dominik59 24.01.11, 19:54 Witam. Czy możecie mi powiedzieć, skąd mogę wziąć sadzonki chrzanu, czy czosnku? Dzięki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: Sadzonki 25.01.11, 08:02 Wszystko można kupić w dobrym sklepie ogrodniczym. Choc chrzan to można nawet wykopać kawał korzenia np u znajomych ogrodników i posadzić. Co do czosnku to powinno się go sadzić jesienią, choć sadzi łam kiedyś wiosną i też urósł. Sadzisz ząbki po jednym i rośnie czosneczek:) czosnek.uprawy.info/uprawa-czosnku hamer.net.pl/?metody-uprawy,280 Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Sadzonki 25.01.11, 18:14 Edziakrys, są czosnki do sadzenia zimowego i sadzenia wiosennego. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Sadzonki 25.01.11, 20:16 Marbor, można sadzić i wiosną, i jesienią, tylko termin zbioru się przesuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamap Re: Sadzonki 28.01.11, 18:02 To i ja wsadze pare zabkow na wiosne. Wsadziilam juz jesienia na probe, a teraz nabralam ochoty na dalsze sadzenie,jak zobaczylam jakie sa ceny czosnku. 2,50 zlp na bazarze, 3,50 w warzywniaku na Belgradzkiej, Ursynow. Uzywam duzo czosnku-orientalne potrawy ciagle warze. Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Ad warem zabijany aromat leczniczy made in China 28.01.11, 23:14 {Mamap}, sadząc : ... jak zobaczyłam, jakie są ceny czosnku - 2,50 zł na bazarze, 3,50 w warzywniaku... www.tvp.pl/lublin/aktualnosci/kryminalne/mieli-sprowadzac-cebule-zatrzymani-za-przemyt-48-ton-chinskiego-czosnku/3632549 www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/na;czosnku;zarabiaja;jak;na;papierosach,232,0,745192.html www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/ue;chinczycy;okradli;nas;czosnkiem,104,0,191080.html ...Używam dużo czosnku - orientalne potrawy ciągle warzę... Surowy jedzmy - kuracja tańsza. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ad warem zabijany aromat leczniczy made in Ch 29.01.11, 14:20 Chiński czosnek poznajemy po braku smaku i zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
irenazu Re: Ad warem zabijany aromat leczniczy made in Ch 29.01.11, 15:03 Ostatnio zakupiłam polski-tao oznakowany,różowawy,niekształtny, ząbki średnie,raczej z przewagą małych i cóż...Marnie pachnie.Już sama nie wiem gdzie kupować.Na bazarach też nie bardzo im ufam.To tak jak ten ostatni mendel jajek...W koszyku a w bagażniku 25 wytłaczanek. Odpowiedz Link Zgłoś
mamap Re: Ad warem zabijany aromat leczniczy made in Ch 29.01.11, 18:14 Ja kupuje taki odrywany z warkocza (chyba,ze trafia sie caly warkocz po dobrej cenie) w Mokpolu i w malym sklepiku spozywczym (maja duzo produktow z rodzinnego gospodarstwa). Chinski dawniej byl sliczny bialy pakowany po trzy sztuki. Teraz widze,ze sponiewierany okrutnie, zszarzaly i luzem. To juz lepiej czosnek granulowany kupic-do niektorych potraw. Mysle,ze wysokie ceny czosnku spowodowane sa dlugimi deszczami i powodziami w ub. roku. Odpowiedz Link Zgłoś