Dodaj do ulubionych

Półka wstydu AD 2009

07.09.09, 10:34
wez sie za ME, bo z tych bedzie wmiare krotkie wink nie wiem tylko jak z dlugoscia PP. A na koniec l4d bo to jednak multi ;p chwile zajmie zanim zaczniesz kogos mordowac ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: Skie Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.aster.pl 07.09.09, 10:40
      Empire: Total War - po tygodniu grania zaczęły się zwiechy i wywalanie z gry, dalem grze koleją szanse po n-łatkach i kilku miesiącach - wtedy zupelnie przestała się uruchamiać. I stoi sobie, moze za rok pogram?
    • bosman_plama Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 10:42
      A ja myślałem, że "półka wstydu" będzie o grach, do których się nie przyznajemy, a i tak w nie gramywink.
    • Gość: cube Półka wstydu AD 2009 IP: *.strazgraniczna.pl 07.09.09, 10:44
      we fragmencie o mirror's edge jest drobny błąd.

w moim przypadku co druga gra kończy sie jedynie kilkuminutowym zagraniem, a potem nie ma już powrotu i nie chodzi o brak czasu.

prince of persia skończyłem, mirror's edge już nie i nie ciągnie mnie do powrotu. nowe anno też mi nie podeszlo, ostatni settlersi też niestety nie. w nowego wolfa nawet nie zagram bo już widzę że to nie dla mnie, a być może warto...

za dużo gierek wychodzi. ciągle coś nowego. nie można skupić się nad jedną pozycją, bo wychodzi coś nowego.

i tak np. modern warfare 2 dla mnie wychodzi zdecydowanie za wcześnie. tłukę MW namiętnie i naprawde nie widzę potrzeby na nową część. jestem przekonany że jak wyjdzie mw2 to się przerzucę, mw1 odejdzie w kąt a to bedzie wielka strata
    • zycie_is_simple Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 10:45
      Battlestations pacyfic
      necrovision
      call of juarez
      S.T.A.L.K.E.R
      Sacred 2:fallen angel
      BIOSHOCK
      Wathammer: Mark of chaos złota edycja
      Redorchestra

ale to się zmieni bo w tym miesiącu kupuję nowy PC smile
    • Gość: Kefir Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 10:46
      Jako że przeszedłem i MGS4 i najnowszego PoPa to Radku proponuję Ci te dwie gry na pierwszy ogień. Obie są specyficzne, ale skoro spodobały Ci się wersje priev to znaczy, że spodobają Ci się pełne big_grin imho warto
      Tak samo przeszedłem Residenta 5 w coopie. Było świetnie. Tak świetnie, że nie chce mi się tego przechodzić drugi raz samemu smile
    • hoodinski Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 10:54
      Nie jestem pewien, czy dobrze zakwalifikuje, jako dobre giery (obejrzalem tylko troche trailerow i przygladalem sie jak znajomy gra w pracy), ale w moim wypadku na polce wstydu wyladowalyby Men of War i Anno 1404 (i ten drugi tytul raczej abstrakcyjnie "laduje" bo ciagle mam w planach jego zakup).
    • simplex Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 10:54
      Półka wstydu: "The Shelf of Shame" big_grin
    • Gość: remigiusz Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:15
      GTA 4, mimo świetnych recenzji żałuje, że ją kupiłem. Nuda, prymitywny humor, nie widzę tam gameplayu. Leży sobie na półce jako ciekawostka.
    • Gość: zaopatrzony_czesła Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.wmdata.fi 07.09.09, 11:16
      COD Moder Warfare 2
      Dragon Age
      Bioshock 2
      Leżą u mnie już od wakacji i jakoś nie mogę sie za nie zabrać smile
    • Gość: alien000 Re: Półka wstydu AD 2009 IP: 83.1.46.* 07.09.09, 11:17
      Na mojej jest Ojciec Chrzestny, Need for Speed Underground II (tzn. grałem trochę kiedyś, ale jakoś przestałem i nie dokończyłem), Wizardry VII, Alone in the Dark(stare).
    • barton33 Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 11:31
      U mnie to klasyki:
      GTA-Vice City
      Deus Ex
      Plancape
    • brum75 Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 11:33
      Moja półka jest wirtualna, w postaci listy przeszukiwania okazji na Allegro smile
      Diablo 2
      Neverwinter Nights 2
      Bioshock
      Fallout 3
      Stalker (oba)

Na szczęscie z półki spadło już CoD4 i Oblivion. Idzie jesień, jest szansa że w coś się zagra.
      Tylko we wrześniu wyrównam saldo po urlopie smile i od października zaczynam zakupy... Najpierw: nowa grafa.
    • Gość: obwieś Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.chello.pl 07.09.09, 11:47
      Z nowszych - Bioshock, GTA IV, NFS Most Wanted (w przypadku którego, o zgrozo, nie wyciągnąłem nawet płytki z pudełka), Quake IV. Z tych trochę starszych - Ishar 3, Little Big Adventure 2 i Shenmue na Dreamcasta.
    • Gość: gusti Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.cyf.gov.pl 07.09.09, 11:50
      @remigiusz
      Jak zwykle musiał się znaleźć koleś, który nie zrozumiał/nie czytał tekstu. Chodzi o gry które kupiliśmy i mieliśmy (wielką) ochotę w nie zagrać, ale jakoś się nie udaje (dotąd). Gier, które kupiliśmy, a okazały się gniotami (wbrew wszelkim przypuszczeniom) w i leżą zakurzone na półce na pewno było by więcej.

Wracając do tematu. W moim przypadku takim tytułem byłby klasyk: Mass Effect.

PS.
      @zaopatrzony_czesła
      Jakim cudem na Twojej półce wstydu leży Bioshock 2? Czybym przegapił jego premierę? Wiem że jest poniedziałek i może nie obudziłem się jeszcze z weekendowego snu, ale coś mi tu nie gra.
    • simplex Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 12:00
      "Bioshock 2"

Pożyczyłbys mi przy okazji CoD Modern Warfare 2 i Assassins's Creed 2?

Na mojej półce wstydu od niedawna lezy Mass Effect.
    • miszaquis Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 12:10
      wstyd się przyznać, ale na mojej 'półce wstydu' leży Fallout 3...
    • miszaquis Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 12:11
      a no i druga część stalkera... ;/
    • Gość: wincenty okoń Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:27
      Widać mamy dobrobyt gier bo czasu brakuje. Ja się cieszę bo mnie od przybytku głowa nie boli. Kiedyś się znajdzie czas na stare gry.

Ja ostatnio zwariowałem, bo nakupiłem gier jak głupi i jedyne co zrobiłem to zdjąłem z nich folie (aah ta LITURGIA rozpakowywania gry- żadne cyfrowe pobieranie tego nie zastąpi).

Już w 2007 kiedy na PC były tylko simsy i wowy nadrobiłem sporo pozycji. Gdy przyjdzie czas posuchy warto przygotować sobie zapas "wody życia"
    • mathiuss Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 12:30
      Ciezko stwierdzic, czy na tej polce powinny sie znalezc absolutne klasyki, ktorych sie nawet nie widzialo na oczy, czy swietne gry ktore sie przeszlo w jakiejs tam czesci, odlozylo i czekaja sobie na ciag dalszy, a moze gry ktore sie kupilo, zainstalowalo i jakos odechcialo sie w nie grac po 1 czy 2 uruchomieniach smile

Co do przegapionych klasykow owianych legenda, w ktore chcialbym zagrac- zdecydowanie Vampire Bloodlines, a takze Kotory, Fahrenheit, cos z Silent hill, Curse of monkey island. Moze kiedys, jak znajde wiecej czasu.

Niedokonczone w mniejszej lub wiekszej czesci mam Company of heroes (gdzies pod koniec), Jade empire, Thief3 (w inne Thiefy nie gralem i jakos mnie nie ciagnie do skradanek w 1 osobie, ale skoro trojke przeszedlem do polowy to mozna by ja kiedys ukonczyc), Tron Bhaala, Fallouty 1i2 (glownie przez kretynskie ai i tragiczny interface), Deus ex (ktory mnie jednak troche rozczarowal), Wiedzmin (ktory byl spoko, ale za dlugi, zakonczylem na 4 akcie, moze kiedys wroce), Stalker (bugi, idiotyczny poziom trudnosci, bugi, respawnujac sie wrogowie, bugi- no thanks, porzucilem i nigdy nie wroce).

Z trzeciej grupy to u mnie prym wioda Oblivion, Civ4 i Empire total war, jakos nie moge sie przekonac zeby w ogole zaczac (odstrasza mnie troche dlugosc rozgrywki i poziom skomplikowania w strategiach), mimo ze wszedzie zbieraja ekstra noty.

Zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze wychodzi za duzo gier i po prostu ciezko ogarnac wszystkie dobre nowosci i znakomite klasyki ktore sie przegapilo.

• zerogirl Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 12:30
      U mnie nie ma 'półki wstydu', jest półka 'jak będę miała lepszy komputer' wink
    • Gość: gość Re: Półka wstydu AD 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 12:36
      Moja definicja póki wstydu, półka, na której leżą kupione przeze mnie gry, w które nie zamierzam grać. Najlepszy przykład - GTA IV. Badziew, wyrzucone w błoto 150,-
    • venmort Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:08
      @Radek
      Łykaj Mirror's Edge. Gra jest łatwa, szybka i przyjemna; chyba, że Ci się spodoba i zaczniesz gonić rekordy - wtedy miesiąc z życia jak nic smile

@simplex
      Ha, u mnie leżał do niedawna, ale w piątek wreszcie go zdjąłem, odkurzyłem i jak się nie zakręcił smile
    • the_emjoot Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:08
      A ja nie mam półki wstydu - kupuję nowe gry po przejściu poprzednich smile
    • alienisko Re: Półka wstydu AD 2009 07.09.09, 13:09
      Hm

Bioshock
      Deus EX
      Sins of a Solar Empire
      Star Wars: Battlefront II

Ciach tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka