Dodaj do ulubionych

Skuteczne sposoby na kreta

25.05.11, 10:36
Jak w bezkrwawy sposób pozbyć się kretów z ogrodu? Elektroniczny odstaszacz nie zadziałał...
Obserwuj wątek
    • ewa_majewska Re: Skuteczne sposoby na kreta 26.05.11, 15:26
      Adam, my zrobiliśmy po prostu tak: z wiaderkiem zaczailiśmy się na dziada, a potem wywieźliśmy do lasu.
      • adamzremba Re: Skuteczne sposoby na kreta 04.07.11, 16:33
        No u mnie niestety taka opcja odpada :/
    • basia4ab Re: Skuteczne sposoby na kreta 05.07.11, 09:48
      Witam serdecznie.Moim odstraszaczem na krety są moje pieski. Bardzo miałam zrujnowany ogród kretami, gdy pieski wykopały kreta i przyniosły mi pod drzwi,uspokoiło się w ogrodzie.Nie zauważyłam by teraz kopały. Pozdrawiam basia4ab
      • adamzremba Re: Skuteczne sposoby na kreta 11.07.11, 11:48
        Pies niestety nie wchodzi w grę - córka ma uczulenie na sierść :(
    • pazdzioszanka Re: Skuteczne sposoby na kreta 12.10.11, 00:39
      w moim ogrodzie a także u sąsiadów pozbyliśmy się kretów chyba raz na zawsze/od 2 lat ani kopczyka/najtańszym z możliwych sposobów/4złote!! sposób!!!!/ - do kazdego kopczyka trzeba jak najgłębiej wepchnąć zwykłe kulki na mole/naftalinę/Sprawdzony ,tani i naprawde skuteczny bezkrwawy patent wyczytany w babskiej gazecie -polecam.
      • adamzremba Re: Skuteczne sposoby na kreta 03.11.11, 14:04
        naftalina, dobre, nie znałem na pewno wypróbuję, ale jak na razie cisza, więc może nie będzie ku temu okazji.
    • magda_narkiewicz Re: Skuteczne sposoby na kreta 12.10.11, 10:43
      Sposób z naftaliną wydaje mi się rewelacyjny. Spróbuję, może podziała na moje nornice. Z kolei wiem, że w dużych ogrodach wszystkie odstraszacze powinno się zacząć instalować od strony domu i stopniowo rozszerzać ich zasięg w kierunku granic ogrodu. Jeśli jednak ogród jest zamknięty, tzn. ogrodzenie jest na podmurówce, krety zwariują i całkiem mogą przeorać ziemię.
      • ilonha odstraszacz kretów 20.01.13, 22:29
        Ja przez przypadek odkryłam, że defender: www.kacikpupila.pl/defenders-automatyczny-zewnetrzny-odstraszacz-kotow-bhit-p-12606.html pozostawiony by odstraszał koty, odstraszył przy okazji krety. Zatem na te dwa gatunki zwierząt zadziałał. pozostawiony by odstraszał koty, odstraszył przy okazji krety.
    • damiannowiak Re: Skuteczne sposoby na kreta 23.01.13, 12:14
      U nas krety przestały się raz na zawsze pojawiać, kiedy żona zupełnie nie z tego powodu, tylko dla ozdoby wywiesiła na tarasie takie dzwonki, które przy chociażby drobnym wietrze wydają dźwięki. Nie wiem czy to była rzeczywiście przyczyna zniknięcia kreta, ale tak się złożyło, że od tego czasu się nie pojawia, a to już jakieś 2 lata.
    • gosiazar11 Re: Skuteczne sposoby na kreta 03.06.13, 14:53
      Ja też się długo męczyłam... W końcu znajoma poleciła mi dosyć drogą i brutalną rzecz, ale poskutkowała www.ogrodnicze24.pl/na-krety-i-nornice/5882-kretolap-5907632720410.html Teraz ja polecam dalej ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka