Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Alan Wake

• hill.01 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:31
      Klimacik wylewa się z ekranu hektolitrami, a dla mnie to podstawa dobrej gry. Jak dla mnie w zaprezentowanym fragmencie odrobinę zbyt dużo walki, ale taki już urok trailerów, strzelanie musi być.
      Zresztą wolę trochę strzelania nad którym mam pełną kontrolę, niż namiastkę gry, polegającą na permanentnym i masherskim festivalu QTE, co zdaje się ma być główną atrakcją jakiegoś tam nadchodzącego hita.
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:39
      Gra zapowiada sie mega kozacko - polaczenie maxa peyna z silent hillem!! Zawsze czekalem na taka gre!!
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:51
      Karkolomny nie wiem czy sie znasz, ale sa roznego rodzaju latarki. Taka jaka kupisz w kerfurze czy biedronce czy tez specjalna z alpinusa, ktorej swiatlo sie nie rozchodzi a jest skupione jesli chodzi o dystans (jak miecz swietlny;p). A to, ze sie nie trzesie latarka jak biegnie, to ci sie wydaje bo na filmiku widac ze sie trzesie.. No i w takim razie jesli narzekasz o to, to narzekales rowniez o tym, ze Max Payne celowniczek tez sie nie ruszal podczas biegu badz fikolkow maxa? Sorry ale piszesz takie glupoty i czepiasz sie szczegolow z zalu, ze szok. Widac, ze zyczysz grze jak najgorzej z jednego tylko powodu (sam wiesz jakiego wiec nie napisze nic wiecej)
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:55
      I chyba nie sadzisz, ze geniusze (bo kazdy musi nim byc, kto tworzy gre na next gena) nie robili testow jak sie zachowuje swiatlo latarki w roznych miejscach. Podczas pisania Forzy czy GT5 robia pelne analizy prawdziwych aut i w tej sytuacji jest na bank tak samo i nie martw sie o to.
    • nuno25 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 15:12
      Piotrkolakoski @ nie ma chyba sensu juz prowadzic te rozmowe bo jakby nie bylo mamy eksperta od latarek i koniec!!! poza tym karkołomny ja swoje wypowiedzi wysyłam tez do innych nie tylko do Ciebiesmile a jak Cie ta gra nie interesuje to po co jestes na tym forum??? bez odbioru oszczedz prosze wać Panie
    • gunardan Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 15:20
      Niektórzy mają obiekcje, że ludzie się czepiają. gry Fakt, to czyste czepialstwo. Ale po tylu latach oczekiwania na grę mają prawo wymagać drugiego cudu nad Wisłą.
    • tomasz_pl1989 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 15:24
      Ale po co ta cała kłótnia? Juz nie można grze na xboxa wytknąć błędu xmisie robią to w każdym newsie o grze na PS3.
      PS zgadzam sie latarka wyglada,a raczej słup światła wygląda nienaturalnie, jakby miecz świetlny.
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 15:53
      jakieś 3/4 postów o tym jak działa latarka. dramat...

gra zapowiada się bardzo ciekawie. graficznie wygląda naprawę dobrze (to widać pomimo słabej jakości zapisu z rozgrywki). bać się raczej nie będzie czego (latające przedmioty, czy osławiona już przez Piotrka Gnypa koparka nie sprawią, że gracz będzie bał się zajrzeć co czai się za rogiem), ale mam nadzieję, że gra nadrobi to akcją i fabułą.

@karkolomny_dziurkaczv2
      życzysz grze jak najgorzej bo należy do gatunku, który Cię w ogóle nie interesuje...? albo nie przemyślałeś do końca Swojej riposty, albo jesteś naprawdę zawistnym człowiekiem.

@piotrkolakoski
      "polaczenie maxa peyna z silent hillem!!"

w pierwszej grze idziesz za niebezpieczeństwem, pchasz się w ferwor walki, w drugiej z kolei odwrotnie - próbujesz przetrwać uciekając od zagrożenia. połączenie tych dwóch motywów jest niezwykle trudne to raz, byłoby bez sensu, to dwa.

P.S. zwróciliście uwagę, że główny bohater porusza się bardzo podobnie jak Max Payne...?
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 16:09
      @dunhill
      Wlasnie o to polaczenie mi chodzi.. MaxPayne (ruchy bohatera oraz rozgrywka bardzo przypominaja Maxia - w koncu to Remedy) a klimat zachacza o SH/ArchiwumX - MIODZIO exclusiv sie szykuje
    • kistler Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 16:19
      Nie powiem. Nieźle to wygląda. AW to odpowednik GT 5 na PS3.

Na oba tytuły musimy długo czekać. Więc nie ma co się kłócić. Bo są tacy producenci co ciągle tylko mącą bez żadnych konkretów.

Trzeba czekać na więcej info.
    • kistler Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 17:32
      retlibution - Nie no relax. Ja tam nic nie mam do tego. Tylko Xboje z lekka przesadzają jak mówią że GT5 nigdy nie ujrzy światła dziennego.

O AW też można tak powiedzieć. No sorry pierwsze zapowiedzi niedługo po premierze X360 w 2005 roku. A premiera najwcześniej 2010. 5 lat?? No trochę długo, nawet dłużej niż Killzone 2.
    • szczurekpb Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 17:38
      retlibution - z tych gier co wymieniłeś tylko GoW był wydany przez Microsoft, reszta to zewnętrzne studia więc to ich sprawa na co chcą wydać grę. Wydawcą Alan Wake jest Microsoft i oni zdecydowali, że to będzie excl na X360.
      No, ale Ty wiesz więcej.
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 17:54
      retribution.. Spojrz na newsa i postaraj sie napisac cos na temat..
      JA zaczne - szykuje sie prawdziwy kozak z AlanWake'a
    • vujicis Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 18:01
      Zamieszczony gameplay jest juz dawno na xbox live w wersji HD, polecam, grafika naprawde cieszy oko. Grafika, klimat, tylko co do fabuly moge miec wątpliwosci.
    • prezii Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 18:08
      No i komentarze sięgnęły dna;/

A propos latarki, z tego co widzę, latarka jest także celownikiem. Dlatego to wygląda tak sztucznie. Gdyby zrobić filmik z oczu bohatera wyglądałoby już ok.
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 18:38
      @piotrkolakoski
      no może, gdyby zrobić to naprawdę umiejętnie to z takiego połączenia wyszłaby fajna gra. ostatnią próbą połączenia mocnej akcji z horrorem był 'Cold Fear' i efekt nie jest najlepszy. wolałbym, żeby twórcy trzymali się jednego gatunku. będzie bezpieczniej zarówno dla nich jak i dla graczy.

panowie, no ile można się czepiać czasu jaki ta gra jest wydawana. Remedy z 'Max Payne' też się nie spieszyło, był nawet czas, że gra w ogóle zniknęła z radarów graczy, a finalny produkt okazał się grą najwyższych lotów. najważniejsze, że już bliżej niż dalej i poznamy niedługo efekt końcowy.

@szczurekpb

"...tylko GoW był wydany przez Microsoft, reszta to zewnętrzne studia..."

microsoft ma w ogóle jakieś studia wewnętrzne poza Bungie?
    • szczurekpb Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 18:58
      Bungie nie jest studiem wewnętrznym MS.

Studia MS to:
      BigPark, Lionhead, Rare, Turn 10

• dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 19:29
      @szczurekpb

Turn 10 to bardziej oddział stworzony przez MGS na potrzebę dewelopingu jednej produkcji, serii właściwie, niż faktyczne studio wewnętrzne. a co do Bungie to jak dla mnie przypomina to bardziej separację niż rozwód.

zostają w sumie tylko trzy pierwsze wymienione przez Ciebie studia i, poza Lionhead, nie mają one specjalnych osiągnięć. jeśli Epic i Remedy nie zostaną z microsoftem na dłużej to blado widzę przyszłość znakomitych gier na wyłączność dla xboxa. chyba, że naprawdę trzymają jeszcze kilka asów w rękawie i wstrzymują się z nimi do przyszłych targów E3.
    • kemiru Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 19:52
      @dunhill_oceano:
      O intencjach Bungie dowiemy się w chwili zapowiedzenia, na jakie platformy trafi ich nowy projekt.
      Rare stworzyło znakomite gry, ich gwiazda zbledła po przejęciu przez Ms.
    • big.gay.al Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 20:23
      Co do Rare to w zupełności się zgadzam. Ale absolutnie nie mogę zgodzic się z tym że Alan Wake ssie tylko dlatego ponieważ ma słaby efekt latarki. Co za debilizm.
    • cypisek.cz Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 20:33
      a wy śię dalej tu bawicie? smile

nie macie życia, że całą niedzielę dyskutujecie o tym czy gra nawet nie JEST, ale CZY BĘDZIE dobra czy zła?

niedziela jest chłopaki - żony/dziewczyny/kochanki zabrać na spacer, do kina, na lody albo przynajmniej pograjcie sobie w gry które istnieją smile
    • twilitekid Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 21:43
      "Rare stworzyło znakomite gry, ich gwiazda zbledła po przejęciu przez Ms."

Kameo jest genialne. Takich gier nie ma po prostu w tej generacji, no na palcach jednej ręki operatora piły można je wyliczyć.
    • akira23 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 22:03
      @dunhill_oceano
      Turn 10 to tak jak PD u Sony jedna seria, ale nadal to studio wewnętrzne które być może weźmie na warsztat kolejne odsłony PGR-a.
      Siła eksów dla xbox360 to głównie firmy zewnętrzne mocno wspierane przez MS jak Epic,Ruffian,Mistwalker,Bungie które nie należą do wielkich koncernów.
    • crinos_pl Re: Rozgrywka: Alan Wake 27.07.09, 01:19
      Co do latarki, to karkołomny ma rację. Alan wyraźnie porusza lewą ręką, a snop światła jest nieruchomy. To chyba można było zrobić lepiej...?

Ale generalnie gierka zapowiada się megasmakowicie smile Uwielbiam taki klimat i już zacieram łapki. A co do zabijania światłem, to już w Gears of War był wykorzystany ten patent i wtedy jakoś nikomu nie przeszkadzał? Jeśli chodzi o mnie, to patent z unikaniem ciemności i przebywaniem w świetle bardzo mi się podoba. Oby tylko gra nie była za ciemna... W L4D często mnie irytuje to, że na ekranie nic nie widać. No ale taki urok survival horrorów.
    • vaderous Re: Rozgrywka: Alan Wake 27.07.09, 12:35
      Witam ,Ja czekam na tą gre od kiedy sie ukazał pierwszy trailer, po tym co pokazali jestem ciekaw czy będzie tak jak mówili na początku : "warunki pogodowe itd" no zobaczymy a sam gameplay z gry ma klimat jak pierwsze trailery Alone in the dark na [ps3 i x360,pc] grę robi "Remedy Entertainment" to na pewno nie będzie bele co ,już w takim Max Payne cz.1 klimat z komiksów i cudna ścieszka z gry dawały mroku smile pozdro ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka