Dodaj do ulubionych

Połączone siły Eidos i Square Enix na gamescom

28.07.09, 16:02
No Finale to podstawa, ale co z nowym Tomb Raiderem, w którym to rzekomo Lara miała ujeżdżać konia i strzelać z łuku? W ogóle nie mogę znaleźć tego niusa...
Obserwuj wątek
    • robberpl Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 16:40
      ok, jest FF XIII i FF XIV, ale... GDZIE FF VERSUS XIII???
    • saqurado Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 17:08
      @robberpl - miejmy nadzieje że na dłuuuugiej konferencji sonytongue_out ale wątpięcrying
    • beniamin.durski Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 19:11
      Versus nie istnieje :]. Przecież ta gra to ledwo co z preprodukcji wyszła, czyli u SE oznacza to przestali robić target rendery ;P. Może nigdy nie powstać wink.
    • ale_glupota Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 19:29
      czytajac FF XIV myslalem ze to FF vs IXX! a kurde oni juz skonczyli robic ciuchy w realu i teraz daja je do gry ;D
    • saqurado Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 19:44
      @beniamin.durski- zadziwił mnie ten komentarz... spojrzałem w stronę nicka i przestałem się dziwić ;] Największy sceptyk świata, bijący nieraz ludzi z x-klapkami;] Nie wyjdzie? Chyba zdają sobie sprawę, jakie ciśnienie jest na ten tytuł. Zresztą jak nie istnieje to czemu co jakiś czas nagłaśniają sprawę? Np. że ffXIII jest wystarczająco dopracowana, by móc zająć się Versusem. Albo że na E3 nic nie pokażą, ale żeby spodziewać się czegoś w niedalekiej przyszłości. Target rendery? Tak przestali robić, bo ten filmik z parominutową rozmową to już coś więcej niż render;] Oczywiście wiadomo, że grywalnej wersji jeszcze nie zobaczymy, ale jakiś trailerek czy info, na razie w zupełności wystarczy.
    • ale_glupota Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 19:46
      Ja chce FFVS13 ! a nie jakies kolorowe ludziki *czyt. FF13
    • beniamin.durski Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 20:30
      @saqurado: Żeby sprzedawać ciuchy, lalki, figurki i wszystko co ma w sobie markę FF. Jeśli wierzysz, że FF Versus XIII wyjdzie w niedalekiej przyszłości to, aż grzeszysz naiwnością smile. Ta gra w tej chwili to projekt, który będą pobudzać rynkowo do życia na targi wrzucając jakiś klip. Póki FF XIII i XIV nie wyjdzie zapomnij o Versusie, co daje jakiś 2011-12? :]
    • saqurado Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 21:19
      @beniamin.durski - wybuchnąłbym śmiechcem, ale nie chce Cię opluć, to sobie daruje. Pokaż mi gdzie twierdzę iż gra wyjdzie w niedalekiej przyszłości? Właśnie że, Vs sprzedaje gadżety równie dobrze jak agito. No sorry ale te gry nie należą do głównego nurtu serii (chyba tego nie zauważyłeś). Na dodatek na dzień dzisiejszy mają ograniczoną ilość platform docelowych więc zainteresowanie tytułami panuje w kilku ciasnych grupkach graczy. Zresztą FFXIII jest sama w sobie wystarczająco mocną pozycją, żeby podtrzymać sprzedaż owych gadżetów. Wręcz tłamsi pozostałe gry z "XIII" w tytule, pozostawiając je w cieniu. To nazywasz reklamą? Jeżeli twierdzisz że marka FFvsXIII została stworzona jedynie dla celów marketingowych to aż grzeszysz głupotą. Od 2006 roku trailery były pokazywane na nie byle jakich imprezach, na ostatnim pojawia się też oficjalnie logo platformy docelowej. Ciekawe po co dodali napis only playstation 3? Żeby zawęzić ilość osób zainteresowanych odzieżą i figurkami? Jak już wspomniałem nie oczekuję, że ta gra wyjdzie szybko. Przed 2011 nawet o tym nie marzę. Po prostu robi się pustka w temacie i pasowałoby jakiegoś newsa (tzn pojawiają się nowości np. na temat narzędzi z których korzysta się przy tworzeniu gry, ale nie na poly, bo tutaj panuje przekonanie że gra w żaden sposób nie istnieje). Dobrze też wiesz, że ciężko im rzucić czymś nowym, skoro mają niedługo wydać grę na której chcą nieźle zarobić. To jest oczywiste, więc sugerowanie, że ja chce tej gry już teraz jest po prostu żałosne. Myślałem że jesteś bystrzejszy, a ostatnio, co chwile zmuszasz mnie do krytykowania Twoich idiotycznych wpisów. Naprawdę, jak nie wiesz co pisać to nie pisz. Kiedyś skończy się to jak w skeczu Monty Pythona "Najśmieszniejszy żart na świecie". Padnę trupem...
    • shadowriver Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 21:30
      Ja bym się spodziewał czegoś z Versusa na TGSie, a szczególnie na japońskiej imprezie organizowanej przez SE, Jump Fiesta ;] Nomura (To Kojima dla FF Versus XIII) przed E3 mówił że niedługo coś wyjawi o Vesusie... stąd to napięcie na temat tej gry.
    • beniamin.durski Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 28.07.09, 22:49
      @saqurado: No więc zgadzamy się, że gra nie istnieje. To super ;P. Gdzie masz idiotyczny wpis, że Versus nie istnieje? Bo nie istnieje i Ty to wiesz i ja to wiem. Kwestia widać tego jak rozumieć "nie istnieje". Dla mnie gra, która MOŻE wyjdzie w 2012 to nie jest żywy projekt. Póki coś nie wejdzie w fazę prawdziwej produkcji. Square może stwierdzić, że zrobi jednak FF XV itd.

Mnie nie cieszy pisanie o grze, która "nie istnieje", więc nie będę się jarał narzędziami, które Square opisuje. Z prostego powodu jak będzie COŚ o grze to o tym napiszę, ale na razie to wszystko czysty marketing smile. Bywa, takie życie i fani PS3 mogą sobie płakać za Versusem ile chcą. Osobiście wolałbym V XIII niż czystą XIII przez sam design, o czym rozmawialiśmy z tap-chanem, ale nie zmienia to faktu, że przy XIII są pieniądze jak słusznie zauważyłeś.

Co do logo Versusa to pokazali je, żeby fani PS3 ich nie zabili na miejscu to chyba oczywiste. Obstawiam, że Versus zdąży się dorobić drugiej platformy zanim wyjdzie.
    • dunhill_oceano Re: Połączone siły Eidos i Square Enix na gamesco 29.07.09, 11:31
      mnie zmartwił brak na tej liście Kane & Lynch 2: Dog Days. gra miała niby ukazać się na jesień i mam nadzieję, że nie będzie to kolejna pozycja przeniesiona na przyszły rok...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka