hanka31 30.07.15, 23:22 Czy ma z Was ktoś tą polską różę. Słyszałam od znajomej że jest cudna , kwitnie prawie bez przerwy.Widziała ją w jakims ogrodzie u sióśtr zakonnych. Chcemy ją nabyć, tylko jak jest u niej z podatnośćia na choróbska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thea19 Re: róża Fryderyk Chopin 31.07.15, 09:49 jest piekna, kupilam dwa razy i dwa razy zmarzla (warszawa). nie chorowala. Odpowiedz Link Zgłoś
lellapolella Re: róża Fryderyk Chopin 31.07.15, 22:43 Mam ją od kilku lat i jakoś na kolana mnie nie powala. Owszem, jest piękna, raczej zdrowa ale bardzo wrażliwa na deszcz: przy małych opadach kwiaty dostają plamek, przy większych całkiem szmacieją i wiszą na łodygach jak mumie. Nie czyści się sama. Nie miałabym jej za złe, gdyby zmarzła ale trzyma się dzielnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorka556 Re: róża Fryderyk Chopin 01.08.15, 08:13 Chyba i ja mam Chopina. Zgadzają się wszystkie objawy, które podała Lella. Jedyną zaletą są piękne zdrowe liście. Może rosnąć pod okapem, albo pod innym zadaszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś