Dodaj do ulubionych

Mech czy trawnik

12.02.04, 20:05
W naszym ogrodzie na trawniku rosnie mech. Praktycznie rosnie go bardzo duzo. Teraz jak trawy nie ma, widac tylko sliczny, zielony, miekki mech. Mnie sie on bardzo podoba, mezowi nie i chce wybic. Smial sie ze mnie w zeszlym roku, ze tyle mchu kolo domu, a ja jeszcze z lasu przynosze :)

Ale do rzeczy. Likwidowac ten mech czy nie?
Dlaczego tyle osob tak z nim usilnie walczy w imie rowniotkiego trawnika? Czyz taka "laka" mchu nie wyglada pieknie?
Obserwuj wątek
    • kropka Re: Mech czy trawnik 12.02.04, 20:31
      Wygląda pięknie. Nie likwidować.
      Wmów mężowi, że to teraz taka moda na zamszone trawniki. Skutkuje. U mnie moda
      na trawnik z koniczyną, bo teściowa się czepiała :-)
      • jolajola1 Re: Mech czy trawnik 13.02.04, 01:33
        ja mam i mech i "świnską trawę" pod jabłonią i trawe gazonową - niech rosnie
        wszystko ! a od północy w nadkruszonych schodach od lat owocuja 3 krzaki
        poziomek, przez dzieci przed laty z lasu przyciągnięte
        • ptasik Re: Mech czy trawnik 13.02.04, 08:47
          Pewnie, ze zostawic:)
          Ja tez mam mech na tarwniku i nie ma nic lepszego niz spacer po tym dywanie na boso..
          Na szczescie nie musze Meza przekonywac, bo nawet Mu przez mysl nie przeszlo, zeby wyplenic to cudenko...
          • wkrasnicki Re: Mech czy trawnik 13.02.04, 09:00
            A zeby nie bylo monotonnie mozna w jakims miejscacu zasadzic kepke wrzosow lub
            wrzoscow.
            Porzadny trawnik to bardzo uciazliwa sprawa w utrzymaniu, wiec chyba lepiej
            troche pokombinowac. ;-)
    • natka00 Mech zostawić!!! 13.02.04, 09:00

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka