przeciwnika i wszystkie wiezyczki i produkcja zdycha... jezeli przeciwnik wlozyl cale surowce i rozwoj w samoloty, a Ty w czolgi to nagle sie okaze, ze nie masz czym sie bronic przed nalotami sywanowymi. No i jedna rzecz - samoloty lataja i strelaja, przelatuja nad celem i zrzucaja bomby, a nie jak w starcraft, podlatuje, i takie dwie jednostki zatrzymuja sie i spokojnie wymieniaja ogniem, az ktoras nie spadnie. A jak spadnie, to nic nie zostaje. A jakiz to swietny zastrzyk surowca z poskrecanego zlomu, ktory zostal zostawiony przez jednostki czy budynki przeciwnika a jak potrzebujesz miejsca, to po prostu przerabiasz budynek na surowce znowu. oby commander 2 byl jeszcze lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavrenzo84 Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.06.09, 05:32 Des - Jesli supreme commander 2 bedzie jeszcze lepszy to na zawal padne hehe ;].A tak propo to juz wyciekl nowy screen z gameplay ;]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: 89.167.38.* 01.06.09, 11:20 @des napisał: "a nie jak w starcraft, podlatuje, i takie dwie jednostki zatrzymuja sie i spokojnie wymieniaja ogniem, az ktoras nie spadnie." No bo cały Starcraft, to stek bzdurnych pomysłów. Walka w której równe szanse mają zwykli piechociaże strzelający do krążowników międzygwiezdnych, w której supercywilizacja jak Protossi ma równe szanse w walce z gromadą zwierząt (Zergowie), w której walka rozgrywa się na jakichś platformach kosmicznych, na których "rosną" surowce niczym truskawki w ogródku u mojej babci itp. Szczytem wszystkiego jest jednak pomysł ze Starcrafta 2, w którym ma być podobno możliwość przejmowania WIEŻ OBSERWACYJNYCH w celu obserwowania ruchów wojsk przeciwnika Wieże obserwacyjne? Kumacie? Cywilizacje władające planetami we wszechświecie potrzebują WIEŻ OBSERWACYJNYCH do obserwacji tego co robi adwersarz. Taki stek bzdur nie przeszkadza oczywiście w tym, że jest to jeden z najbardziej grywalnych RTSów, trzeba tylko umieć przymknąć oko na to wszystko i umieć się bawić grą a nie szukać błędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bri Supreme Commander 2 - pierwszy filmik IP: *.devs.futuro.pl 01.06.09, 12:50 WORLD EXCLU SUPREM COMMANDE bo reszta filmiku jest obcięte. Odpowiedz Link Zgłoś