solley 19.03.04, 16:55 W ogródku mam przeorany trawnik przez kreta.Zostawił też "na pamiątkę" kopce(ok.10).Bardzo proszę o skuteczny sposób na to stworzonko. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pieskuba Re: Kret.Pomocy!!! 19.03.04, 16:58 Hie, hie, hie, Przerabialiśmy to wiele razy. Sposób (z tych skutecznych) jest jeden - pokochać!!! piekskuba Odpowiedz Link Zgłoś
solley Re: Kret.Pomocy!!! 19.03.04, 17:03 Dzięki za radę,ale próbowałam juz przez ostatnich kilka lat. W końcu postanowiłam zadziałac. Odpowiedz Link Zgłoś
kiskil-lilla Re: Kret.Pomocy!!! 23.03.04, 22:03 Najlepiej wez kilka metalowych pretów dlugosci ok 1 metra i nałuz na nie wylotem (tam gdzie nakretka) butelki najlepiej od zywca gazowanego...oczywiscie puste....do gory nogami.. jesli bedzie wial wiatr to butelki beda sie ruszac wiec esli powbijasz te praty z butelkami w kretowiny to ten dzwiek po jakims czasie odstraszy kreta...nie lubi hałsau... moze to i glupio wyglada ale jest dosc skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
kitop Re: Kret.Pomocy!!! 23.03.04, 23:23 Było. kupiłem urządzenie elektroniczne ( ok 100 zł )Działa! Krecik się wyniósł! Odpowiedz Link Zgłoś
solley Re: Kret.Pomocy!!! 24.03.04, 12:57 Dziękuję za rady.Butelki odpadają ze względu na mało atrakcyjny efekt wizualny.Poza tym sąsiad miał,a kret nadal buszował po jego działce. A o jakie urządzenie elektroniczne chodzi?Kiedyś miałam na baterie, wkładało się do nory,było nawet skuteczne,ale od dłuzszego czasu jest nieosiągalne. Odpowiedz Link Zgłoś
roman.b Re: Kret.Pomocy!!! 29.04.04, 21:20 Znam jeden ,jedyny sposób. Wbija się dwa pręty w ziemię w odległości 10-15 m, do jednego podłącza się "o", do drugiego "napięciowy", pomiętać trzeba o kaloszach.Jak mi mówili "starzy Polacy" nawet robaki stają na baczność. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Kret.Pomocy!!! 07.05.04, 00:35 A ja wszystkie swoje krety połapałem (w zeszłym sezonie 8 sz)Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
spejsik2 Re: Kret.Pomocy!!! 10.05.04, 13:01 tak tak urzadzenie jest the best mozna kupic w marketach lub pubnktavch ogrodniczych wydaje takie cuiche dzwieki, nie ma sladu po kretacj a pomysl; z butelkami jest ohydny, moze skuteczny ale kto chcialby miec taki ogrodek? Odpowiedz Link Zgłoś
tanami Re: Kret.Pomocy!!! 12.05.04, 22:51 Zdecydowanie najlepsze jest to uzadzenie ktore wydaje takie ciche dzwieki. Kret wieje gdzie pieprz rosnie. Ja je dostalam w sklepie ogrodniczym. Jesli ogrod jest duzy to mozna kupic dwa... lub wiecej... Pozdawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
solley Re: Kret.Pomocy!!! 14.05.04, 21:41 Dzięki za rady,w chwili obecnej mimo,iż nie stosowałam żadnych środków,kreta nie ma,więc problem zniknął. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś