julmar7 13.08.09, 17:53 Tuż obok w Yodobashi Camera, można spokojnie nabyć PS3, podobnie na Shinjuku. Większe sklepy mają jeszcze tego dużo na magazynie.Tak było kilka dni temu. Także PS3 nie jest wyprzedana w Tokyo, przynajmniej na razie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tap-chan Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 17:59 Dzięki za info. Wiadomo, że to nie jest tak, że PS3 jest wszędzie wyprzedane. Ale dotychczas nie było nigdzie wyprzedane, a to spora różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 18:17 Rok temu gdy kupowałem PS3, dostałem ją dopiero w 3 sklepie Tylko że wcześniej nie było takich kartek na szybach jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
tap-chan Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 18:20 Może szukałeś PS3 w 7-Eleven i Condomanii? Odpowiedz Link Zgłoś
makimura Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 18:54 Trochę to bez sensu. Do premiery PS3 Slim zostało jakby nie patrzeć jeszcze trochę czasu. Nawet jeśli zapowiedzą ten sprzęt w Kolonii to raczej do sklepów nie trafi z dnia na dzień. Brak PLAYSTATION 3 na kilka miesięcy przed ewentualną premierą nowej wersji? Czyli co? Pół roku w Japonii nie będzie można konsoli kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
sonyboy Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 20:18 Myślę że slim jest już rozsyłany po japońskich sklepach tyle że z embargo, które przestanie obowiązywać gdy zejdą zapasy starszej wersji. Swoją drogą wszyscy grzeją się na slima i wielu którzy PS3 jeszcze nie mają twierdzą że kupią ją dopiero gdy pojawi się odchudzona wersja. Zastanówcie się trochę. W slimie Sony obcięło 70% kosztów produkcji tego sprzętu, myślicie że będzie trzymał ten sam wysoki poziom co znacznie droższa w produkcji "gruba" wersja? Nie wydaje mi się. Na waszym miejscu brałbym grubaskę póki jest jeszcze dostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
trfan Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 20:18 PS3 SLIM może być już od września, bo raczej przed premierą Uncharted, zeby im zaraz sprzedaż skoczyła... np. ja mam zamiar w premierę Uncharted kupić ps3. Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 20:48 @sonyboy Ja też nie bardzo wiem czemu jest taka ekscytacja PS3 Slim. @tap-chan Zapomniałeś dopisać Uniqlo Odpowiedz Link Zgłoś
hill.01 Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 20:58 @sonyboy zaznajom się może ze zjawiskiem spadku cen podzespołów elektronicznych. Tak, także tych, z których buduje się PS3. Bo, wbrew głoszonym tu opiniom, PS3 nie została podarowana Ziemianom przez przybyszów z Alfa Centauri i nie jest żadnym boskim artefaktem, jeno kawałkiem plastiku i krzemu. Więc czekanie na slima jest bardzo, bardzo sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Re: PS3 towarem deficytowym? 13.08.09, 22:14 @hill.01 To wszystko pięknie co napisałeś tylko że tak jakoś mało faktów a więcej fantastyki dla szkół podstawowych. Cena jak ćwierkają wróble ma być około 300 euro, a że będzie mniejsza? Ja konsolą nie rzucam w dal, tylko gram. Także "wisi" mi ten lifting. Odpowiedz Link Zgłoś