g.dybczyk 19.02.02, 13:17 Czy ktoś wie gdzie znaleźć strone z informacjami o krecie tzn. jego budowie,zasadach poruszania się itd.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jerzy.wozniak Re: kret 19.02.02, 13:46 Chetnie udziele wszelkich informacji o tym ślicznym stworzeniu. Sporo tez napisalem i napisali forumowicze w dyskusji o kretach. Pozdrowienia, Jerzy Woźniak Odpowiedz Link Zgłoś
robertl3 Re: kret 22.08.13, 18:32 to nie ale wiem jak go mozna wyprosic z ogrodu :p www.hortis.pl/index.php?tyt=Siatka-przeciw-kretom/139 Odpowiedz Link Zgłoś
anstar1 Re: kret 23.08.13, 09:08 żeby wyprosić kreta z ogrodu najlepiej kupić psa, najlepiej dużego psa. Biegający kret będzie odstraszał kreta. Ale niestety trzeba sie liczyć z tym, że taki pies moze kopać dołki jesli wyczuje takiego kreta. Myślę, że naturalne sposoby na odstraszenie kretów są najlepsze. ale sa też sposoby chemiczne np. www.mowimyjak.pl/dom/rosliny-i-ogrod/jak-pozbyc-sie-kreta-z-ogrodu,12_40175.html ale ja i tak polecam kupić psa. Są też z niego inne korzyści aniżeli te odstraszające krety. Aha i ważne jest czy działka jest np. ogrodzona a ogrodzenie jest trwale związane z gruntem. Bo wówczas kret ma problemy z dostaniem się na teren działki. Ale to już dłuższy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: kret 23.08.13, 14:28 jaaasne... mam cztery psy w tym jednego owczarka (35 kg), które ciągle biegają po działce jak wściekłe, plus bardzo łowną kotkę; mimo, że próbowałam już chyba wszystkiego - odstraszacze dźwiękowe na baterie zwykłe i słoneczne, różnego rodzaju śmierdziele w płynie i proszku, świece karbidowe, upychanie psiej sierści w dużych ilościach w krecich korytarzach, pułapki żywołowne - krety mają się bardzo dobrze; nawet jak kot upoluje jakimś cudem jakiegoś, a zdarza mu się to ok 2-3 razy w sezonie to i tak zawsze mam kopce i zapadające się pod nogami korytarze; na kreta po prostu nie ma sposobu; zlikwidujesz jednego, za najdalej tydzień przyjdzie następny i będzie buszował w tych samych korytarzach; miejsca po dawno zapomnianych kopcach znowu zostaną odnowione na potrzeby wentylacyjne nowego lokatora; jeśli nie przygotuje się działki od podstaw, czyli porządna podmurówka (choć u mnie przechodzi pod głęboko posadowionym murkiem), siatka zabezpieczająca i bóg wie co jeszcze, to jest to po prostu walka gołej d..py z batem; pogódźcie się z tym i przestańcie wydawać masakryczne pieniądze na repelenty; wydajcie je na coś pożyteczniejszego; Odpowiedz Link Zgłoś