szadoka 18.06.11, 17:24 co moge posiac w tej chwili , zeby jeszcze miec kwiaty w tym roku? Astry nie wzeszly zupelnie, zamiast dzwonkow wzeszlo niewiadomoco. Aksamitki tez jakos nieszczegolnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eurytka Re: jednoroczne 18.06.11, 18:08 Możesz wysiać bratki, może przed zima zakwitną. Możesz też maciejkę, ostatni termin pewnie już. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: jednoroczne 18.06.11, 21:04 Bardzo szybko od momentu wysiewu kwitnie facelia. Widziałam w sprzedaży nasiona facelii dzwonkowatej, warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
mamap Re: jednoroczne 19.06.11, 08:10 Zawsze popierane przeze mnie,niezawodne nagietki. Szybko wzejda-szybko zakwitna. I warszawianki. Na bazarach sa sadzonki astrow,cynii-mozesz kupic troche, beda kwitly w tym samym czasie jak z twojego siewu. Nasiona kupne w tym roku byly jakies nieudane-nie wzeszly takie,ktore zawsze wschodzily. Trzeba zbierac gdzie sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: jednoroczne 19.06.11, 08:31 nagietki mam, kosmosy tez. Z samosiewu zeszlorocznego. Dosialam maciejke, ale wiadomo, nie dla ozdoby. Posialam tez len ozdobny. Sadzonki astrow owszem, widzialam ale po zlotowce za sztuke. A malutkich sadzoneczek to juz wogole nie ma. A potrzebuje takie, ktorych nie musze globoko sadzic bo pod spodem mam cebulowe. Bratki ( fiolki rogate) sieja mi sie tam gdzie chce i nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
eurytka Re: jednoroczne 19.06.11, 09:38 O tej porze to już ciężko o małe sadzonki astrów. Z miesiąc temu widziałam na placu, pojedyncze, dorodne, po 20gr za sztukę. Trzeba chodzić po placach, to może sie coś taniego jeszcze złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: jednoroczne 19.06.11, 09:46 Sadzonki jednorocznych najłatwiej dostać pod cmentarzami, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: jednoroczne 19.06.11, 21:50 Ja wysiałam jeszcze maciejkę -już są mini siewki:) a chyba z 5 dni temu....więc na pewno wzejdzie:) Aksamitki pewnie też wzejdą jeszcze....Może jeszcze jakieś miniaturowe słoneczniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
iksigrekzet111 Re: jednoroczne 20.06.11, 10:44 A jak długo kiełkują aksamitki? Posiałam je jakieś 2 tygodnie temu (nasiona zebrane w zeszlym roku z kwiatów) , podlewam, ale na razie "ani widu ani słychu"... Odpowiedz Link Zgłoś