bigdaddyy Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 18:43 oczywiście że wygrał MS, pokazał kilka nowych gier, był show, no i kamerka a sony pokazało gokardy dla dzieci, prototyp wibratora który na pokazie nie wypalił, i ff14 który na drugi dzień okazało się że wyjdzie na pc a SE już mówi o x360 Odpowiedz Link Zgłoś
sirmike.org Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 18:58 Mysle, ze obie firmy (MS i Sony) pokazaly duzo swietnych rzeczy dla graczy. Z jednej strony nie moge sie doczekac Assasina i Splinter Cella a z drugiej tego co wyjdzie na PSP. Dodatkowo Heavy Rain strasznie mnie kusi i bede musial sie mocno hamowac zeby odpuscic PS3. Czekam na polygadke, w ktorej Toro podsumuje E3 wlasnymi slowami. W koncu byl na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
solokazama Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:01 1. Ktos wyzej wspomnial, ze konferencje sony to "gry ktore beda za 3 lata". No tak, a Alan Wake z Xboxa to swiezynka, to jedna z pierwszych zapowiedzianych exclusive dla X lol;o 2. Imho jezeli chodzi o gry znacznie wiecej pokazalo Sony. Nowe gry (FF XIV, Agent od RockStara), "stare" exclusivy ktore wszytskie w koncu wyjda w przeciagu 6-10 miesiecy (gow3, heavenly rain, GT5 i masa innych), na PSP cale multum nowych gier (szok roku 2009 psp ciag dalszy). Natal jest ciekawy, ale osobiscie wybralbym nowego "wiisonylota", jego dokladnosc i precyzja byly naprawde imponujace - jak koles mieczem bawil sie tym 1 szkieletem, poprostu swietne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek5g Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:03 Pycha i tyle MS jest znany z wypuszczana bubli więc zobaczymy jak to bedzie działać. JAk zwykle pokazali kradzione(powielone) pomysły czyli mix eyetoy z grami z wii(przynajmniej tak wyglądały), ale muszę przyznać że sterowanie głosem i ziomek rozpoznający nastrój z wyrazu twarzy brzmi naprawde ciekawie(ale na ile prawdziwie zobaczymy) Odpowiedz Link Zgłoś
fenrirx Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:08 "Ktos wyzej wspomnial, ze konferencje sony to "gry ktore beda za 3 lata". No tak, a Alan Wake z Xboxa to swiezynka, to jedna z pierwszych zapowiedzianych exclusive dla X lol;o" no tak ale , ze strony sony to : Gran Turismo 5, God Of War 3 i Heavy Rain ... Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:15 @zbynek5g - kradzione? wbiegli do sony i zawinęli eye toy i zmienili nazwę?...a wibratory sony to co?, to jest dopiero kopia wiilota ps, czy jak audi zrobi nowy model samochodu to oskarżysz ich o kradzież bo ich samochód też ma 4 koła, kierownice i światła tak jak w fiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:30 ahahahaa, widzę , że xboty zapomniały o Uncharted 2 , God of War 3, Heavy Rain Przykre ale tylko te 3 pozycje zmiatają takie duperela jak splinter, jakiś crackdown czy Natal. Ms tez pokazał gokarty, tyle, że duuuużo słabsze od tych Sony. Odpowiedz Link Zgłoś
rirek1236 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:32 ''ze strony sony to : Gran Turismo 5, God Of War 3 i Heavy Rain '' ale one nie mialy wyjsc na start ps3 Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 19:58 co do Eye Toy i Natala: nie będę się dwa razy rozpisywał - zapraszam na forum GC, gdzie napisałem post Johnny Lee, jego okno na świat gier i Microsoft gamecorner.pl/game_forum/02,3032,96229852,96229852,Johnny_Lee_jego_okno_na_swiat_gier_i_Microsoft.html Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 20:01 No jeszcze Last Guardian (ambitny projekt team ICO),Quantum,Gt5,The Agent od Rockstara Lost Planet 2 i mnóstwo świetnych gier na PSP w tym pełnoprawny następca MGS 4 czylli MGS : Peace Walker Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 20:32 "co do Eye Toy i Natala: nie będę się dwa razy rozpisywał - zapraszam na forum GC, gdzie napisałem post" Tak, tak, Microsoft opracował technologię sensorów optycznych, która odeśle na zieloną trawkę takie, zajmujące się tym dotychczas, tuzy, jak Kodak, Canon czy Nikon... Zorientuj się może, jakie są ograniczenia malych powierzchniowo, a tym samym tanich, sensorów, jeśli chodzi o zbieranie światła i czułość, ile potrafią kosztować aparaty fotograficzne z matrycami umiejącymi to i owo zarejestrować w kiepskim świetle, bo na razie próbujez tworzyć rzeczywistość w oparciu o swoją ignorancję w temacie oraz swoje zapatrzenie w Microsoft... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 20:37 odpowiem Ci tym linkiem www.gamasutra.com/blogs/BenjaminQuintero/20090601/1613/Death_of_Dinosaurs_Gives_Hope_for_Future_of_Fanboys.php ku przemyśleniu Odpowiedz Link Zgłoś
blitzgd Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 20:45 Jedyne w czym wygrywa M$ to PR i marketing, ale to przecież oczywiste bo "ONI" są przecież z USA a tam wszystko musi być najlepsze. No i widać to skutkuje bo niektórzy to "łykają" bez żadnych oporów. Tak jak wciskają nam hamburgery z MCshita, poprzez Hollywoodzką szmirę aż po pseudo "wzór" rozwiniętej gospodarki, która w rzeczywistości stała się przyczyną światowego kryzysu i której długi obecnie wykupują chińczycy, tak samo odnosi się to do M$. Oni mówią, że są the best więc tak MUSI być. Proponuję niektórym trochę zacząć myśleć samodzielnie, to nie boli. Dodam jeszcze, że niektórzy zachwycają się Nathalem, który jakby nie patrzeć jest rozwinięciem Eye Toya. Proponuję niedowiarkom pograć w którąś z gier z tej serii aby się osobiście przekonać, albo chociaż poszukajcie na YouTube. Aha, żeby nie było to fanboye Sony też niech się nie cieszą, bo japońce za to lubią nas zwodzić obietnicami, których czasami nie dotrzymują. (Kiedy w końcu ten GT5 i HRain?????). A poza tym obok tego wszystkiego stoi wilkie N i się śmieje z tej wojenki przeliczając kolejne miliony zysku. Peace for all! Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 21:20 Czyli mamy Ms: Splinter Cell, Yojride, crackdown 2, alan wake, Forza, halo odst, halo :reach,Shadow complex vs Sony" Uncharted 2, God of War 3, Ratchet & Clank: CiT, Heavy rain, Gt5, Lost Guardian, The Agency, The Agent, Quantum, Gokarty , MGS: Peace Walker, Wipeout hd fury i mnóstwo gier na psp... Odpowiedz Link Zgłoś
evil-vir Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 21:39 ps. A jesli chodzi o ocene targow to zadna z firm nie zablysla niczym nowym w kwestii gier. Silny line-up PS3, imponujacy, ale znany od dawna. Slabszy 360tki, mniej imponujacy i tez znany od dawna praktycznie. W kwestii kontrolerow za to Natal przebija to analne cudo Sony. Zreszta widzieliscie miny panow inzynierow, jak to pokazywali? Stali na tej scenie jakby sie wstydzili i nic dziwnego w sumie. Z obu projektow Natal jest bardziej zaawansowany i fajniejszy. Chociaz to co "wymyslilo" Sony tez nie wyglada zle i ma inne plusy na pewno. Ale to i tak malo istotne prawda? Przeciez juz wszyscy wiedza, ze jest "mniej dokladne niz bazgrzacy dwulatek" prawda mi-go? Zastanawia mnie skad masz ta informacje, skoro wszyscy sie rozpisuja ze Natal jest zadziwiajaco czuly. Czyzbys w swoim fanbojstwie przekroczyl bariere materii i z Polski bawil sie tym prototypem tam w stanach? No i oczywiscie nie zapomniajmy o objawienaich prawdy mistrza-ka. Nasz lokalny spec juz wie, ze to ubershit, no bo jakze inaczej skoro to nie chlopaki z Sony go zrobili nie? Eh, wesolo tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 21:43 fenrirx no tak ale , ze strony sony to : Gran Turismo 5, God Of War 3 i Heavy Rain Gow3 pokazano po raz pierwszy na zeszłym E3 Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:02 "pewnie jakby to wyszło z obozu Sony to wychwalałby to pod niebiosa " Jeszcze raz powtórzę, bo poprzednio najwyraźniej nie zrozumiałeś: nie sądź innych według siebie, bo nie każdy nosi klapki na oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbynek5g Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:04 bigdaddyy i jedna i druga firma nie pokazała nic nowego sony dodało dwa wiloty(czyli 4 sensory) do eyetoy a Ms dodał jeden do samej kamerki i tyle . Z nowości mamy sterowanie głosem w opcjach i rozpoznawanie nastroju z wyrazu twarzy a to raczej w grach sie nie przyda za bardzo. A tak przy okazji twoje porównanie nie pasuje strasznie bo to co jest na filmiku pokazującym natala oprócz wyścigów i deski jest na mojej konsoli od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:08 BTW: nie tylko MS twierdzi że zdominował te targi news.cnet.com/8301-13506_3-10256539-17.html cytat: You can say what you want about Microsoft and its Xbox 360. But at this year's E3, it made the competition look foolish. And in the cutthroat business of video games, that's a major victory in and of itself. Wake up, Nintendo and Sony. Microsoft has. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:10 i inny cytacik, z innej strony www.edge-online.com/features/impressions-project-natal-ricochet With Ricochet currently a tech demo, it would ultimately be foolish to assume that Project Natal?s future will entirely consist of similar mini-game experiences ? that would surely squander the breadth of the precision the system offers. But if Ricochet proves anything, it?s the bottom line: is Natal is for real? The answer to that is, definitively, yes. Odpowiedz Link Zgłoś
hellghan Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:16 bigdaddyy MS pokazał kilka gier z czego naprawdę mocne tytuły to FM3 i Alan Wake, Crackdown 2 L4D4 to tytuły b. dobre ale żadne kolosy. Przy Gow III, Heavy Rain, Uncharted 2, Last Guardian, GT5 wygląda to słabiutko ale oczywiście szum jest heheheheheh. FFXIV za jakiś czas na xboxa sie pojawi nie ma się co oszukiwać czy to coś zmieni? Pokazano także nowego Ratcheta, Quantum, White Knight Chronicles. Ms pozostało zamydlanie oczu duperelami. Natal jak i odpowiednik u sony to nic ciekawego. WYgrało SOny Odpowiedz Link Zgłoś
iamguest Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:45 eeh, czytam sobie te wszystkie posty wychwalające MS i project Natal i śmiać mi się chce... 1) Natal to nie żadna nowość - już w 2006 roku MS wykupił licencję na tą technologię od GestureTek (www.gesturetek.com/press/press_may10_06.php), firmy z Kanady, która już od blisko 15 lat pracuje nad tym systemem... 2) żeby było śmieszniej, Sony również wykupiło tą licencję, tyle że nie wykorzystało jej na E3 (i moim zdaniem wybrali ciekawszą opcję), nie sypnęło kupą kasy za przygotowanie odpowiednich filmów (bo te dema 'real-time', które pokazał MS, to kalka dem GestureTek'a, które widziałem jakiś czas temu: www.youtube.com/watch?v=cymAuLdP47Q) Co na to fanboje MS? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 22:58 @iamguest zasada jest podobna - faktycznie. Zresztą już nie raz w rozmowie na ten temat odwoływano się do Eye Toy itp. Różnica jest taka, że sprzęt MS podobno działa X razy lepiej i mówią to nie pierwsi z brzegu komentujący na forach internetowych, ale ludzie piszący dla dużych wydawnictw, którzy już zęby zjedli na "rewolucyjnych technologiach" Oczywiście że jest to w fazie rozwojowej, ale ma przed sobą wspaniałe perspektywy zresztą odsyłam Cię do wątku na forum GC który podlinkowałem wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
evil-vir Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 23:02 iamguest: nic, przeciez wiadomo ze te technologie i idee sa stare prawie jak same komputery. Microsoft poprostu zebral je do kupy i polaczyl z konsolka. To normalne, ze firmy wykupuja licencje na takie rzeczy. Sony przeciez nie tak dawno chwalilo sie licencja na PhysX nVidii, ktora z kolei kupila ten patent od Aegis... razem z calym Aegis. Techniki sledzenia obiektow rozwijaja sie od lat 70'tych jak nie lepiej, rozpoznawania twarzy czy glosu rowniez. Ale co z tego? Czy to, ze MS zatrudnil do projektu Natal osoby z duzym doswiadczeniem w tych dziedzinach i wpompowal w to kase w jakikolwiek sposob umniejsza jakosc produktu? Natal podobno dziala, wkrotce sie pojawi na rynku, jest czyms nowatorskim w dziedzinie gier, developerzy sa zainteresowani, sa widoki na fajne gry. Czy Sony wybralo lepsza droge? Nie wiem, zobaczymy. Ja nie jestem przekonany przez ta przerobke Wiilota. A tak swoja droga, to skoro juz tu wytykasz ladnie ze "pracuja blisko 15lat nad tym systemem" to sledzenie cech takie jak w prototypie Sony jest jeszcze starsze i osob ktore tym sie zajmuja (ze studentami wlacznie) nikt nie zliczy. To co? Sony tez ssie pale, bo zaadaptowali na potrzeby grania cos, o czym pisano zanim Commodore powstalo? IMHO nie, a ty jak sadzisz? marcin-ka: temat to bedzie jak juz sie tym Natalem pobawimy. Twoje autorytatywne stwierdzenie, ze przeciez to niemozliwe aby MS byl lepszy od Nikona tematem _NIE_ jest. Odpowiedz Link Zgłoś
evil-vir Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 23:04 ps. Z tym "nie jestem przekonany" to chodzilo mi o porownanie do Natala. Dla mnie Natal ma wieksze mozliwosci, rowniez te ktore oferuje propozycja Sony. Ale to moje stwierdzenie jednoczesnie nie oznacza, ze projekt Sony uwazam za zly i nie nadajacy sie do niczego. Tez fajna zabawka. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 23:09 dokładnie. Zabawka sonego może np. wspaniale sprawdzić się w pistolecie który będzie miał wmontowaną analogową gałkę do poruszania się w terenie, zaś ruchy pistoletu mogą być genialnym i intuicyjnym zastąpieniem myszki każdy z tych kontrolerów ma swoje plusy - ważne jak to będą wykorzystywać gry. Jeśli pojawią się wspaniałe gry na Natala - super. Jeśli pojawią się wspaniałe gry na latarkę sony - jeszcze lepiej bo będę w końcu miał sensowny powód do zakupu tej konsoli Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 23:13 eeech żeby było na soniaka dużo fpp/tpp wykorzystujących tą latarkę... pobiegłbym do sklepu po ps3 już jutro... a tak.... Odpowiedz Link Zgłoś