Dodaj do ulubionych

Rage działa lepiej na 360

• tomasz_pl1989 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:25
      Dobrze ze Uncharted nie wyszedł na xboxa bo prędzej obudowa by sie stopiła niż ta konsola wyświetliła taką grafikę
    • mikas2 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:29
      @tomasz_pl1989
      Czy ty jesteś jakieś dziecko.Pewnym wyznacznikiem grafiki w grach jest właśnie teraz "Killzone 2"i każdy producent chce czy nie chce musi sie do tego odnieśc
      Czyli stara sie zrobic jeszcze lepsza w miare swoich możliwości. Jakby tak nie było to dalej gry byłyby na poziomie PSx-a. Prosze tyko o troche wyobraźni
      Czy ma zamiar robic gorszą grafikę ? Zastanów sie
      Czy mu wyjdzie to nie wiadomo
    • cypisek.org Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:33
      @mikas2

nie daj się prowokować - zresztą popatrz na datę urodzenia Pana tomaszka... wink
      młody jest to patrzy na gry pod względem grafiki
    • tomasz_pl1989 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:35
      Ale Ty od razu wydałeś osąd ,ze gra będzie wyglądać lepiej od K2 ,mimo ze wielki G wiemy o grze. Z tekstami typu ''dziecko'' możesz obie darować, bo to tylko świadczy o Tobie.
      PS a propo tego wywiadu widzę ten serwis strasznie lubi gnoić PS3 bo nic nie wspomina o słowach które jeszcze wypowiedział a mianowicie o tym ze xbox ma problemy z wyświetlaniem tekstur, tak więc spokojnie drodzy parafianie gra ma wyjść dopiero za rok lub 2 więc wszystko będzie na tip top, tak mi sie przynajmniej wydaje.
    • martin1841 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:53
      @tomasz_pl1989
      Screeny nie kłamią ta gra już wygląda lepiej a do premiery jeszcze zostało. Ciesz się a nie gadaj głupot, Rage będzie na x360 i ps3 więc wszyscy wygrywamy.
      "obudowa by się stopiła"? Daj spokój, ja mam xboxa a ps3 złego słowa nie powiem. Piszesz jak fanboy.
    • mikas2 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 15:54
      @tomasz_pl1989
      Nie mówię że będzie wyglądac lepiej od "Killzone 2"
      Tylko ze każdy producent twórca gier chce zrobic zawsze cos lepszego niz jest obecnie na rynku czyli grafike także.Trzeba umieć czytać między wierszami przy takich wypowiedziach
      Wiesz dlaczego "Carmack" to powiedział bo po pierwszych testach na trzech platformach tylko PC-et i x360 trzymał odpowiedni poziom graficzny i szybkośc klatek 60. Ten sam efekt PS3 osiągneła przy 20-30 klatkach Teraz czeka ich ciężka praca bo musza coś zrobić aby PS3 jednak wyciągała te 60 FPS a równocześnie żeby to sie nie odbiło kosztem gorszej jakości na PC/x360
    • kauczuchowski Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:13
      Brawa dla mikas2 i panzgryzliwy - znaffcy wszystkiego co się rusza. Jesteście żałośni i wmawiajcie sobie dalej swoje chore urojenia.
    • sadzikkk Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:13
      moim zdaniem takie tematy jak ten czy inne "fjemotwórcze" powinny nie miec funkcji komentowania bo to co tu się dzieje to przekracza wszelkie wyobrażenia jak ludzie są płytcy i zapatrzeni w microsoft i sony. Sam mam konsole ps3 i niebawem psp zawsze grałem na PSkach i mi nie przychodzi do głowy by takie pierdoły pisac na temat xboxa czy tez na odwrót sąsiad ma x360 i raz ja do niego wpadam i raz on do mnie gramy w LBP a u niego w gyrosy na splicie i jakoś nie skaczemy sobie do gardeł ze on ma konsole z usa a ja z japonii on docenia ps3 za gry a ja xboxa za gry a nie za ilośc klatek na sekundę za turbo-hiper tekstury . Jak ktoś wygłasza takie flejmy to nie powinien się nazywac graczem.
    • cichoociemny Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:19
      Ja osobiście jestem za tym żeby obie wersje konsolowe były jak najbardziej do siebie podobne wtedy wszyscy jesteśmy wygrani i kropka.
      Dziwię się natomiast temu że taki Uncharted2 urósł do miana wręcz boga bo wielu z Was zachowuje się jakbyście ją czcili..Mam również nadzieję że jeśli jest taka dobra jak się o niej piszę to będzie to widać po wynikach sprzedaży a dlaczego część posiadaczy PS3 zapyta?Ponieważ Sony nie zarabia na samej konsoli lecz na grach właśnie!A tu już ilość ich sprzedanych ma kolosalne znaczenie i z tym nie ma co polemizować.
      Pozdrawiam.
    • kauczuchowski Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:24
      sadzikkk ma racje niech wpisy tego typu będą bez możliwości komentowania...
    • verminaard Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:27
      -->veryquiet

Jeśli szukasz dowodu źródłowego, to niestety pozostaje ci ogólna specyfikacja techniczna dostępna na necie. Z niej faktycznie wynika, że PS3 jest nieco mocniejsza, niż X360.

Jeśli czekasz na dowód namacalny, to musisz strzymać konie do ukazania się Uncharted 2. Nie sugerowałbym się ścigałkami.

Ogólnie mówiąc PS3 zacznie iść równo z X360 w przyszłym roku (może od tej gwiazdki), a za dwa lata wysunie się do przodu.

Żadna konsola obecnej generacji nie pociągnie stałych 60 klatek zaawansowanej grafiki w strzelance. Można oczywiście uzyskać taki wynik czasowo.

Vv
    • cienki_bolek_2 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:34
      Jest jak jest: multiplatformy lepiej wyglądają na X-a (czasem minimalnie a czasem wyraźnie). Przyczyny wyjaśniał j_uk_dev - prawdopodobnie najbardziej kompetentna osoba z wypowiadających się tutaj.

gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6252230,Killzone_2___zle_emocje.html

"Generalnie proces powstawania takiej gry ma początek w X360 i tam na ogół jest dopracowana w najdrobniejszych detalach. Port na PC nie jest zbyt skomplikowany zważywszy na podobieństwa w API. Jedyny problem, to optymizacja na różny hardware, ale zwykle większość deweloperów zaprzestaje na poziomie oferowanym przez DX i nie wnika w niski poziom, bo inaczej gry by jeszcze bardziej były opóźnione. To wada otwartej architektury niestety. Teraz znajdujemy się przy PS3. PS3 otrzymuję wersję z X'a. Na ogół zaczyna się od przeniesienia tytułu bezpośrednio zamieniając renderer i inne specyficzne dla platformy moduły silnika. Ponieważ część wizualna na ogół opracowana jest w oparciu o shadery, to to jest dokładnie kompatybilne również z PS3 ( przeczytać polecam o HLSL i Cg wink ). Co otrzymujemy na start po takim procesie? Grę, która nie korzysta z wielordzeniowości Cell'a, jest napisana według standardów Xboxa i/lub PC i generalnie performance jest tragiczny. To oczywiście dość abstrakcyjny przykład, bo większość firm posiada od dawna opracowane biblioteki, które po prostu są podmieniane w przypadku innej platformy i działa to nieźle z marszu. Gra pisana multiplatformowo już w założeniu ma tzw. transparentne interfejsy do różnych bibliotek. PS3 jednak często ma te biblioteki napisane dosyć słabo, bez wykorzystania potencjału Cella i ciągle skupiające się na GPU. I to główny powód, dla których PS3 cierpi najbardziej na multiplatformowych tytułach. Zdarzają się oczywiście perełki, ale te i tak pozostają daleko w tyle za tym co oferują tytuły exclusive."
    • tytacz Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 16:39
      @cichoociemny

"jeśli jest taka dobra jak się o niej piszę to będzie to widać po wynikach sprzedaży"

Tak, bo ilość=jakość. Te gry Team ICO to muszą być straszne szmiry, że się tak żałośnie sprzedały ;/.

Ja już wiem, że Uncharted 2 się nie sprzeda dobrze. Dobije może do 1,5mln i się skończy. Czym wytłumaczyć średnią sprzedaż exów na PS3? Nie wiem, ale wiem natomiast, że każdy kto twierdzi, że tylko dobre gry się świetnie sprzedają jest... niemądry smile.
    • franekk7 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:12
      Dokładnie Tykacz ;] ważne jest to że mamy dobre exy i tyle ;] Może i taki GoW3 też się sprzeda źle... i co z tego? skoro ta gra będzie najlepsza (wg mnie)
      Brawa też dla ID, robią pierwszą gre na ps3... i już mają takie problemy ;]
    • cichoociemny Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:17
      @tytacz:
      Zgodzę się z Tobą poza tym że"twierdzę że tylko dobre gry się sprzedają".Tak nie twierdzę ponieważ np.tak duża sprzedaż Halo też mnie dziwi.(tu akurat odwrotność)Tylko fakt faktem że exy na pleja powinny go sprzedawać.Dlatego Uncharted2 powinien pójść w 4-5mln sprzedanych sztuk...Zasługuje chyba na to.
    • tytacz Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:27
      @cichoociemny

Każdy wie, że się tak nie sprzeda. LBP miało promocję chyba przez calutki rok przed premierą i sprzedało się ledwo ponad 2 mln. Killzone 2 zapowiadane na grę, która pokaże moc PS3 (i zrobiła to) też nie radzi sobie jakoś zadowalająco.

Może przez to, że są to nowe marki? Taki wyrobiony już w bojach Snake poradził sobie rozchodząc się w świetnej ilości. Moim zdaniem dobrą sprzedaż czeka już tylko GT5 i na tym koniec. Ja tam się tylko cieszę, że Sony nie zraża się słabą sprzedażą i produkują kolejne produkcje dopieszczając je najlepiej jak się da.

PS. Sorry, że potraktował Cię trochę z góry smile.
    • maq00 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:30
      Teraz sprzedaż to pojęcie względne. Wiadomo jak jest czy to X czy PS jest coś takiego jak wymiana gier, wspólne kupno, itp. Nie każdy niestety chce mieć kopie gry na stałe, przejdzie i się wymienia, dlatego sprzedaży niema co brać pod uwagę zbytnio.
    • sadzikkk Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:33
      powiedzcie mi co takiego fajnego jest w cyferkach dotyczących sprzedaży? Polepszają wizerunek gry? Podciągają jej grywalnośc? Moze podciągają nawet grafikę która według niekotrych tutaj obecnych jest najważniejsza w grach ? A niech się nie sprzeda w milionach jakaś gra jeżeli mi się podoba to nie powinna mnie interesowac jej sprzedaż (to zostawmy ludziom od M$ i Sony) po co zawracac sobie głowę pierdołami. Sorry za Offtop
    • cypisek.org Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:39
      @tytacz
      killzone nie jest nową marką
    • cuban.connection Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:40
      "Może i taki GoW3 też się sprzeda źle... i co z tego?"

Jak to co z tego?! Kto będzie robić exclusivy na PS3 skoro później słabo się sprzedają?

Kto wyłoży $ 20-30mln na trzeciego Killzona, skoro pierwszy nawet nie dobił do 2mln egzemplarzy?

Ludzie nie kupują PS3 dla gier tylko dla taniego odtwarzacza filmow BR.

Stad fatalna sprzedaż gier, które miały "żondzić" smile
    • mihnu Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 17:43
      @sadzikkk cyferki gwarantuja to ze gra bedzie miala sequel ;]
    • maq00 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 18:08
      cuban.connection - ktoś już wyłożył bo Guerilla Games przybliżyło swoje plany wydawnicze z których wynika że pracują już nad KILLZONE 3 oraz Killzone: Liberation 2.
    • tomasz_pl1989 Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 18:18
      Widzę xmisie strasznie lubią podpierać sie ilością sprzedanych tytułów ,bo dobrze wiedzą ze na PS3 nie sprzedają sie tak dobrze, jakie to żałosne.
      ''Ludzie nie kupują PS3 dla gier tylko dla taniego odtwarzacza filmow BR'' podaj jakiś link mistrzu.
    • cichoociemny Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 18:54
      @tomasz_pl1989:
      Ot jaki wygodnywink
      Sam pokaż linka że tak nie jest...Bzdura i zwykłe czepialstwo.
      Odpocznij od kompa lepiej.
      Pozdrawiam
    • kistler Re: Rage działa lepiej na 360 31.07.09, 18:55
      www.gram.pl/news_8gngJ,20_60FPS_w_Rage_na_wszystkich_platformach.html

Rage będzie na WSZYSTKICH tak samo działał. Tylko że na obecnym PS3 to 20-30 klatek. Jednak w dniu premiery będzie wszędzie tyle samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka