18.04.11, 19:35
po zeszlorocznym sezonie i tegorocznych porzadkach mam wielka gore popiolu . Zastanawiam sie co mam z tym fantem zrobic. Jest go za duzo, zeby ot tak, hurtem, przesiac na kompost bo zapelnilabym caly kompostownik .Rozsypanie na dzialce nie wchodzi w gre. Trenowalam ten pomysl pare lat temju, jak popiol wysechl to sie przepieknie pylil przez cale lato.
Obserwuj wątek
    • dagusia333 Re: popiół 18.04.11, 21:30
      Przesianym możesz posypywać trawnik
      • szadoka Re: popiół 19.04.11, 08:44
        no wlasnie tego chcialabym uniknac. Troche obawiam sie o moj mech , nie wiem czy go tym popiolem nie zalatwie.
        • horpyna4 Re: popiół 19.04.11, 09:56
          Załatwisz, bo popiół jest alkaliczny. Lepiej rozsypywać w miejscach, gdzie nie rosną kwasolubne i natychmiast płytko przykopywać, żeby wiatr go nie zwiewał.
          • szadoka Re: popiół 19.04.11, 12:04
            Mam zamiar uszczesliwic tawuly wczesne, derenie i roze. Zobaczymy co one na to...
            • wrexham Re: popiół 19.04.11, 13:10
              o, to sie przy okazji dowiedzialam jak zalatwic mech ;)
              • horpyna4 Re: popiół 19.04.11, 14:51
                Nie sprawdzałam osobiście, ale skoro mech lubi ziemię kwaśną, to nie powinien lubić potraktowania potażem.
          • szadoka Re: popiół 20.04.11, 08:49
            popiol rozdysponowany. Uszczesliwilam nim wszystko poza kwasolubnymi./ Mam nadzieje, ze nie przedobrzylam tylko. Czas pokaze...
            • yoma Re: popiół 20.04.11, 20:18
              Szadoka, ściskam ci dłoń. Za lubienie mchu i dbanie o niego :)
              • dorkasz1 Re: popiół 26.04.11, 19:58
                Dołączam się do Yomy, ze ściskaniem dłoni :) Mech piękny jest. I nie trzeba go kosić co tydzień :)
                • horpyna4 Re: popiół 26.04.11, 20:07
                  Fakt, u mnie od północy z trawnika zrobił się mechnik z bardzo niewielkim dodatkiem trawy. Wystarczy skosić raz na miesiąc, a od południa trzeba praktycznie raz na tydzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka