julmar7 17.08.09, 19:14 zazwyczaj tak jest że bardzo długa tasiemcowa produkcja okazuje się dużym rozczarowaniem. Oby w tym przypadku było inaczej, Alan zapowiada się "smakowicie" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasylhh Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:19 Zgadzam sie z przedmowca. Podobna sytuacja byla z Too Human, ile oni tam to robili 10-11 lat? I co wyszlo? Strasznie przecietna gra....ktorej maksymalne oceny to 8. Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:21 Jest ukonczony, ale bedziemy go szlifowac. Jak dla mnie to znaczy, ze nie jest ukonczony O jakosc sie nie martwie. To bedzie dobra gra. Gorzej z nadmiernie rozdetymi oczekiwaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
julmar7 Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:39 @powercontrols A może rozdęty przerost formy nad treścią? Po tylu latach czekania, każdy ma jakieś oczekiwania wobec takiej produkcji, to chyba nie powinno nikogo dziwić. Nie wierzę że będzie to cud gra, mam nadzieję że będzie to gra warta wydania na nią pieniędzy z mojego "rozdętego" portfela Odpowiedz Link Zgłoś
wujahimen Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:41 A ja wierze, ze bedzie to gra na conajmniej 8+.. Tworcy MaxPeyna nie zawioda z tego co bylo widac po trailerach Odpowiedz Link Zgłoś
ribel_pl Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:42 www.eurogamer.net/videos/presentation-alan-wake-exclusive Odpowiedz Link Zgłoś
michal999-live Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:43 Ja się nie obawiam studio które zrobiło najlepsza grę ever czyli Max Payne napewno podoła i Alan będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
tartaq_polygamista Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 19:56 albo skończony albo szlifujemy. nie można być trochę w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
kondy.pl Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 20:07 ribel_pl Świetny trailer - dzięki. Ja się już nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
nuno25 Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 20:23 Nie mogę się doczekać;] To jest jedyny tytuł na który czekam. Podoba mi się gameplay, grafika, bohater wszystko jest ok. Poza tym to Remedy Odpowiedz Link Zgłoś
twilitekid Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 20:55 "albo skończony albo szlifujemy. nie można być trochę w ciąży." Jak widac nigdy nie pracowałeś nad projektem informatycznym. Zawsze tak jest, że najpierw się kończy to, co było w założeniach, a później projekt przechodzi w faze testowania. To normalne. Tak wygląda cykl zycia oprogramowania. Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 21:46 i doobrze niech doszlifują. ważne żeby beta testerzy nie pracowali 3 dni, tylko kilka miesięcy. To zagwarantuje dobry i w pełni ukonczony produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 21:51 Niech szlifują , ma śmigać bezbłędnie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_automator Re: Alan Wake jest ukończony 17.08.09, 22:11 Jeśli AW jest ukończony to chyba tylko jeśli chodzi o mechanikę gry. Słabe modele postaci i wszechobecny screen tearing - tak, zdecydowanie jest co poprawiać przez te pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Re: Alan Wake jest ukończony 18.08.09, 00:12 @wasylhh: ocena "8" oznacza dla Ciebie grę przeciętną? Hmm, dziwne, myślałem, że "przeciętna" produkcja zasługuje najwyżej na 5-6... A co do czekania - zobaczymy co wyjdzie z Duke Nukem FOREVER @twilitekid: tartaq ma chyba jednak rację. "Koniec" oznacza koniec, a nie "koniec + coś tam jeszcze". Produkt skończony to produkt, który nadaje się do wytłoczenia i sprzedaży, to chyba jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
twilitekid Re: Alan Wake jest ukończony 18.08.09, 00:16 "Produkt skończony to produkt, który nadaje się do wytłoczenia i sprzedaży, to chyba jasne?" No właśnie nie. Poczytaj sobie o tym, jakie etapy przechodzi produkt IT nim trafi do sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubc Re: Alan Wake jest ukończony 18.08.09, 01:12 ciekawe ile przez ten czas tak naprawdę pracowali a ile przeleżeli Odpowiedz Link Zgłoś
hollowone Re: Alan Wake jest ukończony 18.08.09, 16:01 remedy to firma z historią przeciągania developmentu. Max Payne powstawal też tak od połowy lat 90tych. Odpowiedz Link Zgłoś
crinos_pl Re: Alan Wake jest ukończony 18.08.09, 17:11 @twilitekid: nie rozumiemy się. Ja się nie skupiam na tym jakie etapy przechodzi produkt IT, tylko na znaczeniu słowa "ukończony". Jak coś ukończyłeś, to tam już nie ma nic do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś