niko12131 25.08.09, 10:30 komandos z pod innego studia niż eidos nie kupuje tego pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wincenty okoń Będzie nowa część Commandos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 10:31 Grafika 3D nigdy nie będzie tak dokładna jak 2D. W 2D możesz miliardy detali namalować a w 3D masz tylko tekstury i ograniczenia w postaci polygonów i mocy przerobowej karty graficznej. Dlatego grafika starej Twierdzy krzyżowiec zawsze bedzie ładniejsza niż jakiejś nowości. Ale jak każdy kij ma dwa końce to trzeba przyznać że grafika 3D jest bardziej efektywna. Commandos powinien zostać w 2D. tak samo jak strategie. 2D jest bardziej przejrzyste i wyraźniejsze no i ma malutkie wymagania. Tak samo przygodówki. Te ręcznie rysowane 2D zawsze bedą 100 razy lepsze niz 3d rendering. Grafiki z Discworld 2 czy Broken Swordów do tej pory nic nie pobilo Odpowiedz Link Zgłoś
mikiel123 Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 10:31 Gdyby była choć w połowie tak dobra jak 2 albo 1 byłbym bardzo mile zaskoczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wincenty okoń Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 10:32 @niko121 To Hiszpańskie Pyro zrobił Commandosa . Eidios go tylko wydał !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hezron Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 10:36 @ wincenty koń racja A Commandos pamiętam, zwłaszcza dwójka to jedna z najlepszych gier w historii pamiętam całe noce spędzane nad tym tytułem... Naprawdę genialna gierka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.sqy-bng-012.adsl.virginmedia.net 25.08.09, 10:56 heheheheh, popatrzyli na screeny z Diablo III i nagle uświadomili sobie, że D2 nie umarło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlo Re: Będzie nowa część Commandos IP: 89.171.100.* 25.08.09, 11:04 wincenty okoń -> Wbrew pozorom scenografie w 2D Commandosach to były pre renderowane trójwymiarowe sceny, a nie namalowane obrazki. Wiadomo, że miały dużo więcej detali dzięki temu, ale nadal to "tylko tekstury i ograniczenia w postaci polygonów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolf Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.one.pl 25.08.09, 11:06 @wincenty okoń "Grafika 3D nigdy nie będzie tak dokładna jak 2D. (...) Dlatego grafika starej Twierdzy krzyżowiec zawsze bedzie ładniejsza niż jakiejś nowości." a widziałeś Anno 1404?? Odpowiedz Link Zgłoś
devdd Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 11:12 seawolf, ja widzialem? i co? to samo w 2D wymagaloby 10x slabszego kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seawolf Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.one.pl 25.08.09, 11:21 @devdd co nie zmienia faktu, że grafika w anno jest ładniejsza niż w krzyżowcu... Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 11:24 Te peany wygłaszane na cześć 2D są jak dla mnie przesadzone. Anno 1404 mogłoby być w 2D, ale... no właśnie, byłoby w 2D, czyli byłoby płaskie. Ja tam wypowiedź Pyro rozumiem tak, że jeśli już zrobią Commandosów, to będą w 3D, ale ze sztywnym rzutem izometrycznym, czyli osiągną takie pół-2D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.09, 11:30 Nowy commandos - super. Żeby tylko poziom trudności był taki jak w pierwszej części to będzie ok. Pamiętam jak grałem w tę serię i przeżyłem ogromne rozczarowanie, tym że druga część nawet na najwyższym poziomie nie jest tak trudna jak "jedynka" na średnim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.broker.com.pl 25.08.09, 11:31 HURA! HURA! HURA HURA HURA!! Odpowiedz Link Zgłoś
bialygolabek Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 11:40 Grafika 2D ma swój niezaprzeczalny urok i są tytuły w których sprawdza się najlepiej. Np. seria Panzer General czy inne strategie heksowe. A co do Anno: fakt, grafika jest piękna ale bardzo zbliżony efekt można uzyskać w 2D. A wymagania tej gry co do grafiki są potworne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drake Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 12:11 3 dobre wieści w jednym Newsie - Commandos wraca - jego pierwowzorem będzie 2 - i wracają do korzeni rezygnując z FPP Wyobrażam to sobie jak Company of Heroes albo Diablo 3 czyli rzut z góry ale z poprawioną grafiką, już niemoge się doczekać pierwszych konkretnych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
pstek1337 Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 12:14 Dobre! Pamiętam jak za gó...arza u kuzyna grałem w Comandos'a (tą pierwszą część) była świetna, a te szfeje (jak mówił mój ojciec) powalały mnie na ziemie tym swoim "HAL! HALT! Astaalesta! ALARM, ALARM!" Tylko że przeszedłem wszystkie części i ta ostatnia (strike force) była ciekawa, ale wymagania gry... Cóż mam nadzieje że zrobią równie dobrą jak te pierwsze części. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mayday Re: Będzie nowa część Commandos IP: 83.238.201.* 25.08.09, 12:54 to sie chwali, świetna seria Odpowiedz Link Zgłoś
ausir Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 13:03 A jednak nie: polygamia.pl/Polygamia/1,101109,6962393,Nowej_czesci_Commandos_jednak_nie_ma_w_planach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Będzie nowa część Commandos IP: 89.108.220.* 25.08.09, 13:25 Fajnie by było zagrać sobie w nowe Jagged Alliance Commandos i JA to jedne z najciekawszych gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.2-0.pl 25.08.09, 17:48 Czy są tutaj jakieś dinozaury pamiętające jeszcze chwalebną stronę: "Commandos Center"? Czy nie ma? Ach! To był czasy, aż łezka się w oku kręci. Widząc zwiastun "Commandos 2: Men of Courage" zakochałem się w tej grze od pierwszego wejrzenia. To było naprawdę coś, jak na tamte lata! Niestety od części drugiej, seria pikowała. A to co zrobili z "Commandos: Strike Force" woła o pomstę do nieba! To tak, jakby z kolejnej odsłony "Max Payne'a" zrobić grę oparta na wyścigach samochodowych! Bieda, bieda, bieda! Pyro jest skończone, samo strzeliło sobie samobójczego gola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.09, 17:52 Pamiętam za szczenięcych lat kiedy pogrywałem w pierwszego Commandosa... I ukazały się zapowiedzi dwójki... I trzeba było czekać na nią tyle co na diablo 2 czyli te masakryczne 'parę' lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Będzie nowa część Commandos 25.08.09, 20:36 Dammit... nie zdążyłem się nawet ucieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Będzie nowa część Commandos IP: *.zicom.pl 26.08.09, 11:28 1 byla genialna, 2 bardzo dobra. Ale ta gra dostarczala wrazen. Podplynac pontonem, wysadzic jakas tame Odpowiedz Link Zgłoś