nek9 20.12.10, 12:14 Przede wszystkim ZDROWIA, a reszta się jakoś poukłada :) ...i owocnych plonów w Nowym Roku!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grochalcia Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 20.12.10, 13:19 dziekowac:) zwłaszcza za plony:) i mam nadzieje, ze tylko na ogrodniczych plonach sie skonczy, bo dzis połowa cyklu a ja sobie pofolgowałam z panem męzem, oj pofolgowałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 23.12.10, 11:39 Dzieci w zielonym lepiej się chowają :) Najlepszego wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
hesperia1 Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 23.12.10, 21:22 Mniej bałwanów,więcej Mikołajów na drodze każdego Ogrodnika:) Odpowiedz Link Zgłoś
jerrykot1 Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 24.12.10, 09:31 Dziękowac, dziękować:-) takich gości mogę przyjmować cały rok:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 24.12.10, 16:13 ja też, ja też chcę takiego:)) wszystkim ogrodnikom i ogrodniczkom krzepy jak u rzepy:) Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 24.12.10, 18:17 I żeby wiosna była, jak trzeba. Wczesna i bez niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
edziakrys Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 24.12.10, 21:07 A lato długie i piękne ...... :) ....... bez szkodników ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 27.12.10, 14:55 spóźnionam z powodu zepsutego kompa domowego - dołączam do życzeń, jeżyk przecudny - gdzie takie som? No i kochani, dnia już przybywa.... nasionki trzeba kupić :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 28.12.10, 17:25 Yoma ! żniwa w grudniu :D ? na antypody się przeprowadziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 28.12.10, 17:44 no jeszcze lepiej :) mróz jak milion pincet a u Ciebie wykopki ? Do chałupy nie pójdę jak się nie dowiem co kombinujesz...:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 28.12.10, 17:58 No bo te wykopki są pewnikiem z hodowli doniczkowej... Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 28.12.10, 18:03 aaaaa ! Dziękuję Horpyno :) to zaspokoilam ciekawość - lecę, zdążę jeszcze na pociąg o 18.20 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 28.12.10, 18:24 Wesołej podróży, jak wrócisz, to się dowiesz, że chodziło o imbir :) Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 29.12.10, 12:00 Yoma, z własnej uprawy ?? Ide szukać na forum....:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 29.12.10, 12:29 Bierzesz imbir, taki ze sklepu, byle jędrny, i wtykasz poziomo do ziemi do w miarę szerokiej donicy, byle wetknięte miało pączek. Podlewasz, acz z umiarem, żeby nie zgniło. Wyrośnie dosyć wysokie i będzie rosło, aż mu się znudzi. Jak mu się znudzi, czas na wykopki i zaczynamy zabawę od nowa :) Znaczy, część możesz wsadzić, a część zjeść. A jak to pachnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
andziaos Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 29.12.10, 13:03 herbata z imbirem, sokiem malinowym i kawałkiem owoca to mój ulubiony napój zimowy:) Yoma, piszesz "byle wetknięte miało pączek" w jakim sensie pączek ? ma mieć taką zwykłą odnóżkę czy ma już wyłazić z tego zielone ? Ha, jeszcze imbiru nie uprawiałam - ale się cieszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: WESOŁYCH ŚWIĄT :) 29.12.10, 13:25 Nie odnóżkę. Znaczy, odnóżkę możesz odłamać od reszty i wsadzić obie (wtedy poczekaj parę godzin przed wsadzeniem, żeby obeschło). Chodzi o to, żeby to wsadzane nie było takie zupełnie równe, ale miało takie zgrubienie, taki lekko wystający pipek, to zgrubienie to jest właśnie pączek. Trudno wyjaśnić nie mając kawałka imbiru w ręku... :) Aha, jak wylezie, to lubi jasno, ciepło i wilgotno. Okno w kuchni może być :) Odpowiedz Link Zgłoś