Dodaj do ulubionych

PSP Go ma o 44% szybszy procesor

03.07.09, 12:03
Jak dla mnie ch.... jeszcze tego brakuje aby PSP GO w przyszłosci dostawało lepsze gry niz zwykła 3004 uncertain
Obserwuj wątek
    • robbo2k Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 12:14
      To jak w DSi poprostu nikt dzisiaj nie robi juz 333 mysle ze gry beda jedna ale za to np przegladarka czy skype czy sam firmware moze czerpac z lepszego procka tak jest w dsi iphonie 3gs czy pspgo i to normalne. Sadze ze serce ps2slim tez bylo inne.
    • xello Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 12:51
      A jak to było w przypadku God of War: Chain of Olympus? Nigdy nie słyszałem o różnicach w działaniu na slimie/facie, a gdyby tak było w istocie, pewnie było by o tym baaaardzo głośno.
    • rorkdcr Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 13:02
      nowy firmware zmieniał taktowanie procka,z tego co pamiętam.Bez tego GOW się by ciął
    • xello Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 13:19
      @rorkdcr w czym zmieniał? w slimie? w facie? czemu nie ciął się na żadnym z nich? bez sensu tongue_out
    • polychessman Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 14:32
      Firmware zmieniał możliwości taktowania zarówno na slimie jak i na facie, jeśli faktycznie psp go ma szybszy procesor to jest to bezsensowny krok ze strony Sony tak jak i mniejszy ekran :]
    • xello Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 14:37
      polychessman - czyli obie wersje ostatecznie miały ten sam procek? Więc o co niby chodzi autorowi newsa z GOW? tongue_out
    • lda77 Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 17:45
      Czemu zaraz ma być bezsensowny krok? Do momentu aż nie zobaczysz gry, której nie da się odpalić na zwykłych wersjach PSP proponuję zamilknąć. Jak by się ktoś interesował tematem bardziej niż chwilę to by wiedział, że firmware PSPGo bęzie miał dodatkowe "ficzery" w stosunku do standardowych PSP. Wyjaśnione również było dlaczego zwykłe wersje nie dostaną tych zmian, między innymi z tego powodu, że nie maja flasha (to było powiedziane oficjalnie). Po raz kolejny poproszę niektórych komentujących, przestańcie siać zamęt... nie wiesz... to nie pie^H^H^H nie wypowiadasz się...
    • xello Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 03.07.09, 20:33
      @lda77 - kto twoim zdaniem w komentach się burzy, że procesor będzie szybszy? jeśli pijesz od mnie, to ja tylko pytam, co to za dziwna sprawa w newsie, że niby gow się ciął na facie - nigdy o tym nie słyszałem, a gowa na facie widziałem. lepiej naucz się czytać ze zrozumieniem, bo jesteś jedynym "jinteligentem", który "pie^H^H^H" i sieje zamęt. jeszcze raz: czytanie ze zrozumieniem wink
    • darknock Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 04.07.09, 00:47
      chodzi o to, że GoW wymaga aby procesor chodził przy 333MHz, przy czym większość gierek na PSP zadowala się jakimiś 200MHz, o różnicy w chodzeniu GoW na facie i slimie nie może być mowy i autor tego tekstu nigdzie tego nie napisał więc nie wiem czego się czepiacie,
      to że "Go" ma szybszy procesor nic nie znaczy (poza tym że będzie brał mniej prądu przy 333MHz niż ten z PSP "Classic" wink
    • lda77 Re: PSP Go ma o 44% szybszy procesor 04.07.09, 18:29
      @xello - nie wiem czemu się odzywasz skoro to co napisałem nie było skierowane w twoja stronę... popatrz na comment#1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka