Dodaj do ulubionych

GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C

24.08.09, 17:40
Dałem SS3, nie wiem czemu big_grin
Obserwuj wątek
    • griveus Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 17:42
      Kotor 3 i nic innego big_grin
    • Gość: mk GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.broker.com.pl 24.08.09, 17:45
      Trzeci Baldur nie ma sensu. Przecież ta historia się zakończyła za sprawą Trąbala. Jedyne co pozostaje to zacząć jakąś nową historię osadzoną w tym świecie. Ale te nowe historie osadzone w tym świecie opowiadają Neverwintery i niezliczone dodatki do nich, więc? Jak wy sobie wyobrażacie tego nowego Baldura?
    • Gość: kpt_wlodzimierz Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: 80.87.34.* 24.08.09, 17:46
      Homeworld3 !!
      Zresztą, raz na jakiś czas da się słyszeć pogłoski, że powstaje...

Byłoby pięknie wink
    • hoodinski Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 17:47
      System Shock 3- kaman. Dwojka byla niesamowita!
    • Gość: xvix Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.static.xcore.pl 24.08.09, 17:48
      Baldur's Gate 3 chociarz przyznam ze nie gralem w zadna z tych gier uncertain ale najnormalniejsza mi sie wydaje
    • Gość: Baldur's gate 3 Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.tvkstella.pl 24.08.09, 17:48
      "Napiłbym się krzepkiego, krasnoludzkiego trunku!"
    • tpiat Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 17:49
      Tylko i wyłącznie H3, zwłaszcza, że pozostałe gry mają swoje "swego rodzaju" kontynuacje (SW: TOR, Dragon Age, Bioshock 2), a nowej gry na miarę H3 ani widu ani słychu.
    • pankracyk Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:03
      Oczywiście że System Shock 3! Dwójka była bezbłędna, do tego jej duchowy spadkobierca Bioshock miażdży... GO SHODAN GO!
    • Gość: OldSkull Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:06
      Shodan (wróć)

Wybór ciężki - Homeworld doceniam, ale odrzucam, gdyż nie jest to gra całkiem dla mnie (chociaż fabuła jedynki kojarzy mi sie z Battlestar Galactica, dwojki nie grałem). KoTORa bym sobie zagrał... ale najpierw drugiego, w którym spieprzyli coś i mi się wiesza przy starcie, a sterowników zmienić nie mogę. Wreszce Baldur: chętnie bym przywitał kolejna część, ale... "trąbal" był już zwykłą sieczką, więc kolejna część mogła by jeszcze gorzej wypaść (np. Neverwinter był słaby graficznie i był zbytnio nawalanką). Natomiast Icewind, którego bardziej bym oczekiwał, nie wszedł do DMa.
      SPOILER
      Koniec końców zostaje SS3 (ew. remake SS1) - ponowne spotkanie z Shodan (czemu nie, w końcu znamy zakończenie SS2 z wcieleniem sie jej w ciało ocalałej osoby). Nie można też zapomnieć o znakomitym "replayability" - można grać 3 razy za kazdym razem inną klasą (lub mieszając klasy) i za każdym razem będzie strasznie i nieco inaczej. A Klimat (przez duże K) jest tak gęsty, że dało by się go kroić nożem.
    • twoes Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:15
      jak do tej pory pierwsza grupa, gdzie mialem sie nad czym zastanawiac... jednak wybieram System Shock 3 (bralem pod uwage jeszcze KOTOR'a 3)! SS2 to jedna z najlepszych gier w jakie do tej pory gralem - idealny miks tego, co w grach lubie najbardziej, czyli elementow survival-horroru, rpg, przygodowki i pierwszoosobowej strzelanki zarazem, wszystko to w sosie hard sci-fi, doprawione swietna fabula i doskonalym klimatem... do dzis pamietam niektore sceny, jakbym gral w nia wczoraj smile
    • szklanka_herbaty Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:15
      Baldur 3 nie powstanie, bo prawa początkowo należące do twórców rozeszły się po 3 czy 4 nawet firmach i nikt reszcie nie pozwoli wyrwać swojego kawałka ... mój głos na HW3, bo HW jest dla mnie po prostu genialnym kosmicznym RTSem o niebo lepszym nawet niż jego "duchowy następca" czyli SOASE (Sins Of A Solar Empire).

BG 3 jako takie było tworzone już, ba! było prawie gotowe (swoją drogą o tym pewnie też napiszę u siebie niebawem), ale ostatecznie prawa się rozeszły. Teraz byli twórcy BG3 tworzą MODA do NWN2, który będzie mieć właśnie napisaną dla BG3 fabułę niemal w 100% zgodną z oryginałem z prawdziwego BG3.
    • Gość: el Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: 212.76.37.* 24.08.09, 18:18
      kogo obchodzi czy bg3 powstanie czy nie. ja bym CHCIAŁ zeby powstalo i dlatego na to glosuje.
      chociaz walka z kotorem pewnie bedzie ostra, to wolę Minsc'a (nie MINSKA !!! to nie miasto) i ekipę.
    • kds71 Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:19
      @OldSkull: Mi się udało kilka dni temu odpalić po ciężkich bojach Kotora 2 na 64-bitowej Viście. Musiałem w tym celu ręcznie wyedytować plik konfiguracyjny (nie wolno uruchamiać automatycznego konfiguratora, który jest z grą - on coś psuje) oraz uruchomić grę w trybie zgodności. Nie pamiętam teraz, czy to było wszystko co zrobiłem, ale ostatecznie się udało - nie poddawaj się smile
    • Gość: Ghoel Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 18:27
      Głosuję na Homeworld 3, chociaż część 2 fabularnie była do ... bardzko kiepska była.
    • Gość: robotwithinme Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.09, 18:30
      Zaraz mnie ktoś zlinczuje, ale... Zadna z tych gier mi się nie podobała, żadna! Wszystkie są jednakowo do kitu -BG to irytująca gra, KOTOR to zaledwie cień BG i w dodatku z dennym systemem walki. Homeworld był po prostu kiepski i tylko System Shock w moim mniemaniu nadawał się do grania(chociaż z trudem). Więc głos na niego, bo następna częśc pewnie byłaby lepsza.
    • Gość: darth Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:31
      Saga BG jest skończona .Nie chce żeby z niej zrobili serie tak jak np. FF.Nie i jeszcze raz nie .Głosowałem na Kotora
    • Gość: predi Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C IP: *.chello.pl 24.08.09, 18:34
      KOTOR. Zresztą po wydaniu TORA prawdopodobne, że wezmą się za trójeczkę. Nawet gdyby TOR okazał się klapą...
    • krusty84 Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:35
      Ghoel - H2 miał doskonalą fabułę i klimat odwołujący się do dzieł Herberta. Więc nie wiem jak można pisać takie bzdury.
    • szklanka_herbaty Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 18:47
      @ robotwithinme:

BG było irytujące ? Mogło być irytujące, jeśli się źle dobrało drużynę i nie rozumiało własnego błędu w tym doborze. Mogło być też irytujące, jeśli nie potrafiło się czytać ze zrozumieniem, bo czytania tam miejscami było sporo. Ale do k.wy nędzy jak gra, która fabularnie wielokrotnie była porównywana do topowych książek może być irytująca? ... druga część faktycznie nie była już tak dobra, ale i tak też nie ma się czego uczepić.

Natomiast wtrącając się do dyskusji nad fabułą HW ... cóż, czasy singlowych gier kończą się powoli (chociaż to faktycznie dość dłuuuuga agonia big_grin) i trzeba albo stawiać na sieć, albo jakoś inaczej rozbudować grę w kierunku online. Dla mnie osobiście HW byłoby świetną grą (w sensie: świetnie świeżą i innowacyjną do pewnego stopnia) gdyby:

1. Wprowadzono poprawione i rozbudowane multi, a tym multi dodano "zajmowalne" planety wzorem gry Haegemonia (ale z mniejszym znaczeniem produkcyjnym itd, a większym ekonomicznym), albo jakieś zróżnicowanie (inne niż 2 nacje do wyboru i już, na przykład jeden gracz ma planetę i musi jej bronić, a inni mają więcej jednostek, ale nie mają planety bla bla bla i tak dalej, nie moja działka a twórców big_grin)

LUB 2. Wprowadzić mapę wszechświata podobną chociażby do fazy kosmicznej ze SPORE (bo ten element mnie tam bardzo miło zaskoczył) i dodać możliwość nieliniowego rozwoju z zachowaniem mimo to fabuły (co może być trudne do zrealizowania, ale warto podjąć wyzwanie).
    • krusty84 Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 19:05
      @szklanka_herbaty
      2-Nie można zbudować bardzo dobrej fabularnie gry be liniowości, coś za coś, wszelkie pośrednie rozwiązania nie dają rady. Co z tego ze dostaniesz mapę galaktyki i wybór celu skoro między fabularnymi misjami będą misja generowane losowo. Dzisiejsza technologia nie pozwala stworzyć dobrego rozwiązania tego problemu.

1-Stanowcze NIE bo zajmowanie planet w Hegemonii czy Conquest jest bardzo uproszczone i nijak się nie nadaje do świata H, gdzie każdy obiekt ma swoją skalę, jakich rozmiarów musiała by być planeta i struktura by to pasowało.
    • ender140 Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 19:20
      no i wygra baldur. bo glosy przeciwko niemu rozloza sie na kotora i system shocka.
    • gyenia Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 19:28
      Zdecydowanie Homeworld, bo nie grałem w KOTORa, ale zamierzam to nadrobić tej jesieni.
    • dreadwock Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 20:27
      Mimo,że jestem zapalonym RPG-owcem (nie tylko komputerowym), to mój głos poszedł na SS3. Kto grał w 1 i 2, ten zrozumie dlaczego.
    • bosman_plama Re: GameCorner Deathmatch XVI - Grupa C 24.08.09, 20:51
      KotOR oczywiście, bo seria wciąż jest niedokończonasad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka