Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Heavy Rain

• dyrektor90 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:15
      shadowriver - tym stwierdzeniem chciałem pokazać iż nie jestem fanboyem i uważam iz obie gry są dobre - a porównania ludzi są bez sensu jak to nazwałeś (w przenośni) - HR to interaktywny Thriler trzymający w napięciu i posiadający wiele różnych wyjść nawet 5 na akcje. A Alan Wake to normalny shooter z filmową fabułą nie wprowadzający nic nowego w przeciwieństwie do HR - ale AW za to posiada wspaniały klimat i grafikę (dla mnie sie nie liczy ale ludzie porównują). Kupie to i to, ale już jestem pewien lepszej zabawy (ogladania?) HR.
    • kane0441 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:16
      Z tego co widziałem, to polega na wciskaniu klawiszy które zasugeruje gra. Chciał bym już jakieś demo.
    • skw.arek [...] 19.08.09, 17:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tytacz Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:19
      @wujahimen Ty udajesz czy na serio piszesz?

Ta gra to "duchowy spadkobierca" Fahrenheita. Gry, w której NIE było zagadek, gdzie QTE było INTEGRALNĄ częścią gry i chodziło tylko o FILMOWOŚĆ całej akcji. FAHRENHEIT był FILMEM INTERAKTYWNYM i HR też nim będzie. Proste, nie podoba Ci się to nie kupuj.

Ja na grę bardzo czekam. Indigo było świetne smile.
    • rogalik13 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:19
      W końcu to pierwsza gra tego typu na 7G z taką grafiką !
    • nemesisxian Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:20
      *zbiera szczekę z podłogi*

Robi wrażenie! Super wykorzystanie sixaxisa. Ciekaw jestem, co by się stało gdyby puścić L1 i R1, czy by 'Punk' strzelił i gameover, czy może doszłoby odrazu do szamotaniny? Ehhh multum możliwości...
    • dyrektor90 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:24
      wujahimen - nie słyszałeś chłopcze o pojęciu "przypuszczenia"? Dla twojej świadomosci są także filmy na YT, GT itp. które pokazują system rozgrywki. A teraz spokojnie swoim fachowym okiem xmisia spójrz ze AW to shooter a HR interaktywny film - a teraz zastanów się co może bardziej trzymać w napięciu?
      PS>AW tak samo jak HR chętnie ukonczę ale nie moge już patrzeć na te żałosne komentarze fanboyów połączone z okrzykami "neo-kid".
    • nemesisxian Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:24
      Ehh ten brak edita.

Podobnie, jak koledze wyżej HR przypomina mi w pewnym stopniu Shenmue. Zakładam, że w HR nie będzie aż takiej swobody, ale jakiejś inspiracji, czyteż duchowego naśladownictwa można się doszukać.
    • werty101 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:28
      Każdy kto nie może się już doczekać tej gry a nie grał jeszcze w Fahrenheita. Powinien to zrobić. suspicious Gra jest świetna czujesz się jak w interaktywnym filmie, z tego co widzę ta będzie jeszcze lepsza.

@wujahimen
      "I wlasnie to mi nie pasi. Chce filmu to ide do kina, wyporzyczam dvd"
      Mimo że grając czujesz się jak byś brał udział w filmie to nadal jest gra, a wszystko co się dzieje zależy od gracza. Film możesz oglądać bez martwienia się o to czy główny bohater przez ciebie nie zginie. tongue_out
    • ber18 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:28
      Shenmue III to by była wielka gra dla niej kupiłbym każdą konsolę nawet Wii jeżeli tylko na nie by wychodziła.
    • kjurowiec Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:29
      Moze sie czepiam ale skoro akcja toczy sie U.S.A i bohaterowie sa amerykancami to nie powinnni oni wygladac jak Francuzi (charakterystyczne rysy twarzy). Naprawde az kluje to po oczach.
    • julmar7 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:31
      Naprawdę nie wiem czym się tak "podniecacie" Nic specjalnego tam nie widać, grafika taka sobie, teksturki też nie najlepsze. Chyba nie graliście na Sega mega drive, tam wszystko jest ładne i super grywalność, nie trzeba czekać na nowe gry po parę lat. Ten cały xbox7 i playstation19 to przeżytekwink

Skaczecie sobie do oczu za gry których jeszcze nie ma na rynku, ba niektórzy piszą tak jakby już grali w Alana czy HR! Że już o GT5 i FM3 nie wspomnę.
    • wujahimen Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:33
      dyrol "nie słyszałeś chłopcze o pojęciu "przypuszczenia"?"
      Nie napisales nigdzie "przypuszczam iz" tylko z grubej rury stwierdziles kochasiukiss
      Nastepnym razem postaraj sie bardziej szczegółowo tworzyc zdania mysiu pysiu
    • ber18 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:36
      jedna z wcześniej pokazanych postaci wyglądała jak koleś z archiwum X więc na pewno postacie będą zróżnicowane zresztą grę robią Francuzi. Lepsza francuska dziewczyna niż amerykańskie burgergirls więc niech wzorują się na francuskich modelach postaci.
    • ps3ciota Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:36
      Nie wiem czemu, ale to cos - nie moge nazwac tego gra - mnie sie nie podoba wcale. Grafika pokazywana na screenach a to co widzimy to dwie rozne produkcje. Zapowiada sie srednio i pewnie tez tak sie sprzeda. Kupie na allegro po tym jak juz ja wy przejdziecie w jeden dzien
    • werty101 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:36
      @tytacz
      "Ta gra to "duchowy spadkobierca" Fahrenheita. Gry, w której NIE było zagadek"
      No a śledztwo policyjne mające na celu doatarcie do zabójcy? Zbieranie i dopasowywanie dowodów? Tworzenie portretu pamięciowego? Szukanie zagubionej książki w chińskiej bibliotece? przeglądanie akt policyjnych w podziemiach? Może nie było ich za dużo ale były.
    • ps3ciota Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:42
      werty a bylo podnies przedmiot->polacz z innym->uzyj ??
      NIE i jak tutaj nie bedzie, to bedzie kiszka
    • skw.arek Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:44
      No ale w HR niby kładziony jest nacisk na realizm a postacie w większości faktycznie wyglądają jak żabojady. Zdaję sobie oczywiście sprawę że to zwykłe czepialstwo ale jednak diabeł tkwi w szczegółach. Więc akurat tutaj zgadam się z użytkownikiem kjurowiec. Oby to była jedyna "wada" tej gry ;D
    • ps3ciota Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:47
      Wada tej gry jest to, ze to nie gra tylko film big_grin
    • bigdaddyyciota [...] 19.08.09, 17:48
    • wujahimen Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:49
      Czy moderacja nie moze zbanowac kilku niedorozwojow, ktorych ponosi? (bigdaddyyciote, ps3ciote i tego co mnie obraza skwarek)? do reszty nic nie mam bo pisza na jako takim poziomie
    • tytacz Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:50
      werty101 mózgu w Fahrenheicie użyłem tylko raz. W bibliotece. Całą resztę gry tylko patrzyłem na to co się dzieje na ekranie big_grin.
    • cypisek.org Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:50
      Bardzo ładna gra - trzeba to uczciwie przyznać.

może w końcu zbiorę się i spróbuję wytrwać w Farrenheit przynajmniej 10 minut...
      może okaże się że i na HR nabiorę chęci smile

btw.
      tak sobie czytam te yntelygentne komentarze niektórych plejacyków i aż zaczynam im po prostu szczerze współczuć...
    • bigdaddyyciota [...] 19.08.09, 17:51
    • werty101 Re: Rozgrywka: Heavy Rain 19.08.09, 17:53
      @ps3ciota
      Nie wiem czy tu tak będzie czy nie ale w Fahrenheit można było podnosić przedmioty. Jak twoja ex żona przyszła trzeba było przynieść pudło, w mieszkaniu policjantki (nie pamiętam imienia) wyciągnąć kieliszki z szafki, ukryć nóż z miejsca zbrodni, włożyć do pralki zakrwawioną koszulę kiedy gliniarz pukał do drzwi, ukryć wycinek z papieru bankowego, nasiona dla ptaków, piłkę do kosza, yoyo i pełno innych rzeczy które można było podnieść i użyć. Większość przedmiotów używało się na miejscu typu mleko w lodówce, butelka whiskey czy automat do kawy to nie jest gra w której pakujesz przedmioty do kieszeni i używasz w różnych sytuacjach jak w Monkey Island.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka